reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

ola_lux wcale nie było nudne:no::-Da wózek bardzo ciekawy:tak:;-):-)z tymi porodami to masz rację zę do ostatniej chwili niczego nie można być pewnym:tak::szok::eek:a z tymi bólami brzucha to myślałam że tylko u mnie tak...:zawstydzona/y::eek:ale widzę że wasze brzuszki też niepokorne to chyba tak ma być:tak::eek:trudno oczekiwać żebyśmy nie zauważyły że w ciąży jesteśmy:-D:laugh2::rolleyes2::biggrin2:

reklama
Hej dziewczynki
Naur relaksuj sie w kąpieli :-D oby ci to wyszło na zdrowie! pamietaj tylko ze w ciąży długa i bardzo gorąca kąpiel nie jest wskazana :no:
Co do staników dla karmiących kobiet to już sobie zamówiłam dwa na allegro takie ładnie wyprofilowane z fiszbinami :tak: do tych mieciutkich bez usztywnień jakoś nie mam przekonania :no:

Madziara faktycznie kiedyś Akpol miał opinie taniego sklepu ale teraz chyba to nie jest aktualne :-(

Gosia ja też dzisiaj mam jakieś dziwne bóle :szok: tak jakby mały pchał mi sie do kanału rodnego (nie wiem jak to określić) ale taki ból na samym dole :szok::wściekła/y::szok: jestem ciekawa czy sie przekręcił bo ostatnio leżał nogami do dołu. Troche sie boje ze te nogi tak pcha :-( na dodatek jak przeczytałam to co napisała Ola to widze ze wszystko jest możliwe :shocked2: do ostatniej chwili będe w stresie czy dziecko jest prawidłowo ułożone.

Edyta ja na twoim miejscu naprawde zadzwoniłabym do lekarza bo po co masz sie meczyć a poza tym nie wiadomo jak to wpływa na małą :-( lepiej dmuchać na zimne!

A ja mam zamiar jutro spakować torbe do szpitala :tak: w końcu już najwyższy czas ;-) no i musze wyprać jeszcze ubranka dla małego :-) mam 5,2kg proszku Jelp Soft 2w1 czyli nie trzeba używać już płynu zmiękczającego :-) super pachnie i wszystko będzie takie mięciutkie :-D jejku coraz bardziej do mnie dociera że niedługo bedzie u nas w domku nasz ukochany maluch :szok::tak::szok::-D:szok: z jednej strony strasznie sie ciesze i nie moge doczekac ale z drugiej strony ogarnia mnie lęk czy damy sobie ze wszystkim rade?:confused:

Zapomniałam dodać, ze przez ostatni okres ciągle spałam a od kilku dni mam kryzys i nie moge spać :wściekła/y: kłade sie o 1 w nocy, a budze sie o 5 nad ranem i już nie moge zasnąć :szok: w ciągu dnia żadnej drzemki :no: czemu tak nagle zaczęłam cierpieć na bezsenność? :crazy::angry::-(

Witam rusałeczki:-) Ostatni dzień na wpisy w NASZE WYMIARY. Kurcze mi nic nie twardnieje - wam tak, może mój brzuch nie umie urodzić:confused: Pępek bolał mnie kiedyś przez 2 dni. Później był w nim strupek jakby po pęknieciu. Zobaczcie jaka delikatna skórka jest w pępku ( opuszkiem palca pogłaszczcie). Mi też nic nie dolega ( jak EWELINCE) , tylko zgaga po owocach, bezsenność i upławy wrrrrrrrrrrrrr. Mała strasznie się wierci - niby dobrze - ale może czegoś jej tam brakuje i daje mi znaki a ja nie wiem o co chodzi:eek: Trochę sie martwię bo nie mam żadnych oznak zblizającego sie porodu

Oj!!! Ciężką miałam dzisiaj noc :no::szok::wściekła/y::angry:nie szło spać i koniec. Całą noc bolał mnie brzuch:eek::eek::confused:do tego żołądek męczył :baffled:a na to wszystko zgaga:szok::szok:jestem wykończona!!! :-:)oo2::unsure:maluszek się rusza to najważniejsze:tak:ale też mam nieraz obawy że rusza się bo coś mu nie pasuje tak jak ty sylwia:eek:tym bardziej że we wszystkich poradnikach pisze że teraz aktywność dziecka powinna zmaleć a mój wręcz odwrotnie:szok:kopie jak nigdy dotąd:shocked2:mam jednak nadzieję że to tylko bunt z tego powodu że ma coraz mniej miejsca:tak::szok::eek:

edyta daj znać jak się czujesz:confused:

naur jak się spało po tej kąpieli:-D;-)

Miłego dnia dziewczyny:-)

Hej moje drogie ;-)
Sylwia ciesz sie, że twój brzuszek nie przygotowuje sie do porodu bo masz jeszcze sporo czasu :-D
Gosia ja też mam ostatnio problemy ze zgagą :-( całą ciąże nic mi nie było a teraz ciągle coś sie dzieje :szok:
Naur daj znać jak twoja kąpiel wpłynęła na samopoczucie? :tak:
Edyta mam nadzieje, ze dzisiaj czujesz sie o niebo lepiej :-)

Mam pytanie do doświadczonych mamuś :confused: co sądzicie o podgrzewaczach do butelek? czy jest sens kupować? czy sie przydają? jeśli tak to na co zwracać uwage? :szok::tak::baffled:

cześć dziewczynki:-)
Noc jakoś mineła dzis było spokojniej ale jak tylko wstałam kaszel daje znać o sobie do tego katar sie nasilił ... ja chyba zwariuje przez te moje chorubska ....
Mam całą serie leków homeopatycznych tzn syropik tabletki na gardło i te takie malutkie granulki na przeziebienie jak mi nie przejdzie do poniedziałku to ide do lekarza:-(
Najgorsze to to że co zakaszlne mocniej to brzuch robi sie twardy jak kamień:baffled:
Naszczęscie nie boli wczoraj np bolał troche na dole i w pachwinach.
Mam pytanko do was bo boli mnie wzgórek łonowy zwłaszcza jak długo chodze lub stoje czy to normalne? Zauwazyłam też że własnie jak długo chodzę to to miejsce jest opuchniete:szok: Niewiem może to przez blizne po cieciu bo mam ją tak w połowie wzgórka sama niewiem...:confused:

Monice chyba przeszło albo cisza przed burzą. Zobaczymy.
Mnie co chwila coś boli, ostatnie dwie noce spałam niespokojnie bo ciągle mnie głowa bolała i miałam jakieś dziwaczne sny. Mam tez wrażenie, że brzuch mi się trochę obniżył.

czesc kobitki.
pisalam ze ja nic nie odczuwam przed zblizajacym sie porodem,a tu dzis poczulam ból w dole brzucha,taki niby jak na okres ale troche silnieszy,no i boli jak stoje,nie znam sie na tych bólach wiemt ylko tyle co wy piszecie.:sorry2:
dzis w nocy mielismy jechac nad morze,no ale nie jedziemy bo odwolalismy:-(ale podobno pogoda nie ma byc zbytnio rwelacyjna,ale sama mysl o odpoczynku w moim ulubionym nadmorskim miescie mnie dołuje:-(bo jak pomysle ze AŻ rok bede musiala czekac to...:wściekła/y:no ale dzidzia wazniejsza,musimy kupic sobie sypialnie i musze troche rzeczy poprzenosic bo nic mi sie juz w moich meblach nie miesci,pękają w szwach,no i tam gdzie bedzie sypialnia bedie tez nasz maluch wiec musze troche przygotowac.

dobra bo sie rozpisalam o pierdollach,jade dzis do mamuśki na pół dnia(w koncu-juz nie pamietam kiedy u niej tak dlugo byłam :-()tylko ze moja szwagierka chce ze mna jechac bo jak stwierdzila nie chce siedziec caly dzien ze swoja starsza siostra,ktorej nota bene nie znosimy :-) ale o tym juz tez kiedys pisalam,dobra zmykam bo was zandzam.trzymajcie sie i milej soboty:-)

reklama
Oj, ja po kąpieli zasnęłam jak pijak :szok::sorry2::-D, padłam od razu i spałam tak twardo, że nawet nocne hałasy mężulka wracającego z imprezy mnie nie obudziły.
I dzisiaj dopadło mnie sobotnie spanie, do 10.00 nie mogłam się podnieść z wyrka, bo zasypiałam ciągle i stwierdziłam, że mam wszystko gdzieś i sobię pośpię.
Poza tym pogoda taka, że zaraz sobię kwakę zapodam, bo dalej zasypiam. W ogóle ostatnio sypiam fantastycznie! :tak: Mocno i bez przerwy do rana, tylko cycki mi sikają, mam koszulki całe w plamach, ale to u mnie norma.:baffled:
A po południu do sklepów.
Ma ktos jakiś pomysł na szybki obiad??:confused:

I od wczoraj nic mnie nie boli!!!! :laugh2::laugh2:Jakie to wspaniałe uczucie jak mozna chodzić i w ogóle bez ciągłego ucisku, skurczu, bólu gdzieś tam!

Kasia no czas najwyższy na jakieś bóle, hihi..;-).a na bólach to ja się w sumie też za bardzo nie znam, bo nigdy dokładnie nie wiadomo co i dlaczego boli.

Raabit ja nie stosowałam podgrzewaczy, bo karmiłam cyckami i tylko z rzadka butlą, a wtedy zupełnie wystarczy garnek z ciepłą wodą. Ale nie wiem jak to jest kiedy się karmi tylko butlą.

Do góry