reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kira ja bede musiala pogadac z lekarzem jak to jest tutaj z tym porodem, bo narazie to przypuszczam i snuje scenariusze, a konkretnie to jeszcze nie pytalam

Natalka trzymam kciuki za obrone, a bolem sie nie martw bo lekarze chyba wiedza co sie dzieje i jesli naprawde by cos zlego bylo to by ci powiedzieli, musimy to przezyc

Naur
no co ty!!??? co z tym brzucholkiem sie dzieje???Jak nie przejdzie to do lekarza, a moze to rzeczywiscie zakwasy, albo oryginalny skurcz miesnia .Jutro masz termin u dentysty, ja zaraz!!!!!!:szok::szok::szok::szok: boje sie okropnie, strasznie, panika mnie dopada, zawsze kiedy musze isc do dentysty!! wstyd ,ale nie obchodzi mnie to, mialam nieprzyjemne doswiadczenia z dentysta i mi tak zostalo.
Trzymajcie kciuki kobitki, bo naprawde mam stresa, boje sie jak nie wiem co:sick::sick:, napewno sie porycze a co jeszcze to nie wiem............

Ide sie szykowac:surprised:

reklama
ola_lux trzymam kciuki napewno dasz radę u tego dentysty:tak:

U nas z porodami to jest tak... kiedyś była porodówka tylko dwuosobowa (oczywiście rodzące oddzielone ścianką:-D) i wtedy jeśli rodziła druga osoba to musiała się zgodzić na obecność mojego męża - na szczęście nikogo nie było jak rodziłam:tak: Teraz jest ta zwykła porodówka i specjalna do porodów rodzinnych:-)gdzie można być z bliską osobą od pierwszych skurczy do samego końca:-D potem tatuś do domku a mama z dzidzią na salę poporodową- zwylke 4 osobową ale nawet dobrze bo samej byłoby nudno:tak:Jak urodziłam córkę to leżałam sama 1 dzień - NUDA - nie macie pojęcia jak się cieszyłam jak wreszcie kogoś do mnie przywieżli:-)

Wiecie tak się nieraz zastanawiam jakie szanse miałoby dziecko gdyby się nagle urodziło...:eek::zawstydzona/y::szok:nie powinnam tak myśleć ale to rozwarcie...i do tego dziś boli mnie podbrzusze maleństwo mi je po prostu rozsadza:szok::surprised: 33 tydzień to już chyba nie najgorzej?Ale lepiej niech tam sobie siedzi jak najdłużej:tak:

No to chyba jesli nasze chcialy by juz przyjsc na swiat to nic zlego nie powinno sie dziac Gosia, skoro Madziara tak napisala? Dzieki ze trzymylas kciuki, bo pewnie dlatego przezylam:tak:, porazka z tymi doktorami tutaj, mial tylko mi skontrolowac i wbic stempel!!!, bo wiem ze wszystkie mam zdrowe, a on ze kamienia troche jest a to powoduje ze bakterie sie odkladaja i to malenstwu szkodzi, no i czyscili mi wszystkie zeby, ciekawa jestem jaki rachunek mi wysle, zalamka z ta kasa i tymi doktorkami!!!!!!!!!

Sylwia
pytalas o pedicure, ja nigdy nie bylam z tym u kosmetyczki, siadamy na lozku po turecku, tylko stopy w pozycji gotowej do obrobki i heja z pedzelkiem:tak:, przynajmniej ja tak robie:tak:

Ola ja nie wiem co z tym brzuchem mi się dzieje! Ale dalej okropnie mnie to boli, już nawet oglądałam go w lustrze, bo wrazenie mam jakby mi miał pępek pęknąć!! :szok::no:
A z dentystami to ja też miałam niefajnie, bo mi jedna nie dosyć, że wyrwała żywy korzeń bez znieczulenia i bez ostrzeżenia, tak raptem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::eek: to jeszcze mi zakaziła kanał i miałam pół roku leczenia, ale już w dobrych rekach. A nie była państowa..kto by pomyślał!
Ale u Ciebie to nieźli nadgorliwcy!

Gosia teraz to już duże nasze bobaski i niewiele im trzeba. Ale im dłużej tym lepiej. Chociaż mnie tak boli, że nie wiem ile ja sama wytrzymam jak mi nie przejdzie..nie mam już siły poprostu.:-(

A moze Naur mala ci na nim lezy i wypycha??, albo lobuziara kopnela cie w miesnia w tym miejscu , kurcze tak centralnie pepek?
Jak przeczytalam co napisalas o tej dentystce to az mnie ciarki przeszly, okrutna baba, terrorystka , ja bym tego nie przezyla, zemdlalabym napewno, dzielna jestes, bohaterka.

Taaa....myślałam że tą babę zabiję, zrobiłam awanturę i wyszłam, zapłaciłam w kasie i więcej jej nie widziałam. Psychopatka!!

A dzidzia jak mnie kpie tam gdzie boli, to masakra! Ja nie wiem co to może być..

reklama
a ja jak bylam mala, jeszcze w szkole podstawowej, to dentystka szkolna tak mi zeba borowala ze myslalam ze mi nerwa wykreca razem z wiertlem, mozg mi sie lasowal, a jak plakalam to sie darla ze tchorz jestem, a ze to byla szkolna dentystka to przez 8 lat trzeba bylo do niej chodzic, umieralam ze strachu przed kazda katrola, panikowalam okropnie i tak mi zostalo-jak juz wczesniej pisalam.

Gdyby mi moje dziecko cos takiego przezylo, tobym temu komus kto to zrobi leb ukrecila, na zywca!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry