reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Naur ja też odliczam dni żeby było 37 tygodni skończone bo to minimum:tak::-Dmam nadzieję że dam radę:szok::tak:

edyta80 no mi gin. wyznaczyła datę porodu na 17 sierpnia:tak::-D

a ja zapomniałam się "pochwalić" że mam jeszcze remont w domku:baffled:ojjjj ja nie lubię remontów:no:ale jak trzeba to trzeba jakoś przetrwam:tak:tym bardziej że mąż nie pozwala mi nic robić:no::szok:nawet miotły nie daje mi do ręki:no:
zastanawiam się tylko czy zdąży wszystko skończyć do porodu...:szok::eek::-D

reklama
Witajcie dziewczyny!
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u dentysty. Kiedyś tez uważałam, że w ciąży nie powinno się chodzić ale wiem tez jak trudno sie wybrać po porodzie. Teraz mam przynajmniej na jakiś czas spokój :-)
Śpiąca jestem ciągle - jakoś nie mogę sie ostatnio wyspać i to wcale nie dlatego żebym gorzej w nocy spała. No po prostu brakuje mi drzemki w dzień.

No chyba nikt nie lubi remontów Gosia :)
My już drugi miesiąc się remontujemy. Dostaliśmy mieszkanie służbowe no i było dużo do zrobienia: prostowanie ścian w pokojach, zerwanie starych i położenie nowych płytek w łazience no i do tego umeblowanie, bo mieszkanie dostaliśmy puste. Najgorsze jest to, że na meble a nawet na żerandol trzeba czekać kilka tygodni :-( No ale już zbliżamy się do końca, więc nienarzekam :)

Gosia7 a ja mam pytanko do Ciebie:tak:z tego co zauważyłam tylko my 2 jestesmy z Warszawy.Gdzie postanowiłas rodzic?Nie wiem czy powinnam o tym tak na głównym:zawstydzona/y:ale spróbuje:-p

Kurcze ja tez jestem bardzo senna :-)ale widze,że to chyba jedna z doleglowości 3 trymestru bo wiekszosc z Was ma tk samo.
Gosia ja tez lubie słoneczko ale teraz czuje sie wyjątkowo niefajnie jest mi cięzo gdziekolwiek wyjsc i strasznie szybo sie mecze a przy tym jak troszke dłuzej pospaceruje to od razu mam nózki jak konewki:tak:wiec juz czekam na poród jak na zbawienie, chociaz pewnie potem zmienie zdanie;-)

Witam dziewczynki :-D

Ja jeszcze nie puchne. Chciałabym żeby było u mnie tak ciepło jak u Was a tu wiatr a jak nie wiatr to deszcze. Ja chce słoneczko i mojego mężusia w domku choć na jeden dzień bo teraz biedak pracuje 7dni w tygodniu a jak przychodzi do domku to jest wykończony a ja już spie :-:)-:)-(
Co do sennosci to tak jak Wy szczerze mówiąc mogłabym spać przez 24h na dobe a i tak byłabym zmęczona i niewyspana. Mam nadzieje że po porodzie sie to zmieni ze będe miała siłe na zajmowanie się maleństwem.

Kira ale Ci się udało z tymi zakupami zazdroszczę .

Już nie mogę się doczekać kiedy mały będzie z nami ale trzeba jeszcze poczekać bo to dopiero 33 tydzień.
Wczoraj zrobiłam liste rzeczy które muszę jeszcze kupić i się przestraszyłam. No ale jak narazie torbe do szpitala mam prawie pełną jeszcze tylko muszę znaleźć jakies majtki jednorazowe i wkłady po porodowe a to nie lada wyczyn tutaj bo są inne firmy a co dopiero nazwy tych rzeczy...
Pozdrawiam Was i wasze już nie takie małe maleństwa w brzuszkach:-D:-D:-D

Oj to ja widze, ze tez musze sie powoli zając pakowaniem torby do szpitala, ale sie tak ociagam bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy.
Madzia ja na pare dni chetnie bym sie z Toba zamieniła pogodą:-)bo mnie juz nasze upały bardzo dokuczają.

Zauważyłam od kilku dni, że ja też nie moge spędzić dnia bez popołudniowej drzemki ;-) mój mąz sie ze mnie śmieje, że ja zachowuje sie jak mały bobas bo co do mnie dzwoni to ja albo leże albo śpie albo coś jem :-D hihihi no ale odpoczywam sobie póki jeszcze moge :-)
Co do zakupów na allegro to ja też pokupowałam tam pare rzeczy :tak: między innymi malusie skarpeteczki 10 par za 5zł :-D szkoda tylko ze koszty przesyłki są czasami wyższe niż cena towaru :-( wogóle uważam, ze warto kupowac dla takiego malucha używane rzeczy bo w końcu i tak one nie są zniszczone, a są dużo tańsze niz w sklepie :tak:
Ja jutro zaczynam 34 tydzień ciąży i postanowiłam że od przyszłego tygodnia ostro biore się za pakowanie torby szpitalnej oraz zakupy dla malucha ;-) zaczyna do mnie docierać, że jak dobrze pójdzie to Maciuś może być z nami juz w przyszłym miesiącu :-) wszystko przewróci sie do góry nogami a ja nie moge sie już doczekać tych zmian ;-)

reklama
Rabbit doskonale Cie rozumiem rzeczywiscie czas leci trasznie szybko i za miesiac juz mozemy nie byc same:-)a na to sie trzeba rzeczywiscie przygotować, żeby sie nagle nie okazało ze nadchodzi wielka chwila a my jestesmy w burakach z przygotowaniami:szok:

Jesli chodzi o kupowanie uzywanych rzeczy to ja sie zgadzam w 100% ja mam praktycznie wszystkie rzeczy dla malenstwa kupione na allegro i w lumpeksie, sa na prawde sliczne i w ogole nie zniszczone bo co takie małe dziecko moze zniszczyc no chyba, żeby mama nie dbała o takie ciuszki ale generalnie sa bardzo dobre i ich jakosc według mnie przewyzsza te nasze krajowe ciuszki, króre dodatowo sa bardzo drogie.

Do góry