reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Gosia ja ide w poniedziałek na wizyte tez jestem ciekawa ile moja mała waży w sumie ja mam usg na każdej wizycie ale i tak ciekawośc mnie męczy...:tak:
A tak poza tym jak to możliwe że jestem dzień za Toba a ty na swoim sówaczku masz 58 dni do konca a ja 61:confused:

Gosia u nas tez normalnie tyle kosztuja:tak:Kupiłam uzywane na 0-3 msc wiec ile taka dzidzia je zniszczy?a wyglądają idealnie.Poluje wlasnie na takie tanie ciuszki.Czasem naprawde cos super mozna trafic:tak::-)

Kira24 no to chyba będę musiała spędzić trochę czasu na poszukiwaniach okazjii na allegro:-D:laugh2:pewnie że takie maleństwo nie zniszczy ja mam trochę rzeczy po córci i są jak nowe:tak::-D

edyta80 też nie rozumiem tych suwaczków nieraz:confused::-Dale dzieci pewnie i tak się urodzą kiedy będą chciały:szok::-D:-)

Hej Kobietki!

Tez bede myla butelki plynem a potem wyparzac, z tym mydlem to masz racje Edyta,osady moga pozostawac na butelce

Ktoras dziewczyna pisala wczoraj o czkawce, tez czesto to czuje:tak:, taki rytmiczny puls:-D

Dzieki Mrozik, moj man sie pytal:tak:

Raabit
dobrze ze brzuszek juz nie boli;-)

Aniulka
u mnie z pozycja to albo prawy albo lewy bok, zdarza sie ze budze sie czasami na wznak, na plecach, ogolnie nie mam zadnych problemow ze spaniem

KIra rzeczywiscie skarpetni niemozliwie tanie!!!!!:szok:Koniecznie podziel sie wiadomosciami z USG:tak:
Gosia tez nie moge sie doczekac, nasze male kruszynki:tak:

Gosia wydaje mi sie że mogłysmy podać inną date porodu stąd ta róznica ja mam na 20 sierpnia :-)choc i tak nie moge sie trzymac tego terminu bo wiem ze urodze około 39 tygodnia,jesli oczywiscie dotrwam , niestety czeka mnie 2 cesarka:baffled: w sierpniu lekarz mi wyznaczy dokładna datę zabiegu...:confused:

Witam dziewuszki w ten ciepły dzionek :-)
Ja właśnie preparuje konfiturki z agrestu i truskawek, ale tylko tak odrobinę bardziej z nudów. Julka na plaży z babcią a ja się obijam ;-)

Właśnie sobie sprawdziłam, że do 2 sierpnia musimy wytrzymać z dzidzią razem bo wtedy skończy 37 tygodni i będzie tyle co Julka jak się rodziła. No ale oczywiście dłużej bardzo proszę, to jest opcja minimum.

cześc dziewczynki:tak:
Widze, że u Was tez pogoda dopisuje a ja tak marze kilku chłodnych dniach zeby móc wreszcie wyjsc na miasto spokojnie.Powiedzcie mi jak to u was jest z wybieraniem połoznej, bo wiem, że trzeba zglosic w przychodni gdzie sie bedzie chodziło z dzieckiem ale nie wiem dokladnie kiedy to zrobic i czy sa porzebne jakies dokumenty.

Jesli chodzi o spanie to ja staram sie spac na lewym boku chociaz oczywiscie całej nocy nie wytrzymam w tej pozycji bo mi drtwieje reka.W ogole to ciezko mi sie spi,jestem obłozona poduchami a jak mam sie przekrecic z boku na bok to normalnie masakra:wściekła/y:

No i chyba skorzystam z rad doswiadczonych mam i bede myc butelk w płynie i płukac a potem sterylizowac ewentualnie, bo rzeczywisacie nie ma co dziecka w za bardzo sterylnych warunkach chowac.Połozna na szkole rodzenie mowila ze dziecko ma byc wychowywane w tych samych warunkach w ktorych na codzien zyja rodzice,bez zadnych szalenstw.

Kira aale Ci sie udało z tymi skarpetkami:-)ja kupiłam w hurtowni 6 par za 12 zlotych i to mi sie wydawało super ale 13 par za 4,9 to juz na prawde niezła okazja.

My juz mamy praktycznie wszytsko pokupowane dla dziecka, musze jedynie zmienic patyczki bo kupiłam złe z ogranicznikami a połozna na szkole rodzenia mowila zeby kupic zykle i w ogole zeby na przykład nie kupowac gruszki do nosa tylko w czasie coziennej pielegnacji przecierac nosek wacikiem namoczonym w przegotowanej wodzie lub ewentualnie jak w nosku cos jest to wkroplic jedna kropelke soli fizjologicznej i tyle.

reklama
Witajcie dziewczynki po kolejnej dłuższej przerwie.

U mnie z badaniami wszystko ok, moja kruszynka rośnie i rozrabia w brzuszku :D

Remoncik dobiega końca, więc będę zaczynać zakupy dla maleństwa bo jeszcze nic nie mam.

Co do spania to staram się najwięcej leżeć na lewym boku, bo wiem, że tak najlepiej, ale na plecach i na prawym też czasem śpie. Co do samopoczucia to często jestem zmęczona, obolała, niewygodnie mi w każdej pozycji i puchną mi stopy :-:)baffled:
Na szczęście lubie bardzo słonko, więc upały mi nie przeszkadzają -przynajmniej narazie.

Do góry