reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ola dobrze ze zalatwilas sobie z tym dentysta,teraz juz mzesz byc spokojna:tak:
Ja tez sie zastanawialam w co ubrac maluszka i doszlam do wniosku ze jak bedzie cieplo to chyba takie krotkie body wystarczy i zawinac w rozek no i czapeczka,ale nie wiem,moze mamy bardziej doswiadczone lepiej powiedza;-)

wiecie co nie mialam do tej pory zadnych skurczow ani bóli,ale dzis mnie cos zlapalo.boli mnie pod zebrami u góry brzucha,mniej wiecej na srodku i trzyma mnie to juz okolo 45min,ale nie boli caly czas,tylko jak przyjme jakas inna pozycje,np zrobie sklon w lewo,a jak nacisne to miejsce to czuje ból,nie jest on jakis straszny,ale mimo wszystko troszke boli,co to za skurcz?pierwszy raz takie cos mam i nie wiem czy to cos groźnego?????

reklama
U mnie jutro się rozstrzygnie czy poród naturalny czy cesarka. Przy cesarce mam takie obawy: dadzą mi znieczulenie i co będzie, jak potem nie odzyskam czucia..........:baffled:
Ja przez 10 lat ustawiłam teściową na dystans. Ogólnie to chyba ją nic nie obchodzi , ale przy ludziach ( dalsza rodzina) przytula mnie, całuje wrrrrrrrrrr.
U mnie to chyba będzie tak : Artur powie, że chcą przyjść ( jego mama i siostra) i jezeli powiem ok, to przyjdą a jezeli jeszcze nie, to raczej nie. Tak było w czasie mojej choroby i mam nadzieje, że i teraz tak będzie.
Dzisiaj sniła mi się Majka. Miała juz 2 latka i miała.............piegi:-DDziwne te sny, bo ani ja ani mąż piegów nie posiadamy:-):-):-)

hej dziewczyny mój brzuszek odżywa hihi chyba maluszek był zmęczony po niedzielnych akrobacjach. Może faktycznie już się robi tam w środku za ciasno no przecoeż dzidziuś coraz większy

u mnie przy porodzie będzie tylko mój chłopak przynajmniej o tym mi wiadomo a czy ktoś będzie w poczekalni czy nie to tego nie wiem ale chyba nie

Mrozik ja tez raz czułam czkawkę mojego maleństwa ale to takie fajne cichutkie stukanie było

Ola dobrze że załatwiliście to z tym dentystą ale to faktycznie dziwne u nas tego nie ma i może dobrze bo nie wyobrażam sobie po pieczatki czy podpisy gdzieś chodzić

trzymajcie za mnie w czwartek kciuki bo dowiem się czy będę rodzić siłami natury czy przez cesarkę

pozdrawiam

Syska ja jak zjem cos slodkiego to maly tez zaczyna swoje akrobacje:-D:-D

Mrozik nie odpisalam ci o tych naszych informatykach nic , jakos zapomnialam przez te problemy z dentysta i szkola rodzenia, fajnie ze twoj tez komputerowiec:tak:. My tez myslimy o wakacjach , z naszym szkrabem oczywiscie:tak::tak:, nie jedziemy przez bioro podrozy , samolot i hotel zalatwiamy w Portugalii, w koncu moj man stamtad pochodzi, to pozalatwia wszystko , i taniej bedzie:tak::tak:

Kasia
takie bole to normalne, tak mi sie zdaje, dzidzia zla pozycje sobie przyjela w brzuszku i gniecie mame:-D:-D:-D, tez tak mam

Sylwia , Aniulka,
podzielcie sie szybko wiadomosciamy od lekarza , czy naturalnie , czy cesarka???

Cześć dziewczynki :-)
Ola super, ze załatwiłaś sobie wszystko z dentystą:tak: ja osobiście uważam, ze to dobrze, że wymagają tych pieczątek przynajmniej przyszłe mamusie muszą zadbać o siebie i malucha :tak: niestety u nas tego nie ma, a po porodzie wiele moich koleżanek żaliło sie na problemy z zębami żałując że nie pozałatwiały tej sprawy w czasie ciąży :-(
Co do porodu to ja nie wyobrażam sobie rodziny w poczekalni! :szok: chyba bym nerwowo nie wyrobiła :wściekła/y: ja chce żeby był tylko mój mąż a jak już mały bedzie na swiecie to wszystkich spokojnie zawiadomimy. Myśle, ze nie ma potrzeby zeby ktoś na dziecko czekał w szpitalu poza rodzicami :eek:
Niestety co do mycia butelek to ja nic nie słyszałam o mydełku dla dzieci :no: ale moja kumpela wkładała butelki normalnie do zmywarki i bardzo sobie chwaliła mówiąc że nic tak nie wyparzało butelek jak zmywarka :tak: może to faktycznie niezła myśl? nie wiem :baffled:
Odnośnie ubioru malucha przy wyjściu ze szpitala to myśle, ze to wszystko zależy od pogody ;-) ja raczej sie zastanawiam czy przewieźć małego ze szpitala w specjalnym foteliku czy może w gondoli od wózka? opinie na ten temat wśród moich koleżanek są bardzo podzielone :eek:
A ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia i była lekcja masażu :tak: wszystko mnie boli ;-) widziałam że ze wszystkich facetów pot lał sie strumieniami :szok: wydawało im sie że to taka prosta sprawa ;-) jak widać nie tylko my będziemy sie męczyć przy porodzie :-D nasi faceci też ;-)

Raabit z tymi zebami masz sluszna racje!!!

Mrozik a ja mam taka prosbe do ciebie:-):-):-), czy zapytalabys sie meza jakie programy ma do programowania, i jakim jezykiem programuje: Java, C++ czy VB, albo inne??moze nie fachowo sie zapytalam , ale chyba bedzie wiedzial o co chodzi??:tak::tak:

sylwia31 trzymym kciuki-napewno będzie ok:tak::-Dnapisz koniecznie jak będziesz wiedziała co i jak:-D

aniulka01 u ciebie też bedzie dobrze-jesteśmy z tobą:rofl2::-D

a ja zmeczona jestem strasznie ide się położyć:tak:pa

wiecie co a mi wszyscy nagadali ze w ciazy nie powinno sie chodzic do dentysty no i ja nie byłam,a teraz czuje ze mnie zab pobolewa i nie wiem czy mam w koncu isc czy nie:eek:

ciagle mnie boli ten brzuch,tn nie boli tylko jakby skurcz,juz kilka godzin tak jest,a teraz nawet bardziej czuje,nie wiem czy cos mam robic????czuje ze maluch sie rusza,ale zaczeam sie martwic ze to nie przechodzi

KasiaWie a ja słyszałam , że powinno sie chodzić do dentysty w czasie ciąży tylko nie można brać znieczulenia :no:
Co do bólu brzucha to mnie też dzisiaj boli :-( takie uczucie jakbym miała zaraz dostać okres :szok: dokładnie taki ból :wściekła/y: ale mały sie bardzo rusza wiec wiem ze żyje i wszystko z nim w porządku a to jest dla mnie najważniejsze :tak: jesli jednak ten ból nie przejdzie mi jutro to zadzwonie do mojego lekarza, żeby skonsultować z nim tą sytuacje. Lepiej dmuchać na zimne :eek:

reklama
raabit ja tez zobacze co juro bedzie,mnie wlasnie nie boli jak na okres,a maluch zaczal szalec,nie wiem czy to dlatego ze mu zle czy ten skurcz ono tez jakos odczuwa czy poprostu ma ochote ponaciągac mi troche brzuch,ide sie polozyc,zobacze co bedzie jutro.
dobrej nocki wszystkim

Do góry