reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Madeline mówiąc płyny miałam na myśli ogólnie. Obiło mi się o uszy, że od 3 mca mozna kąpać w płynach. A jeżeli Oliatum jest wyjątkiem to niezwłocznie zakupię:-) Ja też nie lubię się kompac w samej wodzie:-D:-D:-D

reklama
A części ciała nie rozpoznaję. Pewnie dlatego,że mam dużo wód. Ale wiem jak dzidzia leży i mogę się domyślać, że jak pod żołądkiem kopie to nóżkami, wybrzuszenie nad pępkiem to tyłeczek, a jak na dole to główką stuka i rączkami. Boki to już na wyczucie:-)

Ok więc emulsja oilatum jest preparatem leczniczym gdzie od pierwszych dni mozesz uzywac brzdąc po takiej kąpieli ma sliczną skórke nawilżoną przede wszystkim. Po kąpieli w nim nie musisz już używać żadnych oliwek i tym podobnych. Chyba że bedzie taka potrzeba. Pożniej już tylko dokupujesz szampon czy delikatne mydełko ale to juz chyba po miesiącu zycia malca. Więc kosmetykowa pierwsza moja wyprawka to bedzie- Sudocrem emulsja do kąpieli oilatum kremik na buźkę i chyba to wszystko:szok::szok::szok: Cos mało mi tego wyszło, aaaa później bede mysleć bo teraz to spie jeszcze

O własnie pewnie jeszcze o czyms zapomniałam ale oki poprawie się później bo mi się w głowie zaczyna kręcić muszę się przespać.
Sylwia ja mam własnie mało wód i każdy choćby najmniejszy ruch jest dla mnie wyczuwalny teraz ale za chiny ludowe nie wiem czy to nóżka czy rączka itp i też wiem że w dole główką jest i tez wszystko na domysły idzie...

Ok ja ide się położyć padam na ryjek a z godzinke temu z mężulkiem wstałam i już nie mogę wytrzymać muszę się przespać.
Pozdrawiam dziewczynki do później:):-D

Witam z rana;-)
Ola nie przejmuj sie :tak:dziewczyny ci napisały jak oddychac i cwicz:tak:ja tez cwicze w domku dodam tylko ze mielismy oddychanie różne czasowo na różne etapy porodu.chyba szło tak 7-5-7(3,5 min wdech,3,5 wydech x3 potem po 2,5 x2 i znów 3,5 x3)5-3-5(2,5 1,5 2,5) i ten szybki co pisała Naur (mam nadzieje ze ci nie namotalam w główce:-p)
Jeśli chodzi o ruchy dzidzi to nie bardzo wiem czy to raczka czy nóżka,ale wyczułam jak dzidzia była już odwrócona główka w dół bo silniejsze kopniaki i przepychanki mialam na gorze a słabsze na dole:tak::-)
W piątek mam usg wiec moze mniej wiecej sie dowiem jak lezy;-)

Witam was w dniu dzisiejszym :-)
Jak urodziłam synka to w szpitalu położne myły go płynem do kąpieli Jonsona więc można bez obaw go stosowac od pierwszych dni . Kiedys to był tylko zwykły plyn obecnie są wzbogacone w oliwkę więc sa pewnie jeszcze delikatniejsze:tak:

No dobra, już nie narzekam :-)
Teraz tylko na chwilkę. Co do kąpieli to tak jak Madeline pisze, świetne jest Oilatum dla noworodków a poza tym ja myłam mydełkiem a do wody wlewałam odrobinę oliwki i już. Takie zapachowe płyny i szampony to później, po 4m-cu.
A do prania jest Lovela płyn do płukania, ale ja nie stosowałam, poprostu proszek albo płatki i prasowanko wystarczyło.
Hej Evelina! Co u Was?

Uciekam na spacerek. Całkiem chłodno dzisiaj.

reklama
Do góry