reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Raabit ja na początku w płatkach mydlanych Bebi, bardzo delikatne, zero podrażnień i ubranka tak ślicznie pachną; potem w Jelpie a teraz w zwykłym Wizir sensitive, tak jak własne ubrania.

A co tu tak cicho?? Jak jestem to nikogo nie ma, a jak mnie nie ma to nagle 5 stron zapisane..

reklama
Kurcze ale sie kobitki rozpisały:-)
Naur kurka nie wiem jakim cudem ominęłam Twojego posta...a ja cały czas czekałam az Ty napiszesz co w tym szpialu było,dopiero jak mnie ochrzanilas :-p to dotarłam do tego tekstu,więc wybacz mi:-)i tak....miałam obrone i już jestem po i mam świety spokój:-):-)teraz czekam na kolejny egzamin,ten waniejszy:-pktory mam zaplanowany na 26 sierpnia;-)a tak poza tym to ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku,ale w sumie dziwnie z tym cukrem ze teraz masz w normie...
ja jutro jade po wyniki mojego baddania,ciekawa jestem jak wyszły.

dziewcyzny piszecie o tych tesciowych...nie moge zrozumiec jak tak mozna mowic i dyrygowac innymi,na szczescie moja tesciowka jest w miare ok,mieszkam z nia i musze twierdzic ze rzadko mnie denerwuje,raczej tesc mnie denerwuje i szwagierka,ale o tym nie bede pisac.

Olcia nie smutaj sie,dziewczyny tu daja dobre rady,a z tym dentysta to mam nadzieje ze wam sie uda,swoja droga to dziwne wymagania.

dobra bo juz sie za duzo rozpisalam:-p:-)

aha chcialam jeszcze napisac ze chyba z wiekszosci sierpniowek zrobia sie lipcowki:shocked2:a ja cos czuje ze bede nosic do wrzesnia,nie wiem czemu mam takie przeczucie...:confused:

KasiaWie masz racje jak tak dalej pójdzie to te co miały termin na początek sierpnia urodzą w lipcu ;-) ale ja chciałabym mieć juz swoje maleństwo przy sobie wiec jeśli to bedzie lipiec to będe bardzo zadowolona :tak:
Naur bardzo dziękuje za odpowiedź w sprawie proszku do prania :-)
Co do teściowych to moja jest ode mnie bardzo daleko bo ja mieszkam w Gdyni a ona obecnie w Legnicy ale niestety są telefony :wściekła/y: jednak szkoda naszych nerwów żeby zamartwiać sie teściowymi :no:
Ciekawa jestem tylko jakimi my kiedyś będziemy teściowymi? :baffled:

Kasia no to moje spóźnione ale najszczersze gratulacje Pani Magister!!!! :-)
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za następny egzamin, hihi ;-)
Nie szkodzi, że przegapiłaś, bo tu czasem można coś przeoczyć. A z tymi cukrami to ja juz nic a nic nie kumam.
Może i ja ponoszę do września, chociaż na to się chyba nie zanosi, bo nawet na wypisie ze szpitala mam że ciąża zagrożona porodem przedwczesnym, ale czmu konkretnie to już nie napisali...patałachy!

Raabit niezamaco, jak to się mówi :-)

No to dobranoc!

Naur najpierw krzyczy ze nikogo nie ma,a jak piszemy to idzie spać:-p:-pale idź idź kobitko,wypoczywaj,w sumie to o tej godzinie wszystkie powinnysmy juz spac:-pi dziękuje za gratulacje:-)

tu mowa o proszkach to ja mam pytanie odnosnie plynu do plukania,czy wystarczy taki gdzie jest naysowane dziecko i jest napisane sensitive?bo plynow specjalnie dla dzieci nie widzialam...nie wiem moze slepa jestem:-p

KasiaWie czytasz w moich myślach :tak: pytałam o proszek do prania ale zapomniałam spytać o płyn do płukania :baffled:
dziewczynki podzielicie sie swoimi doświadczeniami :tak: jaki proszek i jaki płyn dla naszych maluchów jest najlepszy?

Ja nawet jak sie wypowiem na temat proszkow czy plynow, to bedzie bez sensu , bo tutaj to inne sa, ah czasami to w nosie mam ta zagranice.Czasami tak sobie mysle , dlaczego mnie tak wywialo. dzis jestem antyzagraniczna na maxa:dry::sorry2::baffled::confused::wściekła/y:

Ale w sumie plyn Lenor to w Polsce napewno tez jest , taki bialy antyalergiczny, to taki wlasnie mamy.

Dobrze napisalas Kasia z ta nasza Naur, narzeka, narzeka a potem jak juz sie zbierzemy na ploty to ucieka:dry::-D:-D

Dziekuje kobietki za te lekcje oddechu, bardzo ale to bardzo sie ciesze i dziekuje.
Widze ze i ty Sylwia nie idziesz, a wiec obydwie bedziemy sluchac naszych kolezanek:tak:

Dzień doberek o 8.10:-) Ja zakupiłam proszek JELP do kolorów, mleczko LOVELA do białych i płyn do płukania LOVELA.
Ja mam inne pytanie: czym myjemy butelki i smoczki- zwykłym płynem do naczyń?Gdzieś wyczytałam ,że mydłem dla dzieci( ????????????):szok:
Od kiedy kąpiemy maluszka w wodzie z płynem? ( od 3 mca?). Mamusie po raz kolejny:-)pomóżcie!!!!!!!!!!!!
Ja też mam przeczucie, że będę brzuchata do września:-)Ale co tam............Tak jak mi napisała kiedyś OLA - najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa i dobrze rozwinięta:-) A na wywołanie porodu zgodzę się, po upływie 2 tygodni od terminu. Niech Majka wychodzi, kiedy będzie gotowa:-)Mnie 2 tygodnie nie zbawią. Ale to tylko przeczucia...............

reklama
Hejka dziewczynki odcieta od neta wczoraj bylam nie wiem czemu... Najwazniejsze jestem już i własnie nadrabiam zaległosci.

Dziewczynki powiedzcie mi czy rozpoznajecie jaką częscią ciałka rusza sie wasze maleństwo.?? Kurcze ja sama nigdy nie wiem czy to nóżka czy to rączka czy łokieć wiem np tyle że jak po żebrach dostaje to chyba nóżki są co nie??!!

Sylwia chodzi Ci o płyn do kąpieli taki zapachwy np johnsona? Bo w płynie tzn w emulsjach do kąpieli takich jak np Oilatum czyli leczniczych możesz kąpac zaraz po narodzinach a w tych innych nie wiem też sie zastanawiam. Z tego co słyszałam im mniej uzywa się kosmetykow na delikatną skórke niemowlęcia tym lepiej. Z reszta wiele zalezy od tego czy malenstwa będą miały jakies alergie skórne czy też nie.

Ola nie przejmuj się ja mam to samo też czasem sie wkurzam że zagranica jest gorzej bo nie ma tego czy tego a dziewczyny opisują np bambino czy [SIZE=-1]baphanaten Ale u mnie tego nie ma:baffled::baffled::baffled: A już nie mowie o żarciu Polskim bo tego to mi brakuje.......
Ok nie zanudzam ide dalej nadrabiac wczorajszy dzień bez neta
[/SIZE]

Do góry