reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dzieki Janbor.

Pocwicze sobie, a moze zamowie ta plytke na dvd:tak:, napewno wydrukuje sobie co napisalas i z kartka sobie bede cwiczyc.

Dzisiaj jakis pechowy dzien, cos nowego sie dowiedzialam. Mam taki formularz, ktory musi byc podbity przez gina 5 razy, jeszcze 2 razy mu zostalo, ten 8 i 9 mies. a do tego musi byc zaliczony dentysta, a to milalo byc do 5 mies. i ja tego nie mam, bo bylam w Polsce u dentysty i pomyslalam sobie ze jak mam zdrowe to w Luxemburgu sobie potem pojde, a teraz zauwazylismy ze to mialo byc do 5 mies a wiec nie dostane zadnej kasy od panstwa.A to byla spora suma.:-:)-:)-(A tak mielismy wszystko zaplanowane.

Jakies fatum wisi nad nami, teraz mysle co sie jeszcze wydarzy.

Sorki ze tak o problemach mowie, chcialam poprostu ponarzekac,@@@@ç*ç*22@@@

reklama
tak tak wyprzedziłam Cie mrozik ale mysle, że im nas wiecej tym lepiej, bo może niektore znas maja jakies inne pomysły czy inaczej sie ucza na szkołach rodzenia i ola bedzie sobie mogła porobowac roznych metod:-)

Ola moze uda sie porozmawiac z dentystą zeby moze za jakas dodatkowa opłata wypisał ci zaswiadczenie wstecz.
Nie zamartwiaj sie niepotrzebnie moze sie cos jeszcze da zrobic porozmawiaj ze swoim carlo i moze cos razem wykombinujecie, moze ktos ze znajomych mial podobna sytuacje i Wam poradzi

Mrozik dzieki, tak jak Janbor napisala , to taka wymiana doswiadczen i tego co sie juz wie.
Dziekuje jeszcze raz.

A z tym zaswiadczeniem wstecz, mamy zamiar sie jutro wybrac. Boje sie tylko ile mi zaspiewa za wizyte i o ile da sie to zalatwic, ostatnio za leczenie zaplacilam ponad 200 euro.

Takze porazka kobity za granica, nie chajtac sie i nie szukac milosci po za krajem!!!!!!!!!!!!!!! (to tak dla rozluznienia atmosfery, zart.)

a tak zmieniajac temat własnie zrobiła mega wielkie pranie 40 tetrowych pieluch:-);-):tak::-Di teraz jak sobie pomyśle, że trzeba rto jeszcze wyprasować to...:baffled::sorry2::sorry::shocked2:

Cześć!
Ola moze rzezczywiście uda sie załtwic coś wstecz ale kasują u Was, Ola niesmuc sie takze chodze do szkoły rodzenia wiec napisze jakie ćwizenia wykonujemy choc ja to narazie wątpie żebym cwiczyla z powodu mojego samopoczucia i skaracjącej szyjki ale spróbuje tez coś napisać.
W szkole dostaliśmy ksiązeczki z rozwojem dzieci w brzuszku wiec Wam napisze:

Tydzień 31- dziecko ma teraz 28,5cm długości od czubka głowy do pupy (43cm z wyciągnietymi nóżkami:-D) waży około 1,5kg, wygląda juz jak noworodek, kształty mu sie ładnie zaokraglają powieszchnia skóry jest jest gładsza zaczyna sie pod nią zbierac tłuszczyk. My: można odczuwac skurcze przepowiadające przygotowujące do porodu Braxtona-Hicksa, od tego tygodnia powinno sie monitorowac ruchy płodu ok 10 na godzinę.
Tydzień 32- nasze maluszki są akrobatami moga właśnie stac juz na głowie wiekszość dzieci w tym tygodniu obraca sie glowka w dół. Dzidzius waży 1600-1800g mierzy juz ok 43-46cm z wyciągniętymi nóżkami. MY: w miare jak w brzuchu robi sie coraz mniej mniejsca czuje sie paluszki nóg lub łokcie dziecka wpychają pod żebra.
Tydzień 33- dziecko ma juz ok 42cm, waży ponad 1800g, w ciągu najblizyszych siedmiu tygodni podwoi wagę. Jego mózg wciąż gwałtownie sie rozwija a pięć zmysłów przygotowuje sie na świat czekający na zewnątrz.

Tygodnie są opracowane przez instytut pampers i kazde dziecko jest inne jedne waza wiecej juz teraz a inne troche mniej chciałam Wam poprawić humorki.
To ja uciekam sie dalej połozyć kiepsko ze mna dziś ale niezanudzam bo i tak nikt nieczyta pewnie moich postów.
Pozdrawiamy!!!!:-p

Ola ja też nie będę chodzić do szkoły rodzenia: u mnie w mieście nie ma no i choroba........W środę sie rozstrzygnie czy cesarka czy naturalny poród.( upatrzyłam na allegro dvd " szkoła rodzenia")Oluś nie płacz -pomyśl- Twoja Mamcia nie chodziła do takiej szoły i dała sobie radę:-). Myśle, że kobiety czują, co robić - to podobne do instynktu macierzyńskiego :-D Główka do góry. Damy radę!!!!!!!!!!!!!!!

Uh, ale żeście tu nawypisywały! ;-)
U nas dzień spokojny, Julka w dobrym humorze i ja też.

Madziara ja już nic nie wiem, jem na wyczucie i badam się kilka razy dziennie, po posiłakach i rano na czczo i wyniki mam super. Nawet raz zaryzykowałam schabowego z ziemniakami plus sok jabłkowy i surówka no i było raptem 112mg. Może dlatego mi nie dali wymienników, bo nie trzeba aż tak ściśle kontrolować?? Szczerze mówiąc nie mam pojącia!

Ola poczytasz, zamówisz dvd i wszystko będzie Ok. Tak naprawdę to ważny jest oddech przeponowy (dziewczyny juz Ci opisały) przyspieszany w czasie skurczu azby dotlenić dziecko i zmniejszyć ból, i tzw. Oddech gonionego pieska w fazie przejściowej, tzn. kiedy są bóle parte a jeszcze nie można poprzeć żeby nie rozerwć krocza i wnętrza. Wtedy trzeba tak szybko dyszeć jak zziajany piesek.

Zajrzę później.

reklama
Dziewczynki a w jakim prszku prałyście ubranka dla swoich maluszków? w jakiś specjalnych dla dzieci czy moze zwykłych tylko sensitive? ;-)

Do góry