reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

OLA jesteś rozbrajająca.................... :-D:-D:-DSUPER POMYSł z tym wątkiem:-)Ja tam nic do nikogo nie mam. Kiedyś miałam zal do KASIAWIE, ale nie potrzebnie. Poniosły mnie wtedy emocje. Przeczytałam wszystko kilka razy na spokojnie i chyba nie miała nic złego na myśli.

reklama
Kira24 a może to jakieś skurcze przepowiadające???:baffled::confused:;-)Ja pamiętam że miałam coś takiego przed pierwszym porodem były rzadko ale co jakiś czas się powtarzały:tak:dzwoniłam nawet do gin. ale powiedziała że jeśli nie są regularne to luzik tylko torby do szpitala spakować:-D:-)

Apropo spakowane jesteście???:confused: Ja tam już walizki mam jeszce nie kompletne ale w razie czego mam wszystko pod ręką.:tak:
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Ja tez nie mam jeszcze spakowanej torby, bo nawet nie mam co do niej zapakować bo nie wszystko jeszcze kupione :szok: ale położna mówiła ze od 36 tygodnia ciaży torba powinna być juz w pogotowiu :tak: takze dziewczyny czas leci i trzeba powoli myśleć o pakowaniu.
A odnośnie dyskusji i nieporozumień na forum to przypominam drogie Panie, ze w naszym stanie nie wolno sie denerwować! ;-)

Mam jedno pytanie do Was kochane.... czy do szpitala należy zabrać laktator? słyszałam na ten temat różne opinie :baffled:

Kira to wcale nie musi oznaczać że już urodzisz:no: ja miałam je też długo przed porodem a córcia urodziła się dopiero 2 dni przed terminem:tak::-).Położna tłumaczyła że macica przygotowuje się do porodu-taki trening:laugh2:Ale masz racje że mogło to być z przemęczenia:tak:pogoda nie jest dla nas zbyt łaskawa:wściekła/y::no:

Już sprawa wyjaśniona Rabbit:-p
Ja zabieram laktator,mówili w szkole rodzenia zeby miec na wszelki wypadek,nie wiadomo moze nawal pokarmu trafi sie akurat w szpitalu:tak:Lepiej miec.Nie zajmuje duzo miejsca a przydac sie moze:-)
Do 36 tyg moze zdaze torbe wyposażyc:-p

Masz racje Gosia z tą pogoda:tak:czesto natomiast twardnieje mi brzuch na dole:confused:to tez zle?zapomnialam lekarza spytac,ale skoro szyjka ok,KTG w normie,ruchy prawidłowe to chyba nic zlego:confused:za tydz mam usg to sczegółów dopytam:tak:

hmmmmm z tym laktatorem :-) przepraszam, ze tak głowe zawracam ale jaki kupujecie? ręczny czy elektryczny, bo ja nie mam pojecia który bardziej praktyczny :zawstydzona/y: słyszałam ze te elektryczne mogą sie zacinać wiec może ręczny? sama juz nie wiem :szok:

reklama
raabit mi zawsze mówili że jak brzuch twardnieje(ale cały)czyli się stawia to trzeba do lekarza:blink:ale teraz moja gin. mówi że w tych ostatnich miesiącach ma prawo tak się dziać bo macica się przygotowuje do porodu:tak::-)chyba że takie "skurcze"są częste to lepiej skontaktować się z lekarzem. Mówiła też że w trakcie skurczu najlepiej się położyć:tak:i powinien szybko ustąpić;-)tak więc mnie uspokoiła :laugh2:;-)

Do góry