reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

mrozik - a ja dziś się wybieram na wesele też mam bluzeczke na krótki rekaw a tu deszcz pada trudno jakoś wytrzymam, Troche nie mam ochoty iść bo nie moge za bardzo szaleć bo mój brzuszek od jakiegoś czasu robi się twardy więc zostanie mi siedzenie za stołem i zajadanie sie :laugh2:do tego strsznie puchna mi stopy ale mam nadzieje że dam radę :-)
W poniedziałek idę do lekarza juz nie moge się doczekać ciekawa jestem jaka duża jest moja kruszynka i czy rzeczywiście jest dziewczynką:happy:

reklama
Edytka nareszcie trafiłaś! Zazdroszczę obżerania, bo ja na diecie jestem.

Mongea to rzeczywiście może być jakiś nerwoból spowodowany uciskiem dziecka. Chciaż moja siostra (nie w ciąży) miała coś takiego i okazało się po wielu badaniach że ma: niedorozwiniete mięśnie piet!! Diagnoza brzmi absurdalnie ale to prawda. A wyszło jej to po 2 m-cach pracy za barem, na stojąco. Ale to chyba b.rzadka przypadłość.

U nas całkiem chodno dziś, ledwie 15*C, ale i tak wolę to niż 30!

No i jednak wybrałam się z dziewczynkami na festyn - a nawet dwa. Pojeździły na koniu, wymalowały sobie buzie, najadły się słodkości i pobawiły na specjalnym placu zabaw. Zadowolone wróciły do domu :) Juz mi sie pytały czy jutro tez gdzieś pójdziemy :laugh2:

A ja moje dziecko chętnie gdzieś bym oddała, nawet zapłaciła, bo jest taka nieznośna od kilku dni, że już wytrzymać nie można. Jakiś okres huśtawki emocjonalnej, co objawia się tym że albo na wesoło rozrabia i broi albo ryczy i robi awantury, bez etapów pośrednich. I ze spokojnego dziecka zamieniła się w bachora.
Ech..i co tu z taka zrobić..
Ja zaraz uciekam do łóżeczka, więc papa!

Chyba Naur musisz się po prostu uzbroić w cierpliwość. Dzieci mają takie etapy. Monika też to przechodziła, a potem jej przeszło. Niestety to się powtarza tak mniej więcej co rok :baffled:

A ja znowu pisze kiedy nie ma nikogo:confused:

Mialyscie racje kobitki ze ciemne chmurki znikaja i ludzie sie godza po klutni, ale co trzeba przejsc zeby to przezyc:surprised::surprised:

Widze ze wiele kobitek ma dzisiaj imprezki do zaliczenia, Mrozik -komunia, mysle ze sie udala, Edyta -wesele, super!
A my idziemy dzisiaj wieczorkiem na kolacje , mamuska mojego Carlo ma urodziny i robi impreze w restauracji.

Madziara
zauwazylam ze ty bardzo aktywnie spedzasz czas ze swoimi dziecmi, tez chcialabym tak jak ty, prawdziwa mama.:tak:

Mongea
:"W trzecim trymestrze ciąży bardzo często dochodzi do nadmiernego obrzmienia stóp, co powoduje bardzo przykre dolegliwości....Spowodowane jest to nadmiernym zatrzymaniem wody w organizmie, co pod koniec ciąży jest dość powszechne. Poza tym powiększona macica utrudnia prawidłowy odpływ zwiększonej w czasie ciąży krwi krążącej, z kończyn dolnych. Zwiększa się również masa ciała, co również nie pozostaje obojętne dla znacznie obciążonych stóp" takze to chyba calkiem normalne:tak:

Naur cholerka jak przeczytalam to o tej twojej Julce:szok:..., jak to dobrze miec kolezanki po przejsciach, bo wtedy wiadomo co nas czeka:baffled: i moze latwiej bedzie to przezyc:confused:, dziekujemy wam :tak:

A u mnie zaczely sie takie bole jak na okres, a do tego jak leze i chce wstac to rycze czasami z bolu, tak mnie w krzyzu lupie!!!!!!:szok:STRASZNE

Olu to chyba dlatego, że przez kilka miesięcy nie mogłam z nimi nigdzie chodzić i teraz nadrabiam :-) Poza tym myślę, że lepiej zamiast kupować nowe zabawki zabrać je gdzieś gdzie miło spędzą czas.

Zdecydowanie jestem za a ktywnym wypoczynkiem a nie tv włączyć i niby spokój, a to żadne bycie razem. Co prawda moja aktywność mocno spadła, ale nadrabiam zajęciami w domu.
Ola a co to za bóle?? Uważaj na siebie, no i życzę miłego wieczorku na urodzinach teściowej.

Ja niby mam jutro wizytę w poradni diab., ale nie wiem czy będzie czynna przez te strajki, a przydaloby się jednak wiedzieć dokładnie co i jak.
Cholera, właśnie wyczytałam że 30-40% kobiet po cukrzycy ciążowej grozi później normalna cukrzyca..buuu..ja nie chcę!!!!

Cześć mamusie!
Widze ze ja dzis pierwsza od rana, weekend minął, u nas pogoda strasznie sie zmieniła pochmurn brzydko i sennie, troche sobie pospołam przez to, nwet mój mały jakiś inny tez spał i był mniej ruchliwy, z moja kondycja tez cięzko. Jutro pierwsze zajecia w szkole rodzenia ciesze sie ale troche denerwuje nikogo nieznam ale udało sie mój mąz idzie ze mna! niewiem jak mam tam sie wogole ubarc bo cwiczenia niemam pojecia.
Naur napisz jak Twoja wizyta w poradni mam nadzieje ze wkońcu ją odtworzą!
Ola ja tez mam dziwne bóle od dwóch dni tak jak nna okres dosłownie klade sie i mija w piątek wizyta u gina to sie coś dowiem,
Miłego dnia dla Was!:-)

reklama
Witam dziewczynki:-)
Komp nadal w stanie rozkładu:wściekła/y:
Szkoła jak zwykle super:-pw tym tyg.dostalismy fantomy dzidziochów i uczyliśmy sie karmi piersia:-D a moj dzidzioch nawet miał siusiaka wiec idealnie sie złozyło;-)
Naur współczuje:-(zły humor Julki udziela sie pewnie tobie,a nie wolno sie denerwowac:no:moze niedługo jej przejdzie:-)
Ola ja tez miałam takie bóle ale powoli przeszly,zmiana pozycji,poduszki pod plecy,nogi wyżej-kombinowałam jak mogłam :-(czasem masaż pomagał:-ptrzymaj sie i nie daj sie,juz niedługo:tak:
Mongea mi tez nogi strasznie puchną,a lekarz mnie pocieszył ze to dopiero poczatek i najgorzej bedzie w 9 msc:szok::-pNa szczescie przez ostatnie dni jakos mniej puchły a mój Marcin na szkole rodzenia nauczył sie technik zmniejszania obrzeku stóp i nóg poprzez masaż wiec go wykorzystuje:-p:-D
Miłego dzionka wam zycze kochane i spokoju:tak::-)

Do góry