reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

hej
ale czuje sie dzis okropnie, brzuch cos pobolewa wezme zaraz nospe moze pomoze, jak juz pisałam jutro zajecia mam nadzieje ze bede czula sie lepiej jutro rano musze skoczyc do galerii kupic jakies wygodne dresiki bo niewiem co mam jutro na te zajecia włozyc.moj mały wczoraj taki spokojny pewnie przez pogode a dzis si wyciaga to z jrdnej to z drugiej strony, jak Wasze samopoczucie? czerwcówki juz rodza:szok:

reklama
cześć dziewczynki :-)
No i po weekendzie:-(
Widzę że mamy podobne dolegliwości mnie tez boli krzyż mam dośc mocny ucisk w dole brzucha i pojawiły się bóle w kroczu dziś ide do ginekologa więc zobaczymy czy to normalne czy nie . Biorę fenoterol bo moim zdaniem ten brzuch zbyt czesto robi sie twardy ale i tak czasami nie pomaga . Poza tym moja kochana kruszynka dziś tak skopała mój żóładek że niestety wylądowałam przy muszli, troche mnie brzuch przez to bolał ale już mi przeszło.

Natalka różnie sie liczy według różnych ksiązek.Ja od początku licze według tej samej i u mnie 8 msc zaczyna sie od 32 tyg.A siódmy 27-31 tyg
ale to zalezy od ksiazki:tak:gdzies widzialam na forum głównym taki temat własnie:tak:poszukaj,ale jak dla mnie jestes w 7:-pa ja za tydz.zaczynam 8:szok:czas leci niemiłosiernie:tak::-)

Samopoczucie ok:-)maleństwo szaleje od 2 dni i mam wrażenie że zamiast 4 kończyn ma ich ze 12:-Dwszedzie czuje pukniecia,wypychania i kopniaki.Brzuch faluje i podskakuje tak ze moge non stop na niego patrzec,niesamowity widok:-)
Edyta takie bóle a raczej jakby naciąganie mięśni krocza tez mam zazwyczaj wieczorkiem,ale lekarz powiedział ze to normalne,wiec zostało sie przyzwyczaic mimo ze nic przyjemnego:no:

Dzięki Kira24 mój maluszek mam swoje godziny zaobserwowałam ze codziennie budzi sie o tej samej porze póżniej jak cos zjem potm troche popołudniu i wieczorkim ale nieszale tak mocno jak u Ciebie, u mnie ten ból tez czasami niedowytrzymania ale jesli to normalne trzeba wytrzymac a i czas leci z tego co ja widze to za 2tyg wchodze w 8miesiąc.
Mam do Was pytanie chciałabym miec przy porodzie swoja położną ale niewiem czy jest to mozliwe. Ta szkoła do której chodze jest prowadzona przez siostre oddziałowa z mojego szpitala i niewiem czy mozna czy wypada ja o to zapytac wiem ze jest codziennie na oddziale ale chciałaby zeby pomogla mi podczas porodu chce zaznaczyc ze mój szpital niema super opinii. W tym szpitalu pracuje tez mój gin ale powiedział ze jesli bedzie miał dyzur to bedzie mógł byc przy porodzie bo tak juz jest to ustalone. Jak myslicie?

Cześć
Komunia się nawet udała, Piotruś zadowolony z prezentów - a szczególnie z Biblii, od razu zaczął czytać.
Ja dziś się czuję nie za fajnie, bo coś mi serce "wali". Ciśnienie mam dobre, ale tętno nieco wyższe niż zawsze. Do tego taki upał, ze chyba burza będzie. Nie ma czym oddychać. Prawie cały czas śpie.
U mnie maluszek wczoraj wariował a dzisiaj jakiś spokojny. Brzuch mnie tez czasami boli jakby od miesiączki. Najgorsze jest to, że na szkole rodzenia powiedzieli ze to jedna ze wczesnych oznak zbliżającego sie porodu :szok::eek::-D. Tak samo jak wymioty. Nie powiedzieli tylko jak wczesna ;-), bo ja jeszcze mam zamiar wytrzymać chociaż te 2 miesiące :tak:

Natalka- wszedzie pisza, ze mamy swiete prawo miec swoja polozna :) Wiec jesli krepujesz sie zapytac oddzialowej w szkole rodzenia to zadzwon do szpitala i Ci powiedza na jakiej zasadzie sie to przeprowadza :)

W Toruniu rodzisz?

Patrzę sobie na te suwaczki i mi się coś nie zgadza. Natalka - według twojego zostało 67 dni , a masz tylko 4 dni do przodu niż ja, a mnie zostało 78 :confused::-D - to jest 11 dni różnicy. Według twojego, to powinno mi nieco mniej już zostać. Chyba ten mój coś szwankuje. Idę podejżeć na kiedy macie termin z Kirą

reklama
Do góry