reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hej dziewczyny.faktycznie dzis pustki.
u mnie dzis nawet przyjemnie jest,jest chlodniej i taka pogoda mi służy i maluchowi tez sluzy,bo caly dzien daje o sobie znac :-)teraz nawet wyszlo sloneczko ale tez nie jest upalnie.

kurcze wiecie ze ja jeszcze nie mam nic kupione dla siebie do szpitala,chyba musze zaczac sie przygotowywac,bo czas ucieka:szok:;-)

reklama
Cześć mamusie!
U nas dziś strasznie gorąco nieda sie wytrzymać,
KasiuWie ja tez niemam jescze nic kupione do szpitala ale pomysle w czerwcu jak pójde 5 do szkoły to mi powiedza co trzeba wziąść niechce kupowac niepotrezbnych rzeczy mam tylko wkładki i majtki jednorazowe ale kupiłam za duze.

Jak to jest z Waszym odczuwaniem ruchów dzieciaczkow bo ja sie juz pogubilam i prosze o rade czy u Was szaleja strasznie u mnie jest to róznie wczoaj był bardzo mało ruchliwy wieczorem troche brzuszkiem pobujało dziś co jakiś czas sie odzywa?czy wszystko w porządku?:-)

cześc dziewczyny:-)w końcu mam stałe łacze z internetem i bede mogła Was codziennie odwiedzac.Zaległości juz nawet nie nadrabiam bo by mi pewnie ze dwa trzy dniz eszło:eek::baffled:

Natalka z tymi ruchami to jest roznie, u mnie teraz weyglada to tak, że mała szaleje cały czas z małymi przerwami i az sie zastanwaiam czyw ogole śpi.Zaczeło sie tak kilka dni temu.A ogolnie czytałam ostatnio w jakiejsc gazetce, żeby sprawdzac ruchy rano i wieczorem i jelsi w ciagu około 10 minut naliczyli tak z 10 ruchów to jest ok. a gdybyś cały dzien nic a nic nie czuła to wtedy nalezy sie wybrac do lekarza.
Ja tak sobie mysle, że tak aktywnosc dzieciatek w naszych brzuchach zalezy tez od naszego samopoczucia, moze otroche od pogody.bo czasem jest takl ze i my jestesmy ospałe i dzieci tez raczej cichutko siedzą a czasem szaleja na całego.
Pozdrawiam i nie marwt sie na zapasd jak sie rusza chociaz leniwie to jest ok

To ok nie bede sie juz zamartwiac czasem szaleje na całego ale ma tez swoje dni ze jest cichutko ruchy wtedy czuje ale jest ich duzo mniej dzieki
a mój suwaczek cos zle chodzi musze to poprawić

widze Natalka, ż ejuz wiesz na 100 co bedziecie mieli:-);-)fajnie, gratuluje i bardzo ładne imie wybraliście:)
Ja ide w czwartek na wizyte i mam nadzieje, że juz na pewnoe sie dowiemy jaka jest płec, bo jak na razie tak na 80% jest dziewczynka:-D
smiejemy się z mężem, ze pewnie sie okaże na sam koniec, że to chłopak i wszystkie sukieneczki będa musiały iśc do pudła.:happy:
No ale przeciez najwazniejsze, żeby wszystko było ok i zebyśmy przetrwali te upały, bo ja juz po prostu umieram a nogi to mam jak kołeczki od tego goraca i nie pomaga nic nawet lezenie do góry.znaczy pomaga ale na chwile niestety:no::eek::baffled:
A jak Wy znosicie upały?? tez Wam puchna nogi??

Jesli chodzi o ruchy dzidziusia,to ja wciaż mam ich mało.Stwierdzenie lekarza,że bede miala spokojne dziecko,wcale mnie nie uspokaja, myśle,ze zlekceważył mój strach.Jutro jade na usg i wszystkiego sie dowiem.Mam nadzieje,ze nic złego sie nie dzieje i że dzidzia zdrowa

Syska i dobrze robisz bo czasami lekarze zdaja sie rzeczywiście lekceważyc nasze obawy.Na pewno z dzidzia wszystko dobrze ale bedziesz spokojniejsza po wizycie i oczywiscie daj znac co sie dowiedziałas.
Trzymamy tu za Ciebie i Malenstwo kciuki;-)

Mój lekarz mówi ze chłopak nawet jak to mówił to ze na 1200% ale okaze sie przy porodzie rzeczy mamy neutralne mamy niebieskie ubranka tez ale dziewczynka tez moze chodzic w niebieskim, i tez uwazam ze najwazniejsze zeby było zdowe i silne na moje moze płakac ile sie da tylko zeby było wszystko ok!:-)
Janbor napisz koniecznie jak po wizycie, mi puchna rece nogi i tez bardzo cieżko nienosze pierscionków ani obrączki bo ich niemoge pózniej sciągnąc ogólnie ciezko a to dopiero poczatek upałów zapowiadają ze tak ma byc przez całe lato a Ty jakie imie wybrałaś macie juz jakies?
Sysyka ja tez martwie sie tymi ruchami obysmy miały spokojne dzieci i to jest przyczyna napisz mi co powiedział Ci lekarz po wizycie prosze ok
To trzymam kciuki za udane wizty u lekarza

reklama
hejka :)
a u mnie pogoda taka sobie wczoraj lało i bylo ze 13 stopni dzisiaj sie troszeczke słonka pokazalo.
w niedziele kupilam łóżeczko i szafke z przewijakiem w ikei kurcze teraz sie zastanawiam czy te łóżeczko jednak nie jest za male 55 cm x 112 cm.
my chyba nazwiemy synka Xavier, ale to jeszcze nie jest pewne. nam sie podoba ale dla moich znajomych nie hehe i ciezki orzech mamy do zgryzienia. wydaje mi sie ze nie skrzywdze dziecka takim imieniem, z drugiej strony bardzo nam sie podoba i nie uwazam zeby w nim bylo cos dziwnego :)
pozdrowka przyszle mamuski :)

Do góry