reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kurcze Naur nie dobrze z tymi wynikami :-(oby Ci sie poprawilo i nie grozila Ci cukrzyca ciązowa,bede trzymc kciuki. moglyby Ci chociaz te skurcze zniknac,bo domyslam sie jak sie męczysz. Kurcze a o do Julii to faktycznie nie ciekawie,e wirusy łapią ostatnio te maluszki,kurcze az nieprawdopodobne to jest.no ale kochana musisz byc wytrwała,jesteśmy z Toba.

reklama
hej dziewczyny
ten czas faktycznie tak szybko leci że nawet niezauważyłam że wczoraj miałam studnióweczkę hihi
Naur będę trzymać kciuki za pomyslne wyniki, ja swoje odbiorę jutro to się zobaczy co tam wyszło bo ja robiłam od razu z 75g glukozy
strasznie dzisiaj gorąco aż nic sie nie chce
a co do tych skurczów to też się czasami zastanawiam czy to normalne ale na razie nie bolą więc mały masażyk brzuszka i na razie wystarczy
pozdrawiam

Cześć!
Ale tu dziś pusto pewnie pogoda dopisuje, u Nas jest pięknie gorąco
Nie było mnie przez jakiś czas, samopoczucie takie sobie, ale coraz lepiej dziś zjadłam z 2 kubki truskawek polecam! mały mój od dwóch dni spokojny niewiem jak to jest u Was ale niekopie mocno tylko czuje jak sie wierci czy Wy tez tak macie czasem przez cały dzień pare razy kopnie a potem sie wierci.Jak u Was w szkołach ja juz niedługo zaczynam niemoge sie doczekac a i jak na takie zajecia powinnam sie ubrac by było mi wygodnie?:-)
Naur trzymaj sie napisz jak wyniki u Ciebie bedzie dobrze!Usciski dla twojej Julii dużo zdrówka dla niej!Trzymamy kciuki!

Naur w szpitalu to już tylko edukacja ciążowa - to znaczy uczą cię obsługi glukometru i porównują przez jeden dzień te wyniki z laboratoryjnymi. Poza tym spotkanie z dietetyczka i nauka diety cukrzycowej.
Pociesze cię, że za pierwszym badaniem 50 glukozy miałam wysoki wynik a po 75 ok, dopiero drugie 75 wyszło za wysoko.
Przejdź na chleb graham, żadnych słodyczy. Jedz dużo pomidorów, ogórków i rzodkiewek - zbijają cukier. I staraj się dużo chodzić - to też zbija cukier.
Z drugiej strony jak ci wyjdzie, że masz cukrzyce to już lepiej przemęczyć się te trzy miesiące na diecie dla dobra dziecka. Ja się przede wszystkim tym motywuje :)

Naur przykro mi z powodu Julki - rozumiem Cię , bo ostatnio to z Weroniką przechodziłam tzn. jeszcze jej do końca nie przeszło. Kiedy byłam z nią w przychodni to lekarka powiedziała że bardzo dużo dzieci teraz łapie te wirusy.

Nie pokazuje się za często , cały czas mam remont , teraz już końcówka , ale już nie mam siły. Moje badania niby nie całkiem dobre , ale po wizycie u gina jestem już uspokojona. W środę idziemy na USG. Mamy oboje z mężem nadzieję , że tym razem nasz wstydzioch pokaże czy jest dziewczynką czy chłopcem. Dzisiejszy upał po prostu mnie wykończył. Idę spac , bo mam serdecznie dosyc.

Madziara, o jakich trzech miesiącach ty mówisz , u mnie to jeszcze tylko niecałe 2,5.

Buziaczki dla wszystkich.

Madziara ja na remont ewakowała się z domu ale miała za o sprzatani po wie rozumiem ale po remoncie mieszkanko nabrało kolorów pewnie u Ciebie też mnie upała tez dzis męczył a to dopiero poczatek...
Pozdrawiam Was cieplutko i tez juz uciekam spac jutro musze rano wstac i pojechac do pracy.

Madziara dzięki za informacje, chodzić dużo nie powinnam bo skurcze mam i zacznę brać Fenoterol, więc nie wskazane więcej niż i tak zasuwam. Ale wskazówki co do diety sobie wezmę do serca! Może jednak drugi wynik będzie ok, zobaczymy. A bierzesz na to jakieś leki? Bo ja nienawidzę leków a i tak już muszę brać..brrr.

Magda bo nam z Madziara i nie tylko jeszcze pełne trzy mieszki zostały. Julka znowu na wysoką gorączkę, jutro pójdziemy do lekarza.
Trzymam kciuki za wstydziszka na USG, może się ujawni.

Miłych snów dziewczynki!!

Witam,pogoda dziś rzeczywiście dokuczliwa,przede wszystkim dla nas ciężarnych:wściekła/y:mnie często duszno sie robi,czuję sie jak starsza kobieta z problemami zdrowotnymi.Slyszałam,ze prawdziwe upały mają dopiero nadejść...pozdrawiam

reklama
Dzień doberek:-) Ja wczoraj sadziłam petunie na balkonie. Mam parasol przeciwsłoneczny, krzesełka, leżak ------tam spędzę te lato Mój balkon ma ok 6 m długości:-DBędzie gdzie spacerować..........
Od wczoraj sypiam w piżamach męża : krótkie spodenki i krótki rękawek. Dobrze,że mój Artur to kawał chłopa ( xxl), bo jakby chudzina jakaś, to bym nie skorzystała.
BARDZO się cieszę, ze mam wiekszość wyprawki. Wczoraj wyszłam , żeby kupić kwiaty..............masakra. Któraś z Was pisała, że zostawia przyjemność zakupów na czerewiec. Jeżeli pogoda się nie zmieni, to szczerze jej współczuję.
NATALKA ja po truskawkach mam zgagę:baffled:. truskawki w ciąży należy jesć z umiarem.

Do góry