reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam :)
Zgaga szok :) pierwszy raz w zyciu mam i normalnie czuje ze to moja pierwsza dolegliwosc ostra w ciazy :) co bierzecie na zgage?

reklama
Mi ginek polecił RENIGAST, ale ja się męczę - jem kisiel, galaretke - trochę łagodzi:-)

Witam
Ja już po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Było fajnie ;-), ale więcej napisze później bo nie mam ochoty na pisanie :dry:

Hej dziewczynki;-)
Niestety teraz to raczej długo mnie nie bedzie-komp mi sie zepsuł,nie wiem co,dopiero w środe przychodzi pan go obejrzec:wściekła/y:szlag:wściekła/y:oczywiście popsuł sie 3 dni po zakończeniu gwarancji:wściekła/y:norma!
Czarnula mój lekarz polecił Manti,oraz wszystko co zobojętnia kwasy w żółądku.np.kefir:tak:Ja z moją jakoś sobie radze,nie jest strasznie dokuczliwa:-p
Naur biedulko to kuruj Julkę i sama sie nie zaraź przy okazji:sick:
Pogoda faktycznie daje sie we znaki,a ja w pracy:sick:masakra.Zeby chociaz wieczorkiem jais deszczyk spadł,albo pogrzmialo:tak:to byłoby przyjemniej:-p
Pozdrawiam was i jak tylko bede miala dostep do jakiegos kompa od razu pisze:tak:

Ładna sukieneczka Sylwia, ale ja lubię teraz intensywniejsze kolory :-D. Przed ciążą to same brązy, zielenie, czarne... Teraz już 2 czerwone bluzki mam :szok:;-).
O szkole rodzenia:
Zaczyna się u mnie o 16, pierwsza godzina to ćwiczenia, następne 2 to "wykłady", czyli kończę o 19.
Prowadzą zajęcia bardzo fajne osoby. Do grupy chodzi 6 osób, a ćwiczenia pokazuje nam i uczy ich pani rehabilitantka z dużym ciążowym brzuszkiem ;-). Fajnie tak, bo tak swojsko jest przez to.
Większość ćwiczeń to bym nigdy nie powiedziała że w ciąży można takie wygibasy robić - a tu nawet trzeba jak nam powiedziano.
Wykłady są całkiem fajne, w przerwach puszcza pani filmiki, bardzo śmieszne. Oglądaliśmy też salę porodową i podsłuchiwaliśmy maluszków - wszystkie serduszka mocno biły :tak:

Naur leków żadnych nie biorę. W niektórych przypadkach dziewczyny muszą brać insulinę, ale dokładnie to ci nie wytłumaczę kiedy - to już najlepiej lekarz. To chyba jak pomimo diety są za duże cukry no i jak się chorowało na cukrzycę przed ciążą. Nie chce cię wprowadzać w błąd.
Moja Ewka tez się wczoraj rozłożyła. Była na występach i wróciła z bólem głowy i wysoka temperaturą. Myślałam najpierw, że od gorąca ale dzisiaj jeszcze ja trzyma. A jutro ma wycieczkę szkolna - no i nie wiadomo czy pojedzie.
A ja w końcu odzyskałam głos :-)

czesc kobitki!
jestem padnieta.Najpierw byl moj brat z rodzinka u nas potem ja bylam w PL a dzisiaj wyjechala kolezanka z rodzinka.Oj to byly bardzo wyczerpujace 3 tyg.Przeszlam Londyn 2 razy i musze sie przyznac ze przeliczylam swoje sily.Takie km to juz nie na ten etap ciazy.Jeszcze tylko doprowadze mieszkanie do stanu uzywalnosci i bede sie juz tylko byczyc.Milego dnia

reklama
Hej dziewczyny
co tu dzisiaj tak pusto. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku z wami i z dziećmi.
U mnie dzisiaj pada, więc już jesteśmy w domku. Ale ja stwierdza, że uwielbiam taką pogodę, a słońce to chyba znienawidzę.

Do góry