reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jakie tam zanudzanie - pisz więcej Kira!!!!:-)
Ja mam prośbę jeszcze do Madziry. Napisz proszę co włożyłaś do swojej torby - bo napisałaś że już spakowana ;-). Wiem że już tyle razy o tym było, ale jakbyś mogła napisać co ty tam konkretnie masz​

reklama
Aniulka łożysko przodujące to nie to samo co nisko schodzące. ja też tak miałam ale to gdzieś ok 18 tyg. gin powiedział mi że łożysko jest nisko ale nie jest przodujące, a za 3 tygodnie na następnej wizycie było juz przodujace. ale później się podniosło.
Wyjasnil mi to tak ze łożysko nisko schodzące jest predyspozycją do tego zeby stało się przodujace.

MADZIARA bidulka pewnie w szpitalu. Dzisiaj wraca - mam nadzieję.
Jutro mam gości i byłam na większych zakupach.......... KOSZMAR. Biustonosz ciśnie, brzuch swędzi od sciągacza w spódnicy, mała ciśnie na pęcherz - mam wrażenie ,że ciągle chce mi się siusiu, klapki spasdają z nóg, poruszam się jak słoń.
Dobrze, że w poblizu 2 duże spożywcze - z głodu nie umrzemy:-)
Cieszę się też, że mam większoś zakupów dla małej.To co zostało, to nawet sam A może kupić:-D

Ja odpukac czuję sie nawet nieźle. Jak wczoraj były takie upały to mi ciężko było chodzić, ale dałam radę ;-)​

MROZIK ja też wróciłam do domku o własnych siłach:-)U mnie dzisiaj 25stop. i zapowiadają tornado:szok:

heyka

Sylwia - gratuluje coreczki ! :) - pipunia jak nic ! hehe... a gosci takich jak ten od 3D omijaj z daleka - zaden dobry lekarz nie postawi tak daleko posunietej diagnozy bez badan specjalistycznych - trudno opierac swoje obawy na kims kto ma takie a nie inne w danym momencie widzimisie - licze ze kolejne 3D u innego lekarza rozwieje twoje obawy i okaze sie ze wszystko jest ok

Madziara - z ta cukrzyca to faktycznie lepiej przyjac ze jest i pilnowac sie - lepiej dmuchac na zimne... - po ciazy wszystko wroci do normy

lozeczko - zdecydowanie polecam zwykle, turystyczne tez mamy (nawet 2) ... Ingusia krecikiem jest no i nadal musi w lozeczku sypiac (lozko takie dla wiekszych dzieci musi jeszcze poczekac)

mam takie dziwne odczucie jakbym miala za chwile peknac - tak jakby brzuch nie rosl tak szybko jak jego zawartosc, kurde tu jeszcze prawie 3 mc, no i ta zgaga - jak sobie radzicie ?
kolejna zmiana: w pierwszej ciazy martwilam sie ze nie bede mogla karmic malej bo nie mam dziurek w sutkach - wiem, ze to brzmi dosc absurdalnie teraz - ale wowczas powaznie mialam jakiegos dola na tym punkcie - wiekszosc dziewczyn pisala, ze jeszcze przed porodem maja mleko a u mnie susza totalna ... - oczywiscie jak sie pozniej okazalo dziurki mam... - co dziwne pare dni temu z jednej piersi juz cos polecialo ????
no i siadaja mi wyniki - anemia :( ... po zelazie aptekowym w pierwszej ciazy mialam nietolerancje - wymioty i biegunka, dostalam preparat Amway-a i bylo wszystko ok, ale teraz juz go nie rozprowadzaja w klinice, teraz biore jakis biofer folic i niestety zaparcia (2 dni biore, kolejne 2 dni nie - by zaliczyc wizytle w wc)... wlasnie zalatwiam sobie ten preparat Amwaya inna droga

jeszcze odpowiedzi na wasze pytania:
- Naur: mysle ze znieczulenie zewnatrzoponowe do cesarki (krojenia) a znieczulenie przy porodzie normalnym w celu ograniczenia bolu to zupelnie inne dawki... ja po swoim 24h doslownie jak kloda - nie moglam nawet podniesc do polpionu glowy
jesli chodzi o "odchody" to niestety ale rownie obfite... bardzo nieciekawe "pierwsze wstanie" no i jak przestaje dzialac znieczulenia a macica sie zaczyna obkurczac
- Kira - lista torby do szpitala sie nie przejmuj - wiem ze dluga ale w sumie taka wyszla jak kazda z czerwcowek wrzuciala swoje 3 grosze ... - zycie mocno te wymagania skoryguje :-)

MONGA a nie bierzesz witaminek?Foloik to kwas foliowy ( sam). Ja brałam go w I trymstrze. Teraz biorę prenatal ( wit.) +tardyferon( to żelazo i kwas) -też mi zaczęła spadać morfologia. Teraz już ok:tak:
Też myslę, że moja córcia to niezła pipunia:-) Ten debil tak mnie straszył, bo mam dużo wód - a to może coś sugerować. Szukał , szukał i wynalazł serce. Ale mam go gdzieś. Co nas nie zabije, to nas wzmocni:-)Widzę, że mała rośnie. Właśnie z mężem obserwowalismy "gulki/ gólki???????????" koło pępka:-D

z preparatow zelazowych biore Biofer Folic (to zelazo + kwas foliowy) - preparat o zwiekszonym wchlanianiu i nie powinien dawac skutkow ubocznych ... w sensie wymiotow, biegunki ... ale niestety u mnie powoduje zaparcia i nie moge go przyjmowac w dawce 3 tabl/dzien, 2 dni biore po 2 tabletki, potem 2 dni nie biore itd.
ale dzis wlasnie na necie upolowalam to zelazo amwaya i zalatwiam - w pierwszej ciazy dzieki niemu hemoglobina byla najwyzsza w zyciu w koncowce ciazy ...

ale ta ciaza jest inna... szybciej zaczely mi spadac wyniki niz w pierwszej, no i tez gorzej sie czuje ... mam nadzieje ze lato nie bedzie do konca takie jak zapowiadaja, no i ze na porodowce nie wyladuje przy 35 st C .... grrrrr

a wlasnie mala brzuszkowa ma pierwsza czkawke (tzn. ja pierwszy raz czuje) :-D

reklama
:-) HIHI a już myślałam , że jestem nieczułą matką. Ja jeszcze nie czułam czkawki;-)

Do góry