reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Brałam właśnie te zastrzyki.A tu o ułożeniu( tylko nie wiem czy od zapłodnienia czy nie). Nawiasem mówiąć:-) drażni mnie to, że są 2 sposoby liczenia wieku ciąży. Jak można liczyć od ostatniej miesiączki?????????Przecież pierwsza połowa cyklu wygląda jak co miesiąc
U

reklama
Coś sie porobiło Tam jest napisane, że zwykle nie później niż w 36 tyg główką w dół. MROZIK uwazaj , żeby dzidziuś nie zrobił Ci psikusa....Bo ile mozna leżeć w jednej pozycji:-D. Moja dzidzia w ułożeniu miednicowym

No ja właśnie wiem, że mój dzidziuś to psotnik i się boję że jak będzie trzeba żeby główką w dół był, to on sie odwróci :szok::-D. Ale to wtedy sie będę martwić.
Wczoraj to sobie chyba mieszkanko poszerzał, bo jak mi nagle po "przekątnej" brzuch rozpychał - rączki i nóżki wyraźnie wyciągał :confused::-)​

U nas wczoraj taka burza była, że musiałam kompa wyłączyć.

Co do ułożenia, to dziecko jest w środku jakby w stanie nieważkości i jest mu wszystko jedno czy głową w górę, w dół czy w bok. Ustawiać zaczyna się po 30tc. i zazwyczaj tak zostaje, chociaż niektóre główkowo układają się ledwie przed samym porodem. A ja się nie obróciłam i mamuśka się ze mną męczyła.

Skierowania do szkoły są potrzebne, żeby prowadzący wiedzieli czy trzeba szczególnie uważać na kobietę czy wszystko gra. Bo niektórych ćwiczeń nie wolno, niektóre tylko lekko.
Ale u nas jest najpierw godzina ćwiczeń a potem dopiero wykłady teoretyczne, też godzina, więc można chodzić tylko na wykłady. A poza tym za każdym razem badane jest tętno dziecka, a to dobra sprawa.

Byłam dzisiaj na bad. obciążenia glukozą...fujj. No i w dodatku musiałam wsać wcześniej, więc obie z Julką jesteśmy niedospane i wkiepskich humorach.

W dodatku wczoraj miałam takie skurcze wieczorem, że aż się przeraziłam. Za tydzień mam wizytę i jak mi nic nowego nie poradzi to szukam pomocy u innych lekarzy, bo to już przesada!

A dzisiaj mam stódniówkę!!!

Wiecie co. Suwaczki są do d....Naur rodzi 23 ja 22 a dwie mamy studniówkę. Ale co tam.świetujemy!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

Mój dzidziuś jest ułożony główkowo, ale dzisiaj kończę 30 tydzień to mam nadzieję, że już się nie obróci.
Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Teoretyczne. Fajnie, opowiadał o diecie, spacerowaniu i różnych śmiesznych rzeczach. Ja nie musiałam mieć skierowania, bo zajęcia prowadzi mój położnik, ale niektóre z moich koleżanek w Polsce miały przeciwwskazania co do niektórych ćwiczeń.

Ja rozmiałam właśnie z koleżanka. Jej Mały przewrócił sie dopiero w 38 tygodniu, a wcześniej to pupcią był ustawiony
U nas do szkoły rodzenia też trzeba mieć zaświadczenie że nie ma przeciwskazań - ale chodzi tu o zajęcia "fizyczne".​

dziewczyny czy łożysko przodujące a łozysko nisko schodzące to to samo??
bo podczas ostatniego USG lekarz powiedział mi że mam nisko schodzące a w książkach jest praktycznie o łożysku przodującym...

ja też nie narzekam na mojego faceta bo dużo się stara to widać !!

mój brzdąc tez cały czas wywija koziołki w brzuszku i chyba tez ma miejsca mało bo czasami czuję jak się rozpycha tam w srodku hihi

reklama
Boże,ale miałam zaległości:-)
Kasia,Sylwia co to za kłótnie na forum?Nie wolno sie denerwowac:tak:
Naur gratuluje studniówki no i Sylwii też oczywiście:tak:Pijemy za wasze dzidzie:-p
Moja dzidzia kręci sie nono stop,ostatnio przez 2-3 dni kopał mnie tylko po pecherzu,a potem to już wszedzie:-pRaz kopnął tak mocno że az zabolało,akurat Marcin reke przyłożył i zdziwił sie ile siły ma jego syn:-D
Szkołe rodzenia zaczynam 26.05
Obciażenie glukoza miałam robione tydz.temu-wszystko jest ok,Ale badanie obrzydliwe:sick:A dzis mialam wizyte,serducho wali jak szalone:-pi ogólnie wszystko w porzadku.
Dobra nie zanudzam was dziewczyny bo najpierw mnie nie ma a potem jak dowale tekstu...:-p
Ale już wróciłam i bede na bierząco,jakby ktoś tęsknił:rolleyes2::biggrin2::-p

Do góry