reklama
evelinakol
Sierpniowa mama'07 mama marianny i olivera
WITAJCIE mamuśki:-)
U mnie dzisiaj ma być 28 stopni, w cieniu oczywiście. Na razie jest super ale zobaczymy po południu.
Jak zaprowadzałam małą do przedszkola, to mi powiedziały dziewczyny, że już mam twarz ciężarnej, tzn. spuchniętą, a w szczególności nos
.
Jak rano tego nie widziałam tak teraz stwierdzam,że mam nos jak kartofel
.
No cóż siła sugestii.
Madeline ja tez się przeprowadzam do nowego mieszkanka. Tak samo jak ty z większego, ale bardzo starego do mniejszego ale po remoncie generalnym. I tu właśnie jest problem, bo ten ciągnie się w nieskończoność. Na początku miałam się przeprowadzić w kwietniu, potem w maju, a teraz właściciel mi mówi , że na 15 czerwca. A brzuch rośnie, więc stwierdziłam,że już zacznę się pakować. Najgorsze, że w tym starym mieszkaniu nie mam na nic ochoty, ani na kupowanie, ani na wicie gniazdka, koszmar.
Magda, 11 idę na kolejne USG i mam nadzieję, że potwierdzi płeć, więc wtedy się dopiszę. Co do terminu to tutaj zbyt chętnie nie zmieniają. Po ostatnim USG miałam różnicę w wieku płodu o jakieś 6 dni, ale ginekolog powiedziała, że każde dziecko rozwija sie inaczej i termin w dalszym ciągu na 1.
Mrozik ja też pracuje, ale właściwie nie wiem dlaczego. Juto chyba pójdę do lekarki, żeby to już skończyć. Tym bardzie, że moi szefowie zaczynają bąkać coś o dogadaniu się.
Ale się rozpisałam...
ale musze zaraz wychodzić więc miłego dnia.
U mnie dzisiaj ma być 28 stopni, w cieniu oczywiście. Na razie jest super ale zobaczymy po południu.
Jak zaprowadzałam małą do przedszkola, to mi powiedziały dziewczyny, że już mam twarz ciężarnej, tzn. spuchniętą, a w szczególności nos
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Jak rano tego nie widziałam tak teraz stwierdzam,że mam nos jak kartofel
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
No cóż siła sugestii.
Madeline ja tez się przeprowadzam do nowego mieszkanka. Tak samo jak ty z większego, ale bardzo starego do mniejszego ale po remoncie generalnym. I tu właśnie jest problem, bo ten ciągnie się w nieskończoność. Na początku miałam się przeprowadzić w kwietniu, potem w maju, a teraz właściciel mi mówi , że na 15 czerwca. A brzuch rośnie, więc stwierdziłam,że już zacznę się pakować. Najgorsze, że w tym starym mieszkaniu nie mam na nic ochoty, ani na kupowanie, ani na wicie gniazdka, koszmar.
Magda, 11 idę na kolejne USG i mam nadzieję, że potwierdzi płeć, więc wtedy się dopiszę. Co do terminu to tutaj zbyt chętnie nie zmieniają. Po ostatnim USG miałam różnicę w wieku płodu o jakieś 6 dni, ale ginekolog powiedziała, że każde dziecko rozwija sie inaczej i termin w dalszym ciągu na 1.
Mrozik ja też pracuje, ale właściwie nie wiem dlaczego. Juto chyba pójdę do lekarki, żeby to już skończyć. Tym bardzie, że moi szefowie zaczynają bąkać coś o dogadaniu się.
Ale się rozpisałam...
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Ja też już jestem. Strasznie długo mnie nie było ale byłam u kuzynki ktora w 33 tyg urodzila trojaczki. A najlepsze jest to że od poczatku ciąży gin jej mówił że to bliźnięta więc doznała szoku na porodówce. Jak dostała skurczy po raz 3 to lekarze mysleli ze to hemoroidy popękały i chcieli ją wieść na sale operacyjną. No i byłam u niej dość długi czas bo jej rodzice w meksyku mąż pracuje na delegacji i bidulka sama siedzi. Przyznali jej niby jakąś opiekunkę z opieki społecznej ale babsztyl tak niemily i niedelikatny, że szkoda dzieciaczkow. W tej chwili z maluchami juz ok spędziły miesiąc w szpitalu ale teraz cała trójca już w domu. Jej mama wraca jutro wiec ja tez wrócilam do rzeczywistości. A wiec napewno będe zaglądać często.
evelinakol
Sierpniowa mama'07 mama marianny i olivera
Pracuję jako kelnerka, właściwie maitre. Generalnie teraz chodzę do pracy na 11 i wracam o 16. Ale to od kiedy poszłam na miesiąc zwolnieni w lutym. Jak nie brakuje mi personelu to praca nie jest tak ciężka, bo polega tylko na zbieraniu zamówień i pilnowaniu,żeby wszystko działało jak w zegarku. Problem w tym, że jestem cały czas na nogach, to bardzo szybkie stresujące tempo pracy, i ostatni brakuje personelu.
Co do moich szefów, to mam kontrakt na czas nieokreślony, wiedzą, że chcę iść na zwolnienie, no i przysługuje mi 16 tygodni macierzyńskiego, a i potem chyba nie wrócę tak szybko, bo nie mam tu nikogo i nie oddam 3,5 miesięcznego brzdąca do żłobka. Więc chcą się dogadań przygotować mi zwolnienie z pracy, żebym mogła dostać zasiłek dla bezrobotnych, i oczywiście, żeby oni nic nie musieli mi płacić.
Co do moich szefów, to mam kontrakt na czas nieokreślony, wiedzą, że chcę iść na zwolnienie, no i przysługuje mi 16 tygodni macierzyńskiego, a i potem chyba nie wrócę tak szybko, bo nie mam tu nikogo i nie oddam 3,5 miesięcznego brzdąca do żłobka. Więc chcą się dogadań przygotować mi zwolnienie z pracy, żebym mogła dostać zasiłek dla bezrobotnych, i oczywiście, żeby oni nic nie musieli mi płacić.
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Aha, no to Ewelinakol, już rozumiem o co chodzi. Jeśli szefostwo w porządku, a ty nie masz zamiaru wracac później do pracy, a opłaca sie brać u was bezrobocie, to ciekawa "oferta"
Ania - gratuluję kuzynce. Teraz pewnie jest w szoku, taka niespodzianka, ale super mieć trojaczki
. Życz im dużo zdrówka od nas i dużo wytrwałości dla mamusi ;-)
Ania - gratuluję kuzynce. Teraz pewnie jest w szoku, taka niespodzianka, ale super mieć trojaczki
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
dzięki Mrozik. Przekażę jej :-). Niby z szoku się juz otrząsnęła, ale troche sie pogubila, byla sama z tym wszystkim teściowie do bani jak juz przychodzili to tylko dawac jej dobre rady, rodzicow nie bylo mąż tylko na weekendy. cale noce nie spala bo jak jedno zasneło to drugie wstalo ale juz sie wdrozyla. Najwqażniejsze ze cala trojka zdrowa, tylko chłopczyk troszkę mniejszy. leżal pod dziewczynkami i zabierały mu wszystkie potrzebne składniki. ale juz rośnie.
A u mnie dzis pochmurno boli mnie głowa wogóle czuje sie do bani. A i mała mniej ruchliwa jak taka pogoda jak świeci słońce to broi cały dzień a dziś coś leniwa.
Musze nadrobić jeszcze pisanie magisterki i mam strasznego lenia, a pod koniec maja trzeba oddac cała prace. Miłego dnia dziewczynki.
A u mnie dzis pochmurno boli mnie głowa wogóle czuje sie do bani. A i mała mniej ruchliwa jak taka pogoda jak świeci słońce to broi cały dzień a dziś coś leniwa.
Musze nadrobić jeszcze pisanie magisterki i mam strasznego lenia, a pod koniec maja trzeba oddac cała prace. Miłego dnia dziewczynki.
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
hmmm, i znowu się cisza zrobiła
U mnie dzisiaj pogoda wariuje. Raz świeci słonko a raz chmury burzowe. To chyba wiatr tak mocno wieje, gania chmury.
Mnie przesuneli wizyte (usg) na 17:20, więc szybciej zobacze maluszka.
Sylwia - co u ciebie? odpoczywasz od komputera?
U mnie dzisiaj pogoda wariuje. Raz świeci słonko a raz chmury burzowe. To chyba wiatr tak mocno wieje, gania chmury.
Mnie przesuneli wizyte (usg) na 17:20, więc szybciej zobacze maluszka.
Sylwia - co u ciebie? odpoczywasz od komputera?
reklama
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Hej mamusie!
Miałam cos z kompem ale juz jestem!
Kasiu przesłałam Ci info o motelach w Sopocie, :-)
Mrozik pewnie sie cieszysz ze szybciej masz usg tez bym chciała
ale to juz jutro mam nadzieje ze wszystko u mojego chłopczyka ok!!!
Ewelinakol musisz sie nad tym zastanowić skoro niechcesz wracac do pracy ja tez niemam zamiaru wracac przez najbliższe dwa lata i tez niedam małego do żłobka,
Ania najlepsze gratulacje dla kuzynki!trojaczki i to za jednym zamachem!!!
ja tez musze nadrobić pisanie magisterki!!!![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Madziara tez dzis leniuszkuje boli mnie jakos głowa humor taki sobie...
Miałam cos z kompem ale juz jestem!
Kasiu przesłałam Ci info o motelach w Sopocie, :-)
Mrozik pewnie sie cieszysz ze szybciej masz usg tez bym chciała
Ewelinakol musisz sie nad tym zastanowić skoro niechcesz wracac do pracy ja tez niemam zamiaru wracac przez najbliższe dwa lata i tez niedam małego do żłobka,
Ania najlepsze gratulacje dla kuzynki!trojaczki i to za jednym zamachem!!!
ja tez musze nadrobić pisanie magisterki!!!
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Madziara tez dzis leniuszkuje boli mnie jakos głowa humor taki sobie...
Podziel się: