reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No wróciłam na troszkę do pracy żeby na resztę wyprawki zarobić. Szef na razie nie zrzędzi, Zdziwił się strasznie jak wszedł do pokoju i mnie zobaczył. POwiedział ze myślała że już sie nie zobaczymy (tzn chodziło mu o to że do porodu już nie wrócę). Nawet zapytał od czego zależy jak długo będę jeszcze pracowac :szok: :-D

reklama
Od czego zalezy jak dlugo bedziesz jeszcze pracowac???????
To proste.....od tego jak mily dla ciebie bedzie szef:-D:-D:-D:-D

:-D Dokładnie te słowa ni się na język cisnęły, ale postanowiłam być miła i po prostu mu powiedziałam że zależy jak się będę czuła.

Witam,troche mnie nie było,ale remont w domku i przede wszystkim sprzątanie zajęło trochę czasu.Przy okazji zwykłe malowanie przemieniło sie w prawdziwy remont,kiedy część sufitu sie rozwaliła,było nieciekawie.Ale teraz mamy przynajmniej wyremontowany pokoik;-) .Lukasz się pomęczył,ale efekt widoczny:-) .Oglądam na bieżąco Wasze zakupy i podpatruje,może w przyszłym tygodniu zaczniemy tak na poważnie kupować i uda mi sie zdjęcia jakieś powklejać

Mrozik,gratuluje powrotu do pracy.Z tego co wiem,kobiecie cieżarnej na L4 przysługuje 100% wynagrodzenia,ale nie wiem czy mam pewne informacje.Tak mówila moja znajoma,ktora od początku ciąży (czyli już 8 miesięcy) jest na zwolnieniu.

Ja NA SZYBKIEGO. Jestem , mam ponad 120 stron do nadrobienia z czytaniem w samym watku ogólnym. Mam remont ,nie wiem gdzie łapki wsadzic najlepiej chyba pod cztery litery i usiąśc spokojnie pomyślec co zrobic , żeby sie nie narobic. Tak się nie da. U mnie wszystko prawie dobrze, kompletuje rzeczy które mi jeszcze brakuja, a po 10-tym idziemy na większe zakupy. 16 albo 17 mam wizyte u gina a potem USG. Byc może tym razem uda sie stwierdzic kto mnie tak kopie po pęcherzu. Mam prośbę do Was Jeśli którejś z was zmienił się termin lub wie już co bedzie miała tzn chłopca czy dziewczynkę napiszcie w terminach porodów , zebym nie musiała za bardzo szukac.

Syska - to jest takie niby 100%. Już o tym pisałam ale napisze jeszcze raz. Bo chodzi o to że to zus przejmuję wypłacanie swiadczeń i niby dostajesz 100% tylko że oni jakąś dziwną średnią sobie licza i wypłacają ci składki. Ja podam na moim przykładzie. Jak jestem pełny miesiąc w pracy to dostaję 970 zł na konto, a jak mnie nie ma cały miesiąc w pracy to około 850 zł mi wpłaca zus, a w luty,m to dostałam 790 zł (bo mial mniej dni, a oni dniówki płaca)
Poza tym u mnie jeszcze dochodzą premie. A te sa płatne za przepracowane dni. Czyli jak nie pracuję to dostaję około 300 - 400 zł mniej (zalezy od miesiąca) A to już dla mnie znaczna sumka. Oczywiscie jeśli by tylko to miało zaszkodzic maleństwu to biegiem rzucam robotę, ale póki co mogę się jeszcze udzielać ;-)
Ufff, ależ się upisałam

A ja znowu witam z rana :-) .
Mam dzisiaj dobry humor, bo dowiedziałam się że zostało mi 10 dni zaległego urlopu a ja myślałam że 6. Starczy akurat na wczasy pod gruszą :tak: i nie będę musiała podbierać z tego roku urlopu - zostanie cały na przyszły rok dla dzidzi​

reklama
Do góry