reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Tez na poczatku nie chcialam znac plci, ale potem jak zaczelismy sie sprzeczac z Carlo kim to bobo jest to powiedzialam doktorkowi ze jednak chcemy wiedziec. Dodatkowe plusy zanjomosci plci to zakupy -wiemy juz co kupic, co bedzie pasowalo, a i rodzice kiedy juz wiedza i znajomi to tez prezencikami wczesniej zaczna sypac:cool2::cool2:
Z drugiej strony ta tajemnica tez w brzuszku takie motylki robi...hm..U mnie w kazdym badz razie juz za pozno, synus bedzie-tak jak mowilam:laugh2:
Juz nie moge sie doczekac kiedy sie urodzi:rofl2:

reklama
Ja Ola jeśli chodzi o "wyposażenie" maluszka to uniwersalne dobierać będę, Jeśli chodzi o sukieneczki czy typowo chłopięce kroje ;-) to i tak pewnie pełno dopstanę po porodzie. Fajnie też jest znać kto w brzuszku się chowa, łatwiej można sobie pogadać wtedy do brzusia.:tak:

Halu dziewczyny!!
Mam nadzieje ze moja dzidzia sie nie obróci dupcia ani nie zasloni podczas usg, bo chcemy wiedziec co sie kryje w moim brzucholku, do 16-04 juz niewiele zostalo...
Wracajac do wagi to ja juz przytylam od poczatku ciazy 9 kg!!!:szok: chyba najwiecej z nas wszystkich tutaj... waze juz 64 kilogramy.... a co to bedzie dalej to wole nie myslec, nie bede sie przejmowac....wazne zeby dzidzia zdrowa byla.

Pogoda u mnie sie poprawia, na swieta ma byc ladnie, wiec bedzie mozna fajnie spedzic czas...chociaz nie wiem czy w tym zamieszaniu przed slubem znajdzie sie troche wolnego czasu...

Ja tez juz z brzuszkiem gadam , moj Carlo jak sie zapomni tez,bo czasami mi sie zdaje ze dziwnie mu tak z brzuchem rozmawiac.

Kurcze kiedys Czarnula pisala o dziaslach ze jej krwawia , mi teraz tez bardziej zaczely, i jakies poprzecinane czy popekane sa:baffled::baffled:, chyba sie bedzie trzeba znowu do dentysty wybrac:szok::szok::szok::szok:.Boje sie dentysty jak ognia!!kiedys jak bylam mala, babka tak mi zeba wyborowala ze do tej pory nie lubie stomatologow-zadnego bez wyjatku!!Panikuje jak male dziecko,WSTYD, ale nic na to poradze:dry:

Witajcie! My też już wiemy właściwie od 10 marca ze to synuś, usg mam mieć teraz na 9maja, kiedy ide zawsze do gina to tez sie denerwuje...
Mój mąż też juz gada z brzuszkiem wczoraj kupiłam pluszowego lewka z pozytyka i puszą wieczorem małemu podobno dziecko pamięta dzwięki i odgłosy z brzuszka jak sie urodzi.
Byłam dzis na zakupach ale ludzi znowu siegneła świąteczna gorączka:no: i wszędzie pelno ludzi u nas, wiec sobie wieksze zakupy podarowałam dzisiaj.
Vivianna nie martw sie ja tez duzo przytyłam dzis się ważyłam i mam 60kg a przed ciąża ważyłam 54kg staram sie o tym niemyśleć trudno najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa!:tak:
Ola też niecierpie dentystów ale jak trzeba to już ide :szok:
Jak byłam u swojego gina to powiedział mi ze czasem nieczuje sie ruchów bo maluszek śpi sobie jeśli od rana do wieczora nic ale to nic się nieczuje nawet wieczorem gdy po całym dniu sie opoczywa to należy jechać do szpitala na ktg,
Pozdrawiamy Was wszystkie:-)

Ja jestem w pełni Świąt Wielkanocnych. W Hiszpanii celebruje się Wielki Czwartek i Wielki Piątek. Na szczęście przyjechali moi rodzice i właśnie kolorują jajeczka z Marianną. Bez nich jakoś zawsze trudno poczuć mi ducha świąt. Brak bliskich, typowych polskich potraw (braki logistyczne:laugh2:) to wszystko powoduje, że każde Święta są dla mnie bardzo nostalgiczne. No ale nie te. Właśnie sobie zdałam sprawę,że 3 kwietnia minęły 4 lata od kiedy tu mieszkam, ale ten czas leci.
Moja mała bardzo się wierci, szczególnie wieczorem, ale i wciągu dnia potrafi dać szturchańca np. w pęcherz.
Od początku ciąży to ja przytyłam już 9 kilo, ale wierzcie mi nie widać. Oprócz brzucha i oczywiście cycuszków, to niewiele się zaokrągla . No ale zawsze miałam dużo niedowagi więc się cieszę.

Swietnie Ewelina ze rodzice przyjechali, zawsze to razniej, weselej , bardziej polsko, a tego za granica nam brakuje. Ja probuje sama jakos o wszystko zadbac, mam baranka babkowego, jaja jutro ufarbujemy w gotowanych skorupkach cebuli, biala kielbasa jest(nie polska, ale biala), no a reszte to potrawy portugalskie, rodzice mojego Carlo przygotowuja.I oczywiscie telefon-kontakt z rodzinka, jest w tym czasie bardzo wazny;-)

My Natala na ostatnie zakupy idziemy jutro , w zyciu bym dzisiaj tych kolejek nie zniosla :no:
Dzisiaj jeszcze pranie powiesze, swiezutko na swieta bedzie:tak::cool2::biggrin2:

z tymi dziaslami wczoraj sie pytalam lekarza to powiedzial ze nic nie pomoze. tam ma niby byc i zadne ponoc plukanki nie poprawia tego stanu. no coz mam nadzieje ze mi tylko zeby nie powypadaja z tych odstajacych dziasel hehe

ja przytylam tylko 5 kg. od 3 tyg waga stoi
chyba oznaka braku slodyczy :)

Jestem:-)
Strasznie sie denerwowałam jak juz przed gabinetem czekałam-mormalnie akbym szla na egzamin:-D
ale juz po:tak: Dzidzia zdrowa,wymiary w normie,wazy 423 g i ma 20 cm-ok.bo calego trudno zmierzyc,no i na 100% chłopak-lekarz mówi że siusiak bankowo:-D Ciesze sie ze wszystko ok,to najważniejsze:tak:

reklama
Do góry