reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No co ty Mrozik???:szok::szok::szok:Ale by byla niespodziana:-D:-D:-D:-D:-D
Jednak mysle ze Naur ma racje,sa szanse ale nie jest powiedziane ze 100%.

Wydaje mi sie ze USG by pokazalo i brzuch bylby duzy, a jak na blizniakow to u mnie taki sobie jest.

reklama
Wiesz co Mrozik?tak sobie teraz przypomnialam jak mama Carlo mowila ze przez 9 miesiecy lekarz jej mowil ze to bedzie chlopak,a przy porodzie ,kiedy jeden juz sie urodzil ,za jakis czas zaczal rodzic sie drugi, kobitka byla w szoku, szczesliwa jak nie wiem co!:happy:
Rany!!!to jeszcze wszystko u mnie mozliwe:eek:, ale bylabym szczesliwa!

Prawda Ola że taka niespodzianka była by super. Ja też myślałam że fajnie by było mieć bliźniaków, ale czy dała bym sobie z nimi rade :-D ? To jest dopiero wyzwanie. W sumie fakt że w sierpniówkach jeszcze bliźniaków nie mamy;-)​

Wielkie wyzwanie, wielka praca,wielkie poswiecenie,wielka milosc i radosc:tak:
Dziwie sie tylko ze z mioim doktorkiem o tym nie porozmawialam, zapomnialam.Nastepnym razem.

Kobietki tak czytam co piszecie o tych bliźniakach...podwójne szczęście...dzieci odchowane za jednym razem ale i jaki obowiazek, ile pracy...ojeju ja nie wiem czy bym sobie dala rade.:szok:
Kupiłam dzisiaj sobie gazetke "M jak Mama" fajna jest lubie teraz czytac takie czasopisma, oczywiscie uwazam ze nie ma co sie wzorowac na poradach wyczytanych w gazetach ale zawsze mozna sie czegos ciekawego dowiedziec...
Pogoda dzisiaj straszna, wiatr okropny...nie chce się z domu wychodzić...ale świeta podobno maja byc ladne...:-)

U mnie Viviana za to pogoda ladna. Moze nieco chłodno, ale pieknie słonko swieci i watr od wczoraj nie wieje. Ja też kupiłam sobie tą gazetke, ale lepiej mi przypasowała inna - "Baby". Jakoś bardziej styl mi podszedł

Hej wszystkim!Właśnie wróciłam z Warszawy ciężka i męcząca droga i zaraz pewnie padne, wczoraj wróciłam późno i nie napisałam jak po wizycie u lekarza. Ogólnie wszystko ok, przybyło mi 5kg, dzidzia duża tak powiedział gin nie miałam usg mam je miec 9maja, mały leży sobie na moim pecherzu wiec stąd czeste siusianie:tak: zdziwił sie ze tak szybko poczulam ruchy małego 9marca a 6 miałam wizyte gdzie powiedział mi ze dopiero za 3tyg:-D jesli chodzi o szkoly rodzenia to u nas sa dwie jedna w szpitalu a druga prowadzi siostra oddziałowa wiec do niej sie zapisze ale spokojnie w maju dopiero, basen musze sobie narazie podarowac bo mam nieciekawy wynik moczu :-( mam nadzieje ze bedzie lepszy... ja kupiłam sobie gazete m jak mama dosyc ciekawa. Byłam dzis w galerii w stolicy i tak mnie korciło zeby cos małemu kupic ale w koncu kupiłam mu mała pluszowa maskotke z pozytywka juz nie moge doczekac sie sierpnia jak bede mogla go zobaczyc...ide sobie teraz spac dobrej nocy to tyle co u Nas:-) a jak u Was z spaniem w nocy ja niemoglam zasnac ale teraz pewnie zasne...

wlasnie sie ważyłam,przez niecały miesiąc (od 12 marca) przytyłam 4 kilogramy,wiec Viviana mamy tyle samo do przodu przez ostatni miesiac;-) od początku ciąży mam 7 kilo na plusie,chyba troszkę dużo...

Witajcie :)
My chcieliśmy bliźniaki, u mojego Sebastiana w rodzinie kilka razy były, no ale jest jeden mały lokator w brzuszku, co oczywiście i tak jest wielkim szczęściem.

Co do wagi to ważę się tylko u gin, bo nie mam wagi, ale mało przytyłam przez ostatnie 2 wizyty coś ok kg. Dopiero teraz od tygodnia czuje, że się rozrastam do tej pory chodziłam w normalnych spodniach z odpiętym guzikiem a teraz już suwak mnie uciska. Jutro idę do gin, więc wieczorem powiem ile przytyłam w ostatnim miesiącu.

M jak mama też kupiłam do poczytania :-)

Co do pogody to w Warszwie dzisiaj wiało, zmarzłam na spacerze z psiakiem :-(

Natalka jeśli chodzi o spanie to w nocy jest ok i smacznie śpie ale nie tylko bo w ciągu dnia też chętnie bym się zdrzemnęła. Bezsenność mi nie doskwiera ;-)

reklama
Byłam na USG i dalej nic nie wiem! Bobo tak się odwróciło, że nawet serducha nie dało się dobrze zbadać, nie mówiąc o płci, bo jeszcze na dodatek sobie między nóżki pępowinę wsadziło. To dopiero wstydziuch!
Mam niebawem pwtórzyć badanie, żeby dokładniej zbadać to czego dzisiaj się nie dało. A to dopiero psikus!

Do góry