reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witajcie, byłam dzisiaj u lekarza dostałam skierowanie na badania (tak jak myślałam) i w tym na test obciazenia glukoza, badania pojde zrobic po weselu, na spokojnie. W ciągu miesiąca przytylam 4kilogramy :baffled: , polozna powiedziala mi ze ciezarna powinna przybierac na wadze 2 kilogramy na miesiac, czyli mam o 2 kilogrmy za duzo, ale ja nic nie poradze na to że tyle jem....ciagle glodna jestem, co do swiat to nie mam pojecia jak je spedze, bo powoli robi sie zamieszanie przed slubem i jakos o swietach nikt nie mysli...;-)

reklama
Viviana spokojnie, ja jesteś głodna to co? Przecież nie możesz się głodzić. Kobiety tak różnie przybierają, jedne tyją dużo, inne mało, a inne chudną wręcz.
U mnie waga nadal stoi, może Wielkanoc pomoże?

Jutro mam USG, może poznam płeć bobasa? No i dowiem się co ono takie wielkie..

Viviana - ty taka szczuplutka jesteś to nie masz sie co martwić. Nie będziesz na pewno w kazdym miesiącu tyła po 4 kilo :-D . A jakby ciężarna przybierała aż 2 kilo w każdym miesiącu to by jej przecież przybyło 18 kilo :szok: . Z tego co ja wyczytałam i słyczałam to z tą wagą jest bardzo różnie. Pewnie że trzeba się troszkę pilnować co do składu jak się je. Może niektóre rzeczy ograniczyć a wprowadzić coś mniej kalorycznego. Ale tą wagę muszą głównie osoby grubsze pilnować (takie jak ja :zawstydzona/y: ). Bo taka nadwaga nie jest zdrowa dla bobo. Ty myślę że nie masz się czym stresować :-) . Ależ sobie popisałam o tej wadze :szok: :-D

Ja slyszałam,ze przez cała ciąze powinno sie prawidłowo przytyc 12-13 kilo,chcialabym pilnowac wagi,ale moja dieta jest typowo słodyczowa:zawstydzona/y: wiec pewnie przybędzie mnie ze 20:baffled:

Syska - moja koleżanka przytyła 6 kilo, urodziła zdrowe i duże dziecko. To jest naprawde bardzo indywidualne. Jak badania są ok to nie ma sie co martwić :tak:

6kg ? No to nie mam o co się martwić, hihi. Zostało jeszcze 4,5 mieszka, to po kilogram na każdy i jakoś to będzie. Dzisiaj się ważyłam, ani drgnęło, zamurowało się na 60. Narazie dalej tylko 1kg do przodu i już widzę że mi ramiona , wałki na bokach i dupsku znikają.
Ale luzik dziewczynki, poprzednio przybrałam 16kg a po 4 m-cach miałam 18 mniej.

Naur - też bym tak chciała , żeby mi ubyło po porodzie :tak: . Teraz to waga mi się strasznie waha. Chyba dlatego że ogromne ilości wody pochłaniam. Nawet 3-4 litry dziennie, żadnej kawy czy herbaty, tylko woda mi smakuje.
W chwili obecnej mam 4 kilo na plusie, ale 2,5 kilo to sie dorobiłam w pierwszych 3 miesiącach. Nie mogłam chodzić. Tylko leżenie i jedzenie - no i swoje zrobiło ;-) . Jak już mi pozwoliła gin na spacerki króciutkie chodzić to sie waga zatrzymała. I tak teraz powolutku w górę rośnie​

Viviana, nawet jak teraz naprawde duzo przytyjesz, to po porodzie szybko schudniesz, 100%, a wiec nie ma sie co martwic.

A wiecie co sobie wczoraj w lozku pomyslalam? Moj tata ma brata blizniaka, moj Carlo tez ma brata blizniaka, myslalam ze my tez bedziemy mieli, a tu bobo-jedynak:tak: Czyli nie jest powiedziane ze blizniaki przenosi sie w genach.Moze nastepnym razem beda bobo-blizniaczki?:eek:

Ola masz duże szanse, ale przecież nie zawsze wychodzą bliźniaki. Moja kumpela miała jedynaka a teraz w maju rodzi bliźniaków, będzie miała gorąco z trzema chłopakami.

reklama
Ola - nigdy nie wiadomo, moze i teraz się dzieciaczki schowały i masz dwójkę w bruszku :-D ? Podobno nawet tętna się potrafią tak zgrać że myśli się że jest jedno, a przy porodzie niespodzianka;-)​

Do góry