reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Znaczy że co kościól to inaczej - u was wszystko w jedno zebrali :-) . Widzisz Ola, wyślij kogoś z rodzinki lub znajomych do kościółka, niech się dowie co i jak w kościele w którym zamierzasz brać ślub. Może w waszym przypadku będzie inaczej, wezmą pod uwagę fakt że jesteście za granicą a przyszły mąż jest obcokrajowcem, bo nawet jakbyście przyjechali na te nauki, to co , z tłumaczem ;-)​

reklama
Masz racje Mrozik ,bede musiala z jakims ksiedzem pogadac.Moj mowi po posku tak troche, uczy sie.Smiesznie mu to wychodzi, czasami slodko:happy2:.Ale co do nauk to nie wiem czy by sobie poradzil, a tlumaczem przeciez ja moge byc:tak:.A moze i bez tych karteczek sie obedzie? Musze z tym ksiezuniem pogadac.
A jak u was z apetytem?U mnie od okolo3 dni wzrosl strasznie:szok::szok::szok::szok:, jem jak szalona jakas!!!to owoc, to sok pomidorowy, przed chwila spaghetti, cukierki, wczoraj zjadlam cala paczke chipsow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak ladnie mi szlo do tej pory z tym jedzeniem, zdrowo, regularnie, nie za duzo, ale teraz to masakra!!!!

Mnie się zdażają takie lepsze dni, ale ogólnie jeszcze nie zmieniłam nawyków, ale pewnie niedługo to nastąpi - rośnie brzuch, rośnie apetyt :-D
Kończe pracę, pewnie zajrze dopiero jutro rano, znowu w pracy. Miłego dnia wszystkim życze, piszcie dużo żebym miała co jutro czytac :tak:

Witajcie! Jestm tu nowa. Mieszkam w Toruniu i spodziewam się pierwszego ślicznego zdrowego syneczka, termin mam na 17 sierpnia według usg na 13tego ogólnie przytyłam ok 4kg niewiem czy to nieza dużo? od 18tego tygodnia czuje ruchy małego, czasem bywa że sie martwie bo nie czuje ich tak intensywniej jak na początku ale myślę że jest to spowodowane tym że mały był głowką w dól co pokazało moje usg a teraz jest wyżej. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze czego i sobie i Wam życze. Sampoczucie mam takie sobie czasem mnie rozpiera energia czasem jest mi smutno i sie martwie... brzuszek jest juz widoczny;-) z czego mój mąż sie cieszy, niemyśle jeszcze o wyprawce tylko o remoncie pokoiku dla dziecka ale każdy mnie straszy zabobonami niechce zapeszyć. Pogoda w Toruniu piękna i zaraz wybieramy sie na spacerek polecam Wam!Pozdrawiam cieplutko!:-)

Witaj Natalko! Moja imienniczko, jak widzę. Zapraszamy tutaj serdecznie.
A waga? 4kg to chyba w sam raz.

Ola a u mnie apetyt jak u zdechłej muchy. Najchętniej tylko bym owoce jadła i piła coś.

Madziara o tych tetrowych to myśmy pisały z myślą, że siki to w pampersy a tetra jako inne potzreby (wycieranie, owijanie..itp) Ja nie wyobrażam sobie nie używać pieluch jednorazowych poprostu.

Uj, ale mnie macica z boku kłuje..nieładnie tak.

a mnie kręgosłup boli i czuje sie,jakby starość nadchodziła:confused: poza tym ciągle sie czuje zmęczona,myślałam,ze w drugim trymestrze zmęczenie przechodzi...

Witam Natalia,zapraszamy do nas.Naur,ja mam apetyt ogromny niestety,a najdorsze jest to,że ciągle bym zajadała sie słodyczami:zawstydzona/y: pewnie dlatego mam 4 kilo do przodu

Ja nie tyle czuję się zmęczona, co bardzo szybko sie męczę. Cokolwiek robię to potem muszę odpoczywać. Nawet po kąpieli ostatnio..

reklama
Dzięki za miłe przyjęcie! Ja dziś czuje się dobrze pewnie to pogoda martwi mnie tylko to że mały wcześniej tak się ruszał a teraz juz tak nie pewnie jestem za bardzo przewrażliwiona ale chciałabym i marzę o tym że będzie wszystko ok!
miłego wieczorku!

Do góry