reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sex w ciąży

pure no wiec tak jak bylam w 8 tyg ciazy tez zaczelam niestety krwawic i tez bralam duphaston krwawienie tak samo ak u ciebie odrazu nie minelo,trwalo z jakies 3-4 dni i tak samo nic mnie nie bolalo ani nic nie wiedzialam nawet ze krwawie..zauwazylam dopiero w toalecie,alw w moim przypadku nie wiem dlaczego wystapilo krwawienie,bo raczej nie przez seks,nie martw sie wszystko bedzie dobrze :)

reklama
hej. Dziewczyny mam inne pytanie... Od początku 1 ciąży męczę się z zapaleniem pochwy :zawstydzona/y::-(
Po 1 ciąży stosowałam FLUMYCON i było ok.
Teraz brać go nie mogę, więc gin przepisał mi globulki dopochwowe...

Ale nie poprosiłam o nic dla mojego Męża :zawstydzona/y:

Więc obecnie seks jest miły, dobry, ale po fakcie jest mega niezręcznie... Cierpie i ja i on :wściekła/y:
Oboje odczuwamy pieczenie...

Nie wiem co mamy zrobić...

Może powinniśmy używać prezerwatyw?

Eh... Pomocy!

agatkaT mnie lekarz dla meza przepisal clotrimazolum i powiedzial, ze ja tez jak cos moge sie tym smarowac mozna go dostac bez recepty

hmmm Agata niewiem co doradzic... u nas to bylo wrecz odwrotnie ja nie chcialam sie kochac a maz nalegal....
Piszesz ze rozmawialas.... to moze on poprostu sie boi o dziecko? moze jeszcze raz na spokojnie pogadajcie? warto to wyjasnic..
co do wagi nie przejmuj sie ja teraz waze 67kg a w ciazach wage mialam kolo 81kg... mam 166cm.

Mój mąż w ogóle nie ma ochoty na sex :) ja od czasu do czasu mam i nie wiem jak to zmienić. Nie wiem czy to jego obawa o dziecko jestem w 33 tyg i troszke mi tego brakuje już bo już od 3 miesięcy żyjemy w abstynencji czy któraś z was też ma taki problem?

KAsiulek porozmawiaj z Nim dlaczego nie chce się z Tobą kochać, ale na początek ja bym zrobiła romantyczną kolacyjkę, jakaś ładna bielizna, może wtedy się skusi. A jeśli boi się o dziecko to pokaż mu jakiś artykuł czy coś że sex w ciąży jest bezpieczny, a jak nie to do gina ze sobą zabierz on na pewno "staremu" przemówi do rozsądku.

Ja na seks nie mam ochoty już od ponad miesiąca - mój mąż jest wyrozumiały ,ale myślę ,że trochę a nawet bardzo brakuje mu seksu ,ale wiecie nie będę się zmuszała.

reklama
Mere myślę, że tak;-) Ja z Mężem uprawiam seks od samego początku ciąży i dalej mam taką samą chcicę..hihihi:-D
Pytałam o to kiedyś lekarza, powiedział, że "jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, bez żadnych powikłań" to seks jest jak najbardziej wskazany;-)
Także nie martw się tylko działajcie jak macie na to ochotę:tak:

Do góry