reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakaz seksu w ciąży

Ja miałam potem te skurcze Braxtona
Ja miałam tylko raz w drugiej ciąży , w Poniedziałek Wielkanocny , a we czwartek już było po ptokach, a kurat dzień wcześniej musiała iść do szpitala na pato, i do wieczora nic nie wskazywało na to , że w nocy zacznie się akcja , nawet ktg nic nie pokazywało , wręcz przeciwnie młoda byla mało aktywna

reklama
My mieliśmy zakaz od 13 tygodnia! I do końca tylko jeden raz zielone światło, ale plamienia powróciło, więc już więcej się nie zdarzyło.. Do końca dotrwaliśmy. A organizm we śnie.. No cóż, nie masz a to wpływu. Przed snem starałam się myśleć o "nieciekawych" rzeczych rzeczach, żeby oszukać takie sny, ale nie zawsze działało.

Hmm bywa i tak. No u mnie jak miałam rodzić zwłaszcza drugą córkę, to dzień przed porodem odszedł mi taki śluz, to był chyba ten czop. W nocy potem już miałam skurcze co pół godziny, przyjechałam do szpitala to miała rozwarcie o ile pamiętam na kilka cm już.
No to mo przy drugiej już odszedł ten czop coś koło 37 tyg, w 38+2 musiałam iść do szpitala z całkiem innego powodu i przypuszczam że że stresu dostałam skurczy i zanim ogarnęłam że tu porodowe skurcze to już miałam co 3 minuty 😁 i za pół godziny młoda byla na świecie . Całkiem inne objawy porodu niż za pierwszym razem

U mnie za pierwszym razem z kolei wody odeszły i w sumie urodziłam po 9 godzinach hehe
To mi też za pierwszym razem wody odeszły , zdążyłam obudzić męża, wykąpać się bo upał był niesamowity, zaliczyliśmy CPN i jak trafiliśmy do szpitala to już 6 cm miałam , a no o jeszcze musiałam przejść kawał do szpitala bo pod szpitalem na parkingu nie było miejsca, dobrze że był środek nocy i żywej duszy w ambulatorium 😂

Czy seks podczas ciąży jest przeciwwskazany? Istnieją różne opinie. Który jest bardziej poprawny?
Tylko jeśli ciąża jest zagrożona i lekarz zaleca wstrzymywanie się.
Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to seks w niczym nie przeszkadza.
Do czasu- bo w bardzo zaawansowanej ciąży może przyspieszyć poród 😉

Do góry