reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sex w ciąży

Ja w czasie ciązy kochałam się ale jakoś do 8 miesiąca, potem nie czułam się najlepiej więc odpuściliśmy. Oczywiście na początku niesamowicie się bałam o maleństwo.. Ale jak zaczerpnelam odpowiednich informacji wiedziałam że nic złego nie zrobię

reklama
U mnie dokładnie w momencie gdy zaszłam w ciążę libido spadło prawie do zera. Zawsze miałam spore potrzeby a tu nagle odwrót o 180%. Najpierw pomyślałam, że to minie po I trymestrze……nic z tych rzeczy. Obecnie jestem w 5 miesiącu i mogłabym seksu w ogóle nie uprawiać. Robimy to tak raz na tydzień, ale tylko po to by facet mi nie usechł J Postanowiłam się tym nie przejmować. Moje ciało stało się bardzo wrażliwe na dotyk i to co wcześniej było dla mnie super miłe, nie sprawia mi teraz przyjemności. Za to dajemy sobie duzo czułości, ciągle się przytulamy, i czuje jakby mój związek wszedł zupełnie na inny poziom. To nie są już zwierzęce popędy, które przez tyle lat kierowały moim życiem, tylko głęboka więź. Zobaczymy jak będzie kilka miesięcy po porodzie. Myślę, że wszystko wróci do normy, wraz z gubieniem kilogramów i powrotem starych przyzwyczajeń.

ja miałam tak że prawie przez całą ciążę sex mógł dla mnie nie istnieć ale za to w 9 miesiącu chciałam cały czas - ale mój mąż miał opory bo dziecko duże bo poczuje itp. pierwszy raz ja musiałam go namawiać raz nawet go zaszantażowałam :) och te hormony

o ile ciąża nie jest zagrożona to do samego końca;) u nas nawet lekarz "kazał" bo synek zwlekał z opuszczeniem brzuszka:D

W naszym związku to zwykle ja muszę namawiać męża na sex, a ponoć wszyscy faceci to myślą tylko o sexie...
teraz w czasie ciąży on się cieszy, że będzie miał spokój... w sumie mi to nie przeszkadza, bo jak widzę, jak robię się coraz grubsza, to nie lubię się nawet przy mężu rozbierać i ochoty na sex nie mam wcale.

U nas kurcze było fajnie do zeszłego tyg.gdy po nocnych igraszkach zaczęłam plamic(skończyły się po 2 dniach) tak się wystraszyłam ze powiedziałam mężowi:tak: ze do końca ciąży zero ale idę w wtorek do lekarza to wszystkiego się dowiem co była powodem i czy możemy bo ochotę mamy obydwoje ale czasem mnie śmieszy jak w tym czasie mały zaczyna kopać:-)żeby wiedział w co rodzice sie bawią he he he.......

Jestem w 12 tyg ciąży.
w okolicy 8 tygodnia aż do 11 miałam ogromną ochotę na seks.
teraz już słabszą.
Mój mówił że stałam się zboczona.
Nieraz czuję że mu już się nie podobam nie jestem atrakcyjna i wg.
Ja mu masuję ręką genitalia i gdy chciałabym by on to samym u mnie zrobił to nie chce.
rzadko mnie dopieszcza - w tym sensie.
a chciałabym by częściej.
Obiecałam mu ze mu raz nie będę tego wypominać i dotrzymuję słowa.
ale chciałabym by jakoś zaczął okazywać co czuję w sensie erotycznym ale i uczuciowym.
potrzebuję tego.
jestem romantyczką i spokojną pochodzącą ze wsi dziewczyną a on z miasta i szalony trochę.
chciałabym by okazywał co czuję. wtedy czuję się bezpiecznie. bez tego przychodzą mi różne myśli, że mnie zostawi z dzieckiem po urodzeniu lub mi je zabierze, że myśli ze go na dziecko złapałam, że mi na jednym zależy, że nie chce ze mną być i jest tylko ze względu na ciąże itp.

Pomóżcie proszę

wiesz co wez z nim porozmawiaj, daj mu książkę lub gazete do poczytania na temat kobiet w ciązy i buzujących hormonów, bo zaczynam myślec że ten Twój facet jakiś dziwny jest. najpierw dowala ci że tyjesz w ciązy a potem że jestes zboczona. dziewczyno tak z dobrego serca ci życzę zajmij się sobą,malenstwem i zrób wszystko abyś ty się dobrze czuła a nie on. bo to ty jesteś w ciąży ,to w twoim ciele zachodzą ogromne zmiany.

reklama
mojemu też nie przeszkadzało bo wiedział że tak działają hormony, mimo że obawiał się o maluszka co póżniej lekarz mu wyjasnijł że na maleństwo to działa jak masaż. natomiast pogadaj z nim bo normalne jest ze czujesz większa potrzebe bliskości, masz też prawo podczas sexu być trochę samolubna (niech on zajmie się toba,a nie zawsze ty nim) pozd
zdrówka życzę i więcej uwagi twojego mężczyzny .:-);-)

Do góry