reklama
kajenka
Fanka BB :)
Iwonko u nas po jednej, 2-godzinnej drzemce Paula potrafi urzedowac do polnocy...
A powiedzcie, czy przebieracie dziecko do dziennego spania? Paula nadal spi na dworze, ale jak przyjda mrozy to bedzie musiala spac w domku w lozeczku i nie wiem czy ja przebierac i wkladac do spiworka, czy klasc w normalnych ciuszkach i przykrywac kocykiem?
A powiedzcie, czy przebieracie dziecko do dziennego spania? Paula nadal spi na dworze, ale jak przyjda mrozy to bedzie musiala spac w domku w lozeczku i nie wiem czy ja przebierac i wkladac do spiworka, czy klasc w normalnych ciuszkach i przykrywac kocykiem?
ika07
padziernikowa mama 06
A powiedzcie, czy przebieracie dziecko do dziennego spania?
Marcel spi w dziennych spioszkach ale w spiworku innym niz w nocy,lżejszym.
Od ok 3 tyg udało mi sie przestawic na 1 drzemkę :-)mdzy 13.30 a 15.30 lub krócej.
Co prawda teraz jest chory i cały harmonogram poszedł w las.Dzis spał 20 min a padł dopiero po 21wszej
Katka
Użyszkodnik ;)
Sluchajcie,dzis jest rowno tydzien,jak nie przespalam nocy.Hania zabkuje,idzie jej 2 <ma 4 zabki dopiero> i tak wyje po nocach,ze chyba opieke mi sprowadza.Nie dziala na nia nic,paracetamol,zele,viburcol.Czy Wasze dzieci tez przechodza zabkowanie?Od okolo polnocy,budzi sie co 20 minut,wyje pol godziny izasypia na 20 minut i tak w kolko.Nie mozna jej uspokoic.Moze to nie zabkowanie,juz sama nie wiem.... Normalnie zielona jestem,nie oplaca mi sie klasc o tej godzinie,czuje sie wrecz jak rozgotowany agrest...
elisabeth
Październik '06 i '09
Kubuś śpi raz dziennie, zasypia ok 13ej, śpi ok 2-2,5 godz... czyli właśnie w tej chwili he he...:-)
W trakcie dziennej drzemki śpi w ubrankach w których biega po domu, nie przebieram go.
A z ząbkowaniem jest ok... ma ich 12 i tylko jak wyłaziła mu pierwsza czwóreczka to płakał ze 2 dni, Katuś naprawdę Ci współczuje tych nieprzespanych nocy, bo wiem jak ja sie czuje i jaki mam podły nastrój jak się nie wyśpię, ale rozgotowny agrest mnie rozbawił do łez...
W trakcie dziennej drzemki śpi w ubrankach w których biega po domu, nie przebieram go.
A z ząbkowaniem jest ok... ma ich 12 i tylko jak wyłaziła mu pierwsza czwóreczka to płakał ze 2 dni, Katuś naprawdę Ci współczuje tych nieprzespanych nocy, bo wiem jak ja sie czuje i jaki mam podły nastrój jak się nie wyśpię, ale rozgotowny agrest mnie rozbawił do łez...
ika07
padziernikowa mama 06
Katka współczuje tych nocek,teraz miałam takie 4 za sobą,budzenie co chwila i płacz i 4tej to myslałam,że nie wytrzymam nerwowo,polezałam na kanapie 15 min i wróciłam.Najgorsze jak wszystkie metody uspokojenia w nocy nie skutkują.Na zabkowanie nie znam innych niz te,ktore wymienilas
Zycze,żeby to mineło,kto wie moze dzisiejsza noc przyniesie zmiany;-)
Zycze,żeby to mineło,kto wie moze dzisiejsza noc przyniesie zmiany;-)
kajenka
Fanka BB :)
Hmmm... jesli to nie zabkowanie, to moze maluchom jest np. za goraco, albo za duszno?
Kiedy w zeszlym tygodniu bylam przeziebiona caly czas bylo mi zimno i odkrecilam w sypialni kaloryfer (wieczorem, juz po przewietrzeniu pokoju). Przed polozeniem malej zakrecilam go, ale juz bylo inne powietrze i najpierw byl problem z uspieniem a pozniej Paula plakala i budzila sie co troche. Musialam ja zabrac z pokoju, wywietrzyc i... spokoj do rana
Kiedy w zeszlym tygodniu bylam przeziebiona caly czas bylo mi zimno i odkrecilam w sypialni kaloryfer (wieczorem, juz po przewietrzeniu pokoju). Przed polozeniem malej zakrecilam go, ale juz bylo inne powietrze i najpierw byl problem z uspieniem a pozniej Paula plakala i budzila sie co troche. Musialam ja zabrac z pokoju, wywietrzyc i... spokoj do rana
reklama
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Matko dziewczyny jak czytam o tych waszych nocnych problemach to naprawdę się cieszę,że mnie się taki "śpiący egzemplarz" trafił;-). Kuba przesypia mi całe nocki bez pobudek - oczywiście są wyjątki kiedy np miał nosek zatkany czy jak wychodziły zęby, ale poza tym przesypia mi nocki bardzo ładnie
Katka życzę żeby dzisiejsza nocka była lepsza i w ogóle wszystkim niewyspanym mamą spokojnych nocek.
Katka życzę żeby dzisiejsza nocka była lepsza i w ogóle wszystkim niewyspanym mamą spokojnych nocek.