reklama
gdyby tak sie dalo :-), niestety czlowiek to nie robot,przede wszystkim chodzi mi o to "zaprogramowanie" dziecka, żeby jak robot budziło się dokładnie co jakiś czas, potem aktywność itd. I że wtedy niby wiadomo, co jaki płacz oznacza...jasne :/
moja budzi sie w dzien o bardzo roznych godzinach a bardziej spi o roznych godzinach bo ostatnio mniej spi niz nie spi. W noce natomiast sa dosc regularne. kapiel ok 19, potem cyc do 20 czasami 21 sen w lozeczku do 2 a dokladniej do 1.40 ( chyba cos ja regularnie o tej godzinie budzi- autobus nocny?? ), potem 4 i przed 6 i czasami zasypia o tej 6 do 7.30 ale czesciej nie spi juz do ok 11. Ja nie wyciszam domu jak spi, wrecz przeciwnie zawsze jest tv lub radio wlaczone, czasami maz jakas wiertarke wlaczy i spi, idealny okazuje sie odkurzacz (mitagonka-sprawdz moze u Ciebie tez odkurzacz sie przyda- moje obie corki spia tzn starsza spala do ok 1 roku idealnie przy odkurzaczu, gdzies kiedys czytalam ze odkurzacz ma podobny dzwiek do wod plodowych).Wiec cisza absolutnie nie, w nocy mamy wlaczona lampke ale taka matowa leciutkie swiatlo daje, zebym trafila cycem do buzi :-)
jola.24
Fanka BB :)
Dla mnie jezyk niemowlat byl bardzo pomocny, dzieki Tracy Olka w dzien klade do lozeczka i wychodze z pokoju a on zasypia na 2,5-3h wieczorem to samo, nie wymaga mojej obecnosci, wystarczy go polozyc i zamknac drzwi pokoju, zasypia natychmiast. Tylko nie wiem czy te nasze malenstwa nie sa zbyt male na takie nauki, na razie to musza nabrac rutyny. Noca faktycznie nie urzywac siatla tylo przytlumione swiatlo lampki, no i chyba lepiej jak dziecie sppi w zupelnej ciemnosci, bez lampek zadnych. U mnie mala sie budzi na karmienie i zasypia w trakcie, dzis tylko raz...juppiii jestem wyspana
Martynka w dzień praktycznie nie sypia...nawet jak zaśnie przy cycu, to jak ją odłożyć, to się budzi i w ryk..
w nocy trochę lepiej, po kąpieli o 19:00 zasypia tak o 21:00 i budzi się co 2 godziny
ale w dzień masakra
właśnie M. z nią "walczy"
jest przebrana, najedzona (cyc + butla), spionizowana, żeby się jej odbiło, ale nic to nie wszystko nie daje niestety...
w nocy trochę lepiej, po kąpieli o 19:00 zasypia tak o 21:00 i budzi się co 2 godziny
ale w dzień masakra
właśnie M. z nią "walczy"
jest przebrana, najedzona (cyc + butla), spionizowana, żeby się jej odbiło, ale nic to nie wszystko nie daje niestety...
Mitaginko Martynka wogole nie spi w dzien czy nie spi odlozona do lozeczka czy wozka?
mojego straszaka w dzien praktycznie nie dalo sie odlozyc...cycal i przy cycu zasypial na kolanach na rekach i jak mu pozwolilas to spal a jak odlozylas to koniec spania..ale w nocy spal w lozeczku lub koszu...
a mlody ma podobne zapedy ale on po kilku odlozeniach sie poddaje i spi gdzie go poloze ;-)
mojego straszaka w dzien praktycznie nie dalo sie odlozyc...cycal i przy cycu zasypial na kolanach na rekach i jak mu pozwolilas to spal a jak odlozylas to koniec spania..ale w nocy spal w lozeczku lub koszu...
a mlody ma podobne zapedy ale on po kilku odlozeniach sie poddaje i spi gdzie go poloze ;-)
mary105
Fanka BB :)
mitaginka to może spróbuj jak się obudzi położyć się z nią do waszego łóżka i na leżąco jeszcze trochę dać cycusia żeby zasnęła.i jak zaśnie to już jej nie ruszać.ja tak czasami muszę robić z Martą bo jak odkładam do łóżeczka to też sie budzi
U
użytkownik 838
Gość
wilmek ona właśnie zasypia np przy cycu lub na rękach, ale odlożyć jej nie można...wydaje się, że śpi, ale odlożysz i ryk
dzisiaj znów przespala w sumie może pół godziny przez caly dzień :/ ręce opadają
moja ma dokladnie to samo! Zasypia tylko i wylacznie u mnie na rekach, w zasadzie na brzuchu i tak lezymy czasem 3 h, bo chce zeby sie wyspala bidulka, aczkolwiek nie wiem, czy dobrze robie, czy to dobre dla Jej kregoslupa... Jest straszna przylepka. Ale w sumie sie Jej nie dziwie, bidulka pewnie potrzebuje ciepla...
reklama
moja dzisiaj zostala odlozona do lozeczka. obudzila sie po pol godz. potem cyc drugi raz, na brzuch, tak pol godz. i lezy w lozku moim trudno, na razie niech tak spi, jak bedzie dluzej przesypiac w nocy to bede uczyc do lozeczka. nie chce mi sie co 3 godz latac w te i z powrotem...