reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen maluszkow

reklama
zęby wylazły,więc już jestem pewna co do powodów niespania i wielkiego płaczu.Mamy dwie dolne trójki.Teraz zasnął i mimo,że z poczatku nie chciał iść di łóżeczka to jak już go tam "zainstalowałam "to ładnie i spokojnie zasypiał,bez wariactw i buntów.Ale przede wszystkim sam brał mnie za rękę,kazał się smerać pod brodą i po nóżce i on mnie tez smerał.Uff ulżyło mi.Pewnie było tak jak Wioli pisałaś,że to z bólu mnie odtrącił.W sumie to jak mnie coś boli to też nie mam ochoty na jakieś smerania,miziania itp.

czarodziejka - u nas jest to samo. Od ponad tygodnia niespanie po nochach, problemy z zasypianiem, wybudzanie co 4 godziny na ryk i mleko. Generalnie ostatnio Pawel ze mna zasypia i nad ranem ze mna dosypia. Zeszlej nocy pobudki co 4 godziny z zegarkiem w reku, plytk sen i placz. W dzien ciagle o cos histerie i trzymanie sie maminej spodnicy. Ida 3jki.

Czarodziejka, Ones kurczę współczuję Wam znów zarwanych nocek, choć u mnie kolorowo też nie jest ale zwalam to na nadmiar emocji i spanie w innym miejscu. Dziś od 4 histeria jakich mało... i od 4.40 nie śpimy.

Czy Wasze dzieciaczki chcą jeszcze spać w ciągu dnia?
Bo Kamil od pewnego czasu nie chce już zasypiać w ciągu dnia:eek: Zawsze zasypiał ok.12 i spał tak do 14-15 a teraz nie.Jak już zaśnie padnięty ok.15 to tak godzinkę śpi i wstaje,oczywiście wieczorem normalnie zasypia ok.21 jak zawsze.Ale w ciągu dnia albo zasypia pózniej albo wcale.

reklama
Basia moja śpi w domu gdzieś koło południa do 2 h max., w żłobku też po 12 zasypiają i też tyle śpią, tzn. takie założenie jest a ile śpią naprawdę to tego nikt nie wie :-)

Do góry