reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen maluszkow

A ja nie chcę jeszcze rezygnowac z wieczornej butli.Wygodnictwo,wiem ;-):-p.Ale zazwyczaj,gdy w odpowiednim( nie za późno) momencie ją położę i dam mleczko,to ładnie zasypia.No i jednak chcę,by to mleko piła,bo jakbym jej dała inna kolację,nie wiem,czy by sie tym najdał- różnie z tym bywa,a butlę wypija.Tylko,że samo mleko.Kaszki sa "be".

reklama
Happy rozumiem doskonale, tyle że mnie to jedzenie nocne zaczyna męczyć strasznie... Też do mleka nie daję jej kaszy, zresztą nawet nie bardzo chce, pluła nią. Oliwia kaszkę je na drugie śniadanie zwykle z jabłkiem. Dziś np. zjadła na śniadanie, bo mleka nie chciała więc na drugie zje jakąś kanapkę :-)

Mała_mi daję jej mleko na noc ale Ona nie chce pić.
Więc nie wiem o co kaman :baffled: może własnie chodzi o to że daję jej w łóżeczku, tylko w innym miejscu.

Arek czasem wypije na noc czasem nie, to zależy co jadł na kolację, i pije jeszcze nad ranem mleko, a Olka to miała etap, że nie chciała nam pić, jakoś jak Arek się urodził a teraz znowu pije od jakiegoś roku, zaczęła pić, więc miała pół roku przestoju i do tej pory wypija szklankę mleka przed snem.

a moja na kolacje zawsze ma mleko z dodatkiem kaszki. Samej kaszki łyżeczka nie ruszy. Tak wiec wkładam do łóżeczka, wypija sobie czasem leżąc czasem na siedziąca i krzyczy ma jak skończy. Wtedy odbieram flache, nakrywam kołderka i zanim się wyprostuje zasypia. Nigdy mi nie zasypiała jedzać tylko zaraz po

Kania moje przyzwyczaiłam do bułek i chleba nie chcą chyba, że razowy i bez skórki to zjedzą.

reklama
No to czego się martwić :-), wszędzie jakaś mąka jest, bułki droższe, ale nie jedzą tego garściami, ja ponoć też jadłam tylko bułki, a chleb tylko jak mi mama wycięła foremkami gwiazdki.

Do góry