reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen maluszkow

Ones to super :-) ciesze sie że masz chwile oddechu, oby to trwało i trwało :***

mała mi
u nas tez tak jest :tak: Iś ma ustalone co robi wieczorem wręcz domaga sie tych czynności - jak jej chciałam kiedyś odpuścić mycie zębolków to zaczeła wołać myju myju i musiałam wrócić do łazienki :-D idę poczytać czy juz macie wodę ;-)

reklama
Ostatnie 3 nocki z jedna pobudka miedzy 4-5 nad ranem, ale tylko na mleko, po wypiciu spi do 7dmej. Sprzedaje Pawla mezowi, ktory szykuje sie wtedy do pracy, a ja zamykam sypialnie i spie dalej do 8smej:-) No tak, to ja moge funkcjonowac:-)
Ogromnie się cieszę.
Mała_mi u Nas też problem z zaśnięciem jest, jak kąpiel odpuszczona, chyba że jest tak padnięta, to nie wznosi sprzeciwów i po mleku odwraca się na bok i zasypia.

makuc, miałaś nocke jak marzenie, tylko pozazdrościć :-p

onesmile
, trzymam kciuki za same tak dobre nocki!!!:tak:

mała mi, Patryk też leci pod łazienke i dobija się do drzwi, ale jak jest bardzo zmęczony to tak jak u kanii, po mleczku odwraca się na boczek i nawet kąpiel mu nie potrzebna ;-)

kania, a jak dzisiaj Oliwka ? wczoraj to byl pojedynczy incydent z tymi wymiotami ?

u nas kolejna nocka przespana w całości, ale pobudka 5:20.
tyle, że dzisiaj mimo iż bardzo mało spałam to jakoś widzę na oczy

kania, a jak dzisiaj Oliwka ? wczoraj to byl pojedynczy incydent z tymi wymiotami ?
Roxi tak pojedyńczy, choć jak wróciła ze żłobka to oczywiście włożyła do buzi palce tak głęboko, że coś tam zwróciła ale uważam że to przypadek, nocka w miarę spokojna była, tyle że się panna przesikała...

u nas dzisiaj też nocka ok. no ale wczorajszy incydent ze spaniem do 8 się nie powtórzył. Pobudka nastapiła jakoś przed 6, więc średnio fanie jak dla mnie.
KANIU cieszę się, że Oliwka już więcej nie wymiotowała.
ONESMILE ufff, dobrze że i Ty możesz odetchnąć w końcu. Takich nocek życzę Ci już na długi, długi czas (a nawet i lepszych :-))
MAŁA_MI wychodzi na to, że wieczorne rytuały są bardzo ważne dla naszych dzieci. Wiem z doświadczenia, że Alicja tez by miała problemy z zaśnięciem gdyby kąpieli nie było, bo dla niej jest ona równoznaczna z tym, że idzie spać już na noc. W sumie to ona sama po kolacji pędzi do łazienki i zaczyna jojczeć stojąc koło wanny ;-)
NAT może się prześpij jeszcze?

Makuc spałam jeszcze od 6 do 7:30 podczas, gdy Pudzianek oglądał mini-mini. Teraz już nie da rady, bo jestem z nim sama.

Natolin Wojtek też lubi mini mini , ale głównie: stacjkowo, rajdka i dino pociąg nasz;p ale o spaniu nei ma mowy w trakcie bo jak wstanie to robi wszystko abym i ja nie spała, wali mi z bańki, albo wkłada place w oczy:-)

nie mówcie mi nic o mini-mini :baffled: u nas "na topie" jest "ra-ra" (czy jak to się tam zwie), bajka o mikołaju i chochliki (uczące angielskiego) :szok: a najgorsze jest to, że Alicja nauczyła się sama TV włączać (dekoder też), więc jak tylko otwieram duży pokój to ona biegnie i sobie baję włącza.

reklama
U nas nocka ok po 19 już spała i nie pamiętam czy w nocy wstawalam czy dopiero o 6 po mleko normalnie skleroza mnie dopadła:eek:A wieczorem to nie mamy problemu z zasypianiem czy jest kąpiel czy jej nie ma to tak samo jedynie smarowania nie możemu opuścić,muszę krem wyciągnąc bo pokazuje ze kolanka chce smarować a jak nie to ryk.
kania dobrze ze Oliwce nic nie jest.
natolin my mini mini nie mamy i od rana wiadomości u nas na topie:-) i tak do po 7 poleżałyśmy w łóżku.
makuc to widzę że też wczoraj tylko pospałaś jak my.

Do góry