reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
hehehehe-niezla drzemka.... Kubiszon jest czarujacy:-)
marzena9
Fanka BB :)
a ja mam pytanie odnosnie drzemek w dzien. ile Wasze maluchy spia? u nas ostatnio nie da sie tego gnojka naszego do spania zagonic i w sumie ma juz tylko jedna drzemke w dzien chyba ze wstanie rano jak Pan Bog przykazal o 9 i juz nie zasypia po karmieniu to wtedy marudzi kolo 13-14 ale za to juz pozniej ciezko jaj uspac a jak chodzi spac miedzy 22 a 23 to juz ciezko zmeczona jest kolo 20. no i sposobem na to jest robienie jednej drzemki kolo 16 za to ze 2 godziny. tylko ze to w teorii bo w praktyce to czasem i o tej 16 spac nie chce
W nocy spi dlugo i nie je wcale - jak zasnie powiedzmy najpozniej o 23 to ok 9 budze ja na jedzenie czyli 10 godzin snu. do tego albo zasnie jeszcze na 2 godzinki albo nie. jak zasnie to potem w dzien 2 godzinki drzemki. czyli w najlepszym wypadku 14 godzin snu w najgorszym 12. niby duzo.
a u Was ile godzin snu na dobe?
W nocy spi dlugo i nie je wcale - jak zasnie powiedzmy najpozniej o 23 to ok 9 budze ja na jedzenie czyli 10 godzin snu. do tego albo zasnie jeszcze na 2 godzinki albo nie. jak zasnie to potem w dzien 2 godzinki drzemki. czyli w najlepszym wypadku 14 godzin snu w najgorszym 12. niby duzo.
a u Was ile godzin snu na dobe?
Karol zazwyczaj 2 razy od 40 min do 1,5 h, zazwyczaj tyle że wychodzi ok13 , w porywach do 14 h na dobe, częściej 13, ale on wstaje około 7, jak wstanie o 6 to dochodzi jeszcze mała poranna drzemka.
A z usypianiem wieczornym znów koszmarek-odkąd ma ten lęk i jest maminsynek to i bez przytulania mamusi nie zaśnie a przecież było tak dobrze, a teraz histerie takie że chyba sąsiedzi nas przeklinają, dziś ja się zbuntowałam i tatuś przytulał- mały trochę nietego był ale uległ i tatusiowi udało się ululać...a tak było pieknie jak mu było wszystko jedno czy mama czy nie...
A z usypianiem wieczornym znów koszmarek-odkąd ma ten lęk i jest maminsynek to i bez przytulania mamusi nie zaśnie a przecież było tak dobrze, a teraz histerie takie że chyba sąsiedzi nas przeklinają, dziś ja się zbuntowałam i tatuś przytulał- mały trochę nietego był ale uległ i tatusiowi udało się ululać...a tak było pieknie jak mu było wszystko jedno czy mama czy nie...
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
Oli w dzień śpi 2 razy. Między 9 a 10 tak koło 40 min. do godzinki i potem po obidku koło 14 jakieś 1,5 w porywach do 2 godzin. W nocy kilka pobudek (zwykle koło 3) ale tylko na łyczka piciu i smoka. Czasem zdarzy jej się obudzić jak się kładziemy z ochotą do zabawy wtedy się sobą zajmuje, pobuszuje w łóżeczku jakieś 15 minut i zasypia. A rano pobudka koło 7 i zabawa, potem o 7.30 jak dzwoni taty budzik biorę ją do nas i bawi się chwilę z tatą no i o 8 wypada śniadanko.
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
Wieczorem idzie do łóżeczka koło 20 i zasypia sama.
reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
a nasza mała w poniedziałek zasnęła o 18 (podobnie jak Kubiszonek), a wczoraj o 20 i spanie do rana, z okresowymi wrzaskami w nocy, raczej z powodu zabków, a wczoraj jeszcze jakaś wysypka jej wyskoczyła, ale posmarowałam sudocremem i dzisiaj nie ma, a już myslałam, że to różyczka.
I nie wiem czemu jest taka senna, jutro idziemy do lekarza, bo zaczyna mnie to martwić, czy jest już wykończona tym wyrzynaniem się ząbków, czy jest jakiś inny powód.
Hm a moze taki okres u maleństw?
I nie wiem czemu jest taka senna, jutro idziemy do lekarza, bo zaczyna mnie to martwić, czy jest już wykończona tym wyrzynaniem się ząbków, czy jest jakiś inny powód.
Hm a moze taki okres u maleństw?