reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

a moja Iza od początku traktowała łóżeczko jak więzienie, budziła się natychmiast po położeniu do łóżeczka i tak stoi ono sobie i czeka na lepsze czasy. Ostatnio kupiłam 2 książki "język niemowląt" i "każde dziecko może nauczyć się spać" w wolnych chwilach je czytam może tam mi coś poradzą. ;-)

reklama
Ja tam tez jestem przeciwniczką zasady "niech się wypłacze" z tym że KArolek płacze zazwyczaj wtedy kiedy naprawdę mu coś dolega (nie licząc ubierania :) ) więc od razu biorę go na ręce i nie wystawia mnie zbyt często na próbę a problemy z zasypianiem pojawiają sie co najwyżej w dzień, a to tez coraz rzadziej....

Dziewczyny jak u was ze spaniem pociech po zmianie pogody na zimową?
U nas pierwsza noc była okropna a druga też nie najlepsza czyżby dzieciaczki były az takimi meteopatami?

u nas to odkąd wróciłam do pracy całkowita odmiana jeśli chodzi o spanie...otylka chce się przytulać a ja czasami ledwo wieczorem mam slepka otworzone..oj w przyszłym tygodniu biorę 4 dni wolnego i już nie mogę się doczekać. Mała wyraźnie nie najlepiej znosi mój powrót do pracy, jak tylko wracam to chce się przytulać i w sumie nei chodzi już nawet o cyc, wystarczy jej moja dłoń, tak samo w nocy. Mam nadzieję, ze to minie póki co noce coraz gorsze, dużo stękania:(

u nas na razie nie zapeszyć zmian nie ma ale zimy jeszcze tez nie ale że dzieci to straszni meteopaci to zawsze mój lekarz powtarza :)

Ojej to rzeczywiscie cos w tym musi być, bo Kuba też od wczoraj jakiś dziwny a ja jak zwykle myślałam że to zęby których ni widu ni słychu

A u nas jakby odwrotnie - Marcinek ostatnią noc przespał rewelacyjnie i nawet w dzień dzisiaj spał lepiej niż przez ostatnie dni... A dzisiaj wieczorem po raz pierwszy sam zasnął w łóżeczku - do tej pory odbywało się to tak, że zasypiał podczas karmienia piersią, więc kiedy dzisiaj nie zasnął, aż się bałam, co to będzie... Co prawda chwilkę pomarudził, ale dostał smocia i swoją ukochaną przytulankę żabę i... słodko śpi:-)

reklama
We Wrocku pogoda bez zmian zimy nie widać, Iza śpi jak zawsze , ale jak we wrześniu pojechaliśmy z nią nad morze, to faktycznie źle spała, co chwilę się budziła, choć cały dzień była na świeżym powietrzu:tak::-)

Do góry