a moja Iza od początku traktowała łóżeczko jak więzienie, budziła się natychmiast po położeniu do łóżeczka i tak stoi ono sobie i czeka na lepsze czasy. Ostatnio kupiłam 2 książki "język niemowląt" i "każde dziecko może nauczyć się spać" w wolnych chwilach je czytam może tam mi coś poradzą. ;-)
reklama
Ja tam tez jestem przeciwniczką zasady "niech się wypłacze" z tym że KArolek płacze zazwyczaj wtedy kiedy naprawdę mu coś dolega (nie licząc ubierania ) więc od razu biorę go na ręce i nie wystawia mnie zbyt często na próbę a problemy z zasypianiem pojawiają sie co najwyżej w dzień, a to tez coraz rzadziej....
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Dziewczyny jak u was ze spaniem pociech po zmianie pogody na zimową?
U nas pierwsza noc była okropna a druga też nie najlepsza czyżby dzieciaczki były az takimi meteopatami?
U nas pierwsza noc była okropna a druga też nie najlepsza czyżby dzieciaczki były az takimi meteopatami?
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
u nas to odkąd wróciłam do pracy całkowita odmiana jeśli chodzi o spanie...otylka chce się przytulać a ja czasami ledwo wieczorem mam slepka otworzone..oj w przyszłym tygodniu biorę 4 dni wolnego i już nie mogę się doczekać. Mała wyraźnie nie najlepiej znosi mój powrót do pracy, jak tylko wracam to chce się przytulać i w sumie nei chodzi już nawet o cyc, wystarczy jej moja dłoń, tak samo w nocy. Mam nadzieję, ze to minie póki co noce coraz gorsze, dużo stękania
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
ja wracam 4 stycznia do pracy i już się boję
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
A u nas jakby odwrotnie - Marcinek ostatnią noc przespał rewelacyjnie i nawet w dzień dzisiaj spał lepiej niż przez ostatnie dni... A dzisiaj wieczorem po raz pierwszy sam zasnął w łóżeczku - do tej pory odbywało się to tak, że zasypiał podczas karmienia piersią, więc kiedy dzisiaj nie zasnął, aż się bałam, co to będzie... Co prawda chwilkę pomarudził, ale dostał smocia i swoją ukochaną przytulankę żabę i... słodko śpi:-)
reklama