reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

wiedzialam że jak pochwalę to coś się sknoci!!! Włąsnie się obudziała, alew zjadła i poszla spać. Czy te dzieci musze tyle jeść!!!!!!!!!! Chyba nadrabia to dzienne niejedzienie

reklama
a ja dawno nie zaglądałam bo nie mam w dzień czasu bo Oliwka wcale nie śpi tylko bawić sie chce
w nocy bez zmian przesypia
no może troche dłuzej bo nawet 12 h sie zdarza

kurde znowu sie obudziłą. Ale byla oewinieta kocykiem na Tracy Hogg, zmieniłam na metodę z "Szczęśliwe Niemowle" i zobaczymy czy będzie jak wcozraj. Mam wielką nadzieje ale czuję ze przedemna kolejna nocka nieprzespana

Gluszek spoko-damy rade;-)
Baska-u nas wyglada tak ze przy pierwszym przebudzeniu w nocy Noemi idzie do nas do wyrka...No i karmi sie sama...JA tylko robie butle z mlekiem a reszte juz do niej nalezy...Jak sie napije wypluje cyca i spia...czasami troche posteka...

Miki prawie całą noc śpi z nami. Idzie spać o 19.30-20.00 w swoim łóżeczku i po pierwszej pobudce zostaje u nas w łózku. Chciałabym odkładac go do łóżeczka, ale właśnie boje się, że się wybudzi i będzie draka. Rano trzeba iść do pracy i wystarcza mi kilkukrotne budzenie w nocy, a nocne krzyki juz sobie daruję :-)
Karmię oczywiście na leżąco i grzemię ;-)

A dziś po pobudce o 3 rano budził sie jeszcze o 3.30, po 4 i po 5 :baffled: Trochę jestem niewyspana:sick:

u nas wciaz zalamka, Mti wczoraj poszedl psc o 19.3o pobudka o 23, 1, 3 i 6 a o 6 zmienialm pieluche zanim nakarmilam to sie tak darl ze chyba pol bloku slyszalo...wychodzi na to ze w nocy je czesciej niz w dzien...
a teraz tez nie chce spac a oczy tak trze i maruda...ahhh a ja jestem padnieta...
Po karmieniu zawsze odkladam Matiego do lozeczka...

więc az tak tragicznie u nas nie bylo . Po podbudce tej o której pislaam wstała o 2 i już ją wziłąm do siebie, potem jadła .... nawet nie wiem o której bo wszytsko było przez sen i bez wrzasków i histerii, za to w dzień dalej grymasi z jedzeniem

A ja juz wiecej sie na tym watku nie udziele...wogole chyba nie bede mojego dziecka chwalic..Bo co powiem to na drugi dzien juz sie nie powtorzy...;-):baffled: Ale i tak jak widze to u nas jest calkiem,calkiem dobrze :-D
No i dopiero wczoraj moja niunia dostalo duze wyrko...:tak: teraz to moze kulac sie w nim :tak: To nic ze zajmuje polowe pokoju;-) wazne ze ma miejsca duzo do spania....

my przymierzamy się do zakupu kojca- łóżka turystycznego dla Klaudii....a i korci mnie kupno nowego fotelika- ...;-)..

reklama
Ruslako-firma Graco ma fajne kojce...Ale jest tez duzo innych tanszych i tez fajnych...Np. calkiem fajne sa z firmy corrado-maja odpinany bok na zamek wiec dziecko pozniej samo moze wchodzic i wychodzic...No i nie sa wcale takie drogie bo ok 250 zl z tego co pamietam...

Do góry