reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Seks i antykoncepcja

chciałabym wiedzieć kiedy mogę a kiedy nie, ale nie mam okresu, niby robie jakieś zapiski idąć w cykle jakie miałam przed ciążą, czasem mam taki objaw jak większa gęstośc śluzu, boli mnie brzuch w dole i mam ucisk jak na kupe, ale ostatnio, to codziennie jak się kłade to odczuwam taki ucisk leciutki, mam nadzieje, ze to nic niepokojącego, że to normalne
od tygodnia jednak zbudowały mi się jakieś krosty, wyczuwane pod skórą, jajowate na wardze sromowej, zaczęłam smarowac maścią ihtialową, jak jedna zniknie, to wyczuwam następną, ciągle mam jakieś niedogodności na zwen. części dróg intymnych; nie mam ochoty na sex, Mąż uważa, że go nie chcę, chce mi się płakać

reklama
a mnie się trafił regularny okres, mimo że jestem na minipigułce, cerazette. normalnie mnie zalało. podobno tak może się zdarzyć, i to nie znaczy że pigułka przestała działać, zastanawiam się tylko czy nie osłabiła lekko jej działania moja bądź co bądź mocno ograniczona dieta. mam nadzieję, że nie. na razie jeden tolek mi wystarczy ;)
czy któraś z Was miała poważniejsze plamienia przy cerazette?

weronka ja brałam cerazette, ale odstawiłam po 1,5 opakowania, bo przez ten czas miałam 3 razy krwawienia, prawie co 10 dni, i trwały kilka dni, i mnie to wkurzało, zresztą źle się zaczęłam od nich czuć, jakoś tak spuchłam, czułam się gruba, i nie miałam ochoty na przytulanki w ogóle, a nie po to je zaczęłam brać, więc u mnie się to zaczęło mijać z celem i odstawiłam. I teraz jest super. Oczywiscie nie wiem jak mam cykle, czy mam w ogóle dni płodne itd, dzisiaj dostałam pierwszy okres. Ale do tabletek żadnych już nie wracam na pewno. Po drugim dziecku założę sobie spiralę na kilka lat, teraz mi się nie opłaca.

ja już od 4 miesięcy prawie na nich jadę i to pierwsze krwawienie, z ochotą jest ok, więc nie narzekam. o spirali też myślałam, bo drugie dziecko planuję najwcześniej za dwa lata, ale jakaś mega inwazyjna mi się wydała, a pigułkę tolerowałam dobrze. mam nadzieję że mimo tego krwawienia się to nie zmieni...

gosha ja miałam to samo z tymi infekcjami bo niby przez karmienie tej flory nie ma i nadal chyba mam tak czuje się czasem dziwnie. A wzięłam już 3 opakowania Symonette i sobię chwalę bo nie przytyłam i myślałam po 1 opakowaniu że okresu dostałam bo miałam krwawienie ale dwa dni i na wkładkach przeleciałam i od tamtej pory cisza niewiem co to było:-p

Ja dalej bez okres, cerazzete wzielam opakowanie myslalam ze mi glowa peknie (to samo mialam ze starszakiem) lecimy na gumkach ale na seks nie narzekam;) Spirale zakladam jak skoncze calkowicie karmic tak ustalilam ze swoim ginem;)

Nie zwracałam uwagi kiedy się pojawia, tzn zapisywałam sobie jak przyszła, ale dopiero teraz popatrzyłam z jaką częstotliwością. No to jest troche przesada, żeby był okres co 2 tygodnie...

reklama
Do góry