reklama
Olga RaQ
Fanka BB :)
zamówiłam sobie termometr owulacyjny, czekam na listonosza miałam jeden okres, po nim dni płodne (jakoś w 16 dniu), miałam bardzo wyraźne objawy, myślę że na NPR będę jechać, prosto, tanio, zdrowo i wygodnie
Olga a co to jest NPR i rozumiem ze ten termometr potezebny Ci do nastepnej Dzidzi ? Czy to jest ten termometr Za 1,5 tys , ta najskuteczniejsza metoda anty ostatnio? Sorry ze pytam ale nie w temacie jestem.
Ja planuje ostatnio zaczac brac Cerazette bo gumki to fatalna poraża jest ...
Ja planuje ostatnio zaczac brac Cerazette bo gumki to fatalna poraża jest ...
Olga RaQ
irisson - nie, nie karmię piersią, w nocy wstaję koło 4-5 zrobić Hani mleko i zmienić pieluchę, spoko dam sobie radę mam już wprawę w takich obserwacjach, zresztą zauważyłam że żadne przeziębienia, stresy, podróże nie wpływają na temperaturę, przynajmniej u mnie do tej pory
Lewek, NPR tzw naturalne planowanie rodziny, przez cały cykl obserwuje się temperaturę (będę sobie mierzyć w wiadomym miejscu codziennie nad ranem), po owulacji jest skok temperatury (więc wtedy wiadomo że owulacja już była, że jest już po i można bez zabezpieczenia aż dostanie się okres), obserwuje się też rodzaj śluzu (i tu po pierwszej ciąży zaczęłam mieć bardzo wyraźnie ten objaw a teraz to już w ogóle) oraz szyjka, trzeba się z nią zaprzyjaźnić, w czasie dni płodnych robi się miękka, otwarta i jest jakby wyżej. teraz po samej szyjce i śluzie wiedziałam kiedy płodne, dodam do tego temperaturę i będzie wszystko wiadomo, ja mam cykl bardzo regularnie - co 28-30 dni i płodne zawsze pośrodku. dokładnie wiem skąd się wzięła Hania
termometr owulacyjny to zwykły termometr tylko dokładny do dwóch miejsc po przecinku, i ma węższy zakres, w okolicy normalnej temperatury ciała (nie pokaże np 39 temperatury). potrzebny mi żeby nie było następnej dzidzi kupiłam taki, za 25zł: Termometr owulacyjny elektroniczny 0.01 GWARANCJA (2903385165) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Lewek, NPR tzw naturalne planowanie rodziny, przez cały cykl obserwuje się temperaturę (będę sobie mierzyć w wiadomym miejscu codziennie nad ranem), po owulacji jest skok temperatury (więc wtedy wiadomo że owulacja już była, że jest już po i można bez zabezpieczenia aż dostanie się okres), obserwuje się też rodzaj śluzu (i tu po pierwszej ciąży zaczęłam mieć bardzo wyraźnie ten objaw a teraz to już w ogóle) oraz szyjka, trzeba się z nią zaprzyjaźnić, w czasie dni płodnych robi się miękka, otwarta i jest jakby wyżej. teraz po samej szyjce i śluzie wiedziałam kiedy płodne, dodam do tego temperaturę i będzie wszystko wiadomo, ja mam cykl bardzo regularnie - co 28-30 dni i płodne zawsze pośrodku. dokładnie wiem skąd się wzięła Hania
termometr owulacyjny to zwykły termometr tylko dokładny do dwóch miejsc po przecinku, i ma węższy zakres, w okolicy normalnej temperatury ciała (nie pokaże np 39 temperatury). potrzebny mi żeby nie było następnej dzidzi kupiłam taki, za 25zł: Termometr owulacyjny elektroniczny 0.01 GWARANCJA (2903385165) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ostatnia edycja:
ja też prowadzę, tylko nie mierzę, bo u mnie przy wstawaniu nocnym nie ma sensu, no i przy cycku, mi całkiem płodność już wróciła, obecnie mam 2cykl po porodowy, nie spóźniony, ewidentnie z dniami płodnymi, śluzem,bóle owulacyjnym, ale nie ufam na razie w ogóle, nam gumki skyn podeszły
Olga RaQ
ja poobserwuję jeszcze jeden cykl i jak będzie to samo to już zaufam czyli po owulacji już bez zabezpieczenia i do 6 dnia cyklu (jak będę mieć okres 3 dni to jeszcze 3 zostaną a tak to gumki. żadnych tabletek. będzie trzecie to będzie (oby nie teraz)
ale prawidłowo prowadzony NPR ma wyższy procent skuteczności niż wszystkie inne metody
ale prawidłowo prowadzony NPR ma wyższy procent skuteczności niż wszystkie inne metody
Ja też na NPRze. Tyle że ja jeszcze @ nie miałam :/ Miałam już jakieś plamienia, ale to ani owulacja, ani @. Temp. cały czas nisko. Ale śluz się pomału pojawia, więc coś tam rusza.
Karmienia nocne nie muszą przeszkadzać w pomiarze. Ważne, żeby nie łazić po pokoju przez godzinę czy nie siedzieć w fotelu pół nocy
Termometr polecam microlife: Termometr Microlife MT 16C2 do NPR - PROMOCJA! (2915392585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bardzo dokładny.
Karmienia nocne nie muszą przeszkadzać w pomiarze. Ważne, żeby nie łazić po pokoju przez godzinę czy nie siedzieć w fotelu pół nocy
Termometr polecam microlife: Termometr Microlife MT 16C2 do NPR - PROMOCJA! (2915392585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bardzo dokładny.
reklama
Ewa ja wstaje do 4 razy, zawsze muszę iść siku, więc odpada, my w grudniu po owulacji postanowiliśmy się zacząć starać o dzidzię, a tu już Nina wyszła, jak normalnie mam owulację 17-19 dzień, to wtedy miałam 23dc, no i pełno stresu w pracy, więc wyszło a mam bardzo regularne cykle, może ja jestem płodna zawsze
Podziel się: