reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks i antykoncepcja

Cześć dziewczyny, u nas jakoś też chłodniej w sypialni, szczególnie że ja śpię w pokoju młodego...:baffled: Ale decyduję się na spiralkę choć cena kosmiczna:szok::szok: Poprzestaniemy na jednym dzieciaku. Raczej.

reklama
Ja chcialam spirale ale gin odradzila ,bo stwierdzila ze teraz bede dzwigala dwojke dzieciakow wiec odpada:confused::confused:Nie zapytalam niestety co dzwiganie w tym przeszkadza.U mnie opozniony okres juz sie skoczyl po 5 dniach na szczescie a nie po 10 jak ostatnio no i mam ochote na male conieco.Wczraj jeszcze mialam okres wiec chyba dzis mozna jeszcze bez gumki?Heh teraz to ciagle bede sie stresowac bo chyba bedzie tylko wyskok.Tabl odpadaja ,gumki uczulaja,spirala odpada.Myslalam o tym krazku ale widze ze tez sie nie nadaje.
irisson super ze macie podobne temperamenty.Ja ciagle smieje sie z kolezanka ze powinnismy sie zamienic mezami bo ona nie ma ochoty a ten codziennie a u nas ja codziennie a tz nie ma ochoty:baffled:

Hehe Doti to ja tez chociaż na tydzień bym się zamieniła :p we mnie buzuja teraz hormony marczyńskie czy coś i jakoś średnio mi się chce,a mój M lata za mną z językiem na wierzchu i na każdym kroku sypie jakieś podteksty,komentarze na temat pupy (jego obsesja :p)....odgonic się nie moge.a ja ciągle taka oschla....chyba na jutro jakąś niespodziankę mu naszykuje.w szufladzie czeka jakąś ładna bielizna i podwiazki :p niech ma biedny coś z życia /) chyba,ze znowu mnie wkurzy :)

Doti nie masz gwarancji, jak się cykl przesuwa to nawet podczas okresu można zajść w ciążę.

u nas narazie gumki ale ja napewno się na tabsy zdecyduje za bardzo się przyzwyczaiłam bez, a mój mąż jest na tyle kochany, że zgodzi się na to co ja wybiorę i guma też mu nie przeszkadza:p
Ja mam gdzieś moje rozstępy jak się kocha to takie rzeczy nie mają znaczenia, a mój M mowi, że spełniłam jego marzenie i dałam mu syna i stąd brzuszek więc kocha go jeszcze bardziej, a seks jest lepszy niż przed ciażą.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nadal biore Azalie,ale jesli powtorza sie jeszcze jakies plamienia to rzuce to i pozostna gumki:-p(choc poza tym jestem z tabl zadobowolona,zauwazylam ,ze jestem duzo mniej nerwowa), choc u nas ochota jest to nie ma...czasu jakos ostatnio.I tym sposobem bylo co nieco dopiero dwa razy:confused2: a przed ciaza codziennie,co dwa dni,trzy to gora a teraz...ehhh mam nadzieje ze to sie zmieni niedlugo:-D
No i u nas podobnie jak k4rol4, M sie przymila,ale ja stnowczo wole poswiecic czas na dokonczenie tego cholernego remontu i miec w koncu spokoj:-D M ma wiec motywacje do dzialania, bedzie zrobione ,bedzie nagroda:-D

Ostatnia edycja:
k8libby masz rację z tymi badaniami ja też wlaśnie chciałam je zrobić. W Polsce ginekolodzy przepisują w ciemno tabletki bo nfz nie refunduje nawet nic nie dokłada do badań hormonalnych i jest to koszt od 300 do 400zł niewiele ludzi jest na to stać dlatego kobiety są królikami i testują wszystkie dostępne leki aż nóż któreś podpasują:crazy: najbardziej wkurza mnie to że lekarze nie informują o takiej możliwości żeby zrobić sobie badania a on dobierze leki, może mając badania i tak by nie umiał:wściekła/y: Ja właśnie tak zbierałam tą kase na badania i jak zebrałam kilka razy to zawsze były jakieś ważniejsze wydatki i tak odwlekałam aż się o niuni dowiedziałam:-p he he ale teraz nie mam zamiaru dać sobie coś wcisnąć bez badań drogie to drogie ale mam pewność że dobrane i nie spadnie libido i nie utyje jak świnia.:szok:

Pamelcia ja za swoje badania płaciłam coś ok 200zł. Dostałam wyniki i lekarka przepisała mi Daylette, wcześniej brałam Yasmin i też było OK. Póki co nie biorę nic bo nie dostałam jeszcze miesiączki, choć od porodu minęło 2mies i 3 tyg prawie a ja nie karmi piersią.
Czy któraś z dziewczyn, też jeszcze oczekuje na @ po porodzie?

reklama
mi się @ zaczęła w ubiegłą środę i skończyła w niedzielę. Baaardzo krwawy to był okres. Podpaska co 30 min wymiana i 2 nieprzespane noce, bo stresowałam się, że zapaskudzę pościel...

Do góry