reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks i antykoncepcja...po porodzie

My narazie na gumkach , popieram z tym wiyciekaniem nie cierpie tego ;D mam racepte na tabsy na 6 miechow ale jednak nie :-)
u nas sexik ok z orgazmem to M musi sie wieki produkowac ale dzielnie walczy ;-) u nas to czssem co dzien a czasem dwa na tydzien

reklama
niby tak, do m-ca czasu można reklamować, niezłe to jest...więc jak organizm ma wydalić to lepiej żeby się pospieszył ;)

Witam dziewczyny :) Mam takie pytanie dotyczące antykoncepcji. Co myślicie o metodach naturalnych? Przed ciążą używałam testera owulacyjnego na ślinę i zastanawiam czy nie stosować go również po porodzie jako pomocnik przy npr. Albo jakiś komputer cyklu?

Stosuje któraś z was właśnie NPR? jest sksuteczne?

lauraa ja uwazam ze to z niehormonalnych najskuteczniejsza metoda i mam zamiar zaczac. nasi znajomi prowadza kursy i idziemy z malzem na indywidualny:) (od 3 mcy idziemy i nie doszlismy)hihi

w kazdym razie bede sie obserwowac i uczyc przez najblizsze mce i dodatkowo zapezpieczac np gumka, ale jak sie poznam, mysle 6 cyklow czyli pol roku wystarczy to bedzie ok:) moje kumpele to stosuja i maja tyle dzieci ile chca, przynajmniej na razie:D

a chetnie wspomoge sie tym wynalazkiem co o nim piszesz. napisz cos wiecej....

ja poki co cerazette i w szoku jestem, bom zadowolona. na poczatku, przez pierwszy miesiac, mialam co chwile plamienia, ale potem przeszlo i od 3 miesiecy czysto, ani @, ani plamienia. ciesze sie. juz 4 op koncze. i zastanawiam sie, czy sens jest z ta mirena (boje sie zakladania).
ale z drugiej strony juz 3 razy zapomnialam zazyc tabletki... i w ogole zazywam jak chce, nie, ze rowno o 11, tylko nieraz o 8, nieraz o 12.. staram sie pamietac i zaraz po wstaniu zazyc, ale nieraz to nawet po poludniu. siet. niby maja do 12h bezpieczenstwo, ale w sumie to zawsze jakis ryzyk fizyk.. wolalabym nie ryzykowac juz. eeeeeeeeeeeeeeech.

ja w npr nie wierze niestety, dzieki niemu udalo nam sie Filipka zmajstrowac (wg obserwacji cyklu), ale zeby anty... to nie. ja tam z D mam za bardzo rozbuchane zycie seksualne chyba ;-) hehe nieraz spontan, i co wtedy!..

moja szwagierka stosowała tester owulacyjny na ślinę i ... zaszla w ciążę.
trzecie bobo, cieszyła się, sprawy potoczyły się niestety inaczej, ale w każdym razie napisać chcialam ze ten tester widocznie nie taki skuteczny.

my nadal nie doszlismy na kurs Rozera czy jak to sie tam nazywa. moze w listopadzie go zrobimy, to sa 3 spotkania 2godzinne a my nie mamy czasu!!

na razie gumka.... dla mnie to nowe doświadczenie bo my raczej nie uzywailsmy jej nigdy regularnie w sensie za kazdym razem... no ale cale zycie czlowiek sie uczy:-D

my stosujemy gumke plus NPR i narazie mamy tyle dzieci ile chcielismy :-) z tym NPR to u mnie jest tak ze ja raczej znam siebie, mam regularne cykle i owulacje i wiem kiedy mozemy z gumki zrezygnowac a kiedy trzeba trzeba :-D

ja nie jestem dobra na zadne tabletki bo nawet w chorobie zapominam brac, a co dopiero codziennie :-D heh

mialam miec implant ale cos dluga kolejka jest bo juz pol roku czekam :D chyba ze o mnie zapomnieli :-D ale teraz zreszta stwierdzam ze i tak nie chce :-)

asiunia ja tez mam taki zamiar. i npr i gumka. z tym ze na poczatku nawet jak npr pozwoli to gumke bede stosowac...jakos sie boje...hahaha kurde glupie pytanie. naprawde glupie zadam.. a ta gumka to skuteczna na 100%? tzn wiem ze teoretycznie nigdy nie ma 100% ale praktycznie????

o ile ci nie peknie w trakcie czy cos to raczej 100%, chyba, ze zaczniecie bez i zalozycie na final - wtedy mozna zajsc w ciaze nawet z tego plynu przedejakulacyjnego - male prawdopodobienstwo, ale jednak istnieje.

a ja dalej mam zagwozdke - spirela zwykla czy mirenka?.. wolalabym mirene, ale chcialabym miec pelna jazde z seksu, a nie tak, jak na tych tabletach, ze jednak mniejsze libido i mniejsza frajda.. a na zwyklej z kolei obfite miesiaczki.. ech..

ja na npr + gumka mam dwoje dzieci :p takze odradzam, odradzam! niby wiem, kiedy mam owu itp, a jak widac, raz ja sie pomylilam. i stad mamy Felka. a raz D zapomnial, ze ma gumke zalozyc (myslalam, ze chce skonczyc na zewnatrz, hehe ;-) ). i co? mamy Maksia..

reklama
morgaine zgadzam sie z aenye - jak nie peknie ani nie zaczniecie bez to na 100% :-) u nas w dni ryzykowne to nawet w gumce tuz przed finalem wyciaga sprawzic czy wsio ok i dpiero :-) nam raz pekla jako nastolatka ale w trakcie a nie na koniec takze da sie wyczuc kiedy cos jest nie tak. Moj P to sie boi i czasami wogole rezygnuje na finisz tam na rzecz innego rownie przyjemnego :-D a ja przynajmniej mam pewnosc ze w ciazy nie bede :-)

ja Ci moge powiedziec ze jeden jedyny raz pozwolilismy sobie bez gumy z ostrym finiszem w ryzykowne dni i jest Josh. :-) wiec to tak po czesci swiadomie bo wiedzielismy ze prawdopodobienstwo jest ogromne ;-)

Do góry