reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, Jestem samotną ciężarówką, obecnie w 5 miesiącu, termin na lipiec. Będą również samotną mamą i dlatego postanowiłam poszukać wsparcia chociaz netowego, może będzie łatwiej;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, Jestem samotną ciężarówką, obecnie w 5 miesiącu, termin na lipiec. Będą również samotną mamą i dlatego postanowiłam poszukać wsparcia chociaz netowego, może będzie łatwiej;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witaj .... tu zawsze wsparcie otrzymasz wiec nie krepuj sie i pisz ...
moze na poczatek cos o sobie :-)

yenna1 witaj niestety nie ty pierwsza i nie ostatnia trafiłaś na jakiegoś ..... niestety
spróbuj cieszyć się dzidziusiem to chłopiec czy dziewczynka???

yenna1, Witaj
Szkoda, że w takich okolicznościach, ale wsparcie znajdziesz tu na pewno :) nie oceniona jest pomoc tu ;) Wiem sama po sobie.

Kochane, z moją niunia już lepiej :) i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, ale ze mną gorzej...
Popełniłam mega błąd ! podając raz w nocy małej butle ;/ pokarmu brakuje, pije herbatki laktacyjne, mimo małej ilości pokarmu dostawiam ją do piersi, piję więcej wody i staram się nie stresować, na pewno dziś nie podam już butli... Mała ciut się denerwuje, ale jakoś dajemy radę...
Nie chciałabym aby pokarm mi zanikł :(
Żadna moja znajoma nie ma laktatora żeby pożyczyć, szukałam wypożyczalni w Wawce ale sobota, wieczór i chyba nic nie znajdę.

Ostatnia edycja:
Dzięki za miłe przyjęcie:) Z dziecka bardzo bardzo sie cieszę, nie znam do końca płci ale chyba chłopiec;) To moje pierwsze, wyczekane dziecko, o ojcu dziecka nie chcę nic mówić. Pomału zbieram ciuszki od koleżanek i przeglądam allegro;)wszystko bardzo drogie, ale dam jakoś radę, w końcu od używanych rzeczy dziecku nic nie będzie;) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Dzięki za miłe przyjęcie:) Z dziecka bardzo bardzo sie cieszę, nie znam do końca płci ale chyba chłopiec;) To moje pierwsze, wyczekane dziecko, o ojcu dziecka nie chcę nic mówić. Pomału zbieram ciuszki od koleżanek i przeglądam allegro;)wszystko bardzo drogie, ale dam jakoś radę, w końcu od używanych rzeczy dziecku nic nie będzie;) Pozdrawiam

Witaj:-)
widze w tobie duzo optymizmu:-) i bardzo dobrze:-) nie ma co sie przejmowac:-)

yenna1, to żaden wstyd :) ja mam prawie all używane jak nie na wszystko, może ze 2 rzeczy nowe, bo sama chciałam coś kupić, a tak to siostra mi z Anglii nawiozła pięknych rzeczy używanych, bo tam po 50pi ( 40gr ) na nasze rzeczy disney'a czy next'a itp. w stanie idealnym. Jak już będziesz wiedzieć na 100% czy to chłopiec daj znać :) mam też rzeczy dla chłopca, a i koleżanki synuś już powyrastał i wiem, że ma do oddania rzeczy. Zrobimy Ci paczkę :)
Ja mogę Ci dorzucić jeszcze piękne smoczki disney'a, moja niunia nie toleruje smoczków :)

ja tez mam troszke rzeczy uzywanych ale dzieci bardzo szybko rosna i nie niszcza swoich rzeczy :) teraz wszystko jest strasznie drogie a jakos trzeba sobie radzic...;)

witam nowa mamuske :) rozgosc sie tu u nas i pisz razem zawsze razniej :)

fikusek CandyC tiptiriptip dziękuję, że jesteście takie miłe :-) nie orientuje sie tak naprawdę ile dziecko potrzebuje takich ciuszków, koleżanka przyniosła mi 2 torby raczej tak od numeru 62, to chyba dobrze, bo czytałam że od tego numeru najlepiej mieć ciuszki. Teraz przeglądam wózki i szukam czegoś naprawdę lekkiego do poradzenia sobie samej i wtargania do bloku. Kupiłam używane łóżeczko przenośne kosliper, chyba na początku wygodnie jest spać z dzieckiem, tak mi się wydaje. Miłej niedzieli wszystkim :-)

reklama
i ja miałam najwięcej na 62 a mała urodziła się 50cm i był problem :D bo miałam niewiele na ten rozmiar hehehe... a chodzi w nim do teraz czyli póltora miesiąca i jeszcze nie wyrasta.
Siostra dosłała mi kilka ciuszków na 56 i newborn bo jednak 56 też był przy duże na początku, także miej coś na każdy rozmiar, ale prawda, że w 62 podobno dzieciaczki chodzą najdłużej.

Do góry