reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, Jestem samotną ciężarówką, obecnie w 5 miesiącu, termin na lipiec. Będą również samotną mamą i dlatego postanowiłam poszukać wsparcia chociaz netowego, może będzie łatwiej;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, Jestem samotną ciężarówką, obecnie w 5 miesiącu, termin na lipiec. Będą również samotną mamą i dlatego postanowiłam poszukać wsparcia chociaz netowego, może będzie łatwiej;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witaj .... tu zawsze wsparcie otrzymasz wiec nie krepuj sie i pisz ...
moze na poczatek cos o sobie :-)

yenna1 witaj niestety nie ty pierwsza i nie ostatnia trafiłaś na jakiegoś ..... niestety
spróbuj cieszyć się dzidziusiem to chłopiec czy dziewczynka???

yenna1, Witaj
Szkoda, że w takich okolicznościach, ale wsparcie znajdziesz tu na pewno :) nie oceniona jest pomoc tu ;) Wiem sama po sobie.

Kochane, z moją niunia już lepiej :) i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, ale ze mną gorzej...
Popełniłam mega błąd ! podając raz w nocy małej butle ;/ pokarmu brakuje, pije herbatki laktacyjne, mimo małej ilości pokarmu dostawiam ją do piersi, piję więcej wody i staram się nie stresować, na pewno dziś nie podam już butli... Mała ciut się denerwuje, ale jakoś dajemy radę...
Nie chciałabym aby pokarm mi zanikł :(
Żadna moja znajoma nie ma laktatora żeby pożyczyć, szukałam wypożyczalni w Wawce ale sobota, wieczór i chyba nic nie znajdę.

Ostatnia edycja:
Dzięki za miłe przyjęcie:) Z dziecka bardzo bardzo sie cieszę, nie znam do końca płci ale chyba chłopiec;) To moje pierwsze, wyczekane dziecko, o ojcu dziecka nie chcę nic mówić. Pomału zbieram ciuszki od koleżanek i przeglądam allegro;)wszystko bardzo drogie, ale dam jakoś radę, w końcu od używanych rzeczy dziecku nic nie będzie;) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Dzięki za miłe przyjęcie:) Z dziecka bardzo bardzo sie cieszę, nie znam do końca płci ale chyba chłopiec;) To moje pierwsze, wyczekane dziecko, o ojcu dziecka nie chcę nic mówić. Pomału zbieram ciuszki od koleżanek i przeglądam allegro;)wszystko bardzo drogie, ale dam jakoś radę, w końcu od używanych rzeczy dziecku nic nie będzie;) Pozdrawiam

Witaj:-)
widze w tobie duzo optymizmu:-) i bardzo dobrze:-) nie ma co sie przejmowac:-)

yenna1, to żaden wstyd :) ja mam prawie all używane jak nie na wszystko, może ze 2 rzeczy nowe, bo sama chciałam coś kupić, a tak to siostra mi z Anglii nawiozła pięknych rzeczy używanych, bo tam po 50pi ( 40gr ) na nasze rzeczy disney'a czy next'a itp. w stanie idealnym. Jak już będziesz wiedzieć na 100% czy to chłopiec daj znać :) mam też rzeczy dla chłopca, a i koleżanki synuś już powyrastał i wiem, że ma do oddania rzeczy. Zrobimy Ci paczkę :)
Ja mogę Ci dorzucić jeszcze piękne smoczki disney'a, moja niunia nie toleruje smoczków :)

ja tez mam troszke rzeczy uzywanych ale dzieci bardzo szybko rosna i nie niszcza swoich rzeczy :) teraz wszystko jest strasznie drogie a jakos trzeba sobie radzic...;)

witam nowa mamuske :) rozgosc sie tu u nas i pisz razem zawsze razniej :)

fikusek CandyC tiptiriptip dziękuję, że jesteście takie miłe :-) nie orientuje sie tak naprawdę ile dziecko potrzebuje takich ciuszków, koleżanka przyniosła mi 2 torby raczej tak od numeru 62, to chyba dobrze, bo czytałam że od tego numeru najlepiej mieć ciuszki. Teraz przeglądam wózki i szukam czegoś naprawdę lekkiego do poradzenia sobie samej i wtargania do bloku. Kupiłam używane łóżeczko przenośne kosliper, chyba na początku wygodnie jest spać z dzieckiem, tak mi się wydaje. Miłej niedzieli wszystkim :-)

reklama
i ja miałam najwięcej na 62 a mała urodziła się 50cm i był problem :D bo miałam niewiele na ten rozmiar hehehe... a chodzi w nim do teraz czyli póltora miesiąca i jeszcze nie wyrasta.
Siostra dosłała mi kilka ciuszków na 56 i newborn bo jednak 56 też był przy duże na początku, także miej coś na każdy rozmiar, ale prawda, że w 62 podobno dzieciaczki chodzą najdłużej.

Do góry