reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

dzieki dziewczyny za mile slowa, ale ja chyba juz potrzebuje jakiegos specjalisty, bo jak tak dalej pojdzie to jeszcze jakas totalna depresja mnie czeka. Ogolnie jestem w dobrej sytuacji, mam mieszkanie, dobra prace, wspierajaca rodzine a i tak jest zle. moze za duzo bym chciala. sama juz nie wiem

Wlasnie moj syn powiedzial, ze chce sie wyprowadzic do dziadkow bo juz nie moze ze mna wytrzymac

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny za mile slowa, ale ja chyba juz potrzebuje jakiegos specjalisty, bo jak tak dalej pojdzie to jeszcze jakas totalna depresja mnie czeka. Ogolnie jestem w dobrej sytuacji, mam mieszkanie, dobra prace, wspierajaca rodzine a i tak jest zle. moze za duzo bym chciala. sama juz nie wiem
ja tez mam niby wszystko oprocz faceta,ale co trzeba zyc mam dla kogo.jak mnie lapia doly to mysle ze ludzie domu nie maja dzieci nie jedza i mi powinno byc wstyd jeszcze narzekac.ale takie jest zycie a forum najlepszy dowod ze nie jestem sama w takiej sytuacji i mozna i trzeba jakos zyc:-)

samasamotna uwazaj na siebie, jak cos boli to do lekarza. i nie zamartwiaj sie nie zadreczaj (przynajmniej sie postaraj)sytuacja z ex. trudno stalo sie trzeba isc dalej do przodu. pomysl tak ja mam27 lat, a ty jak bedziesz miala tyle lat to Córa bedzie miec 10lat, a potem wierzyc nie beda ze to mama i cora :)
gjoasia moze sprobuj zrobic cos co polepszyloby ci humor?jak teraz nie czujesz instynktu to moze po porodzie?przytulisz nakarmisz i :)

mam nadzieje, ze jak urodze to sie cos zmieni w moim nastawieniu bo co to malenstwo jest do cholery winne
a z tym popczuciem wstydu, ze inni maja gorzej a ja tu narzekam to racja, ale co poradzic. Lazdy uwaza, ze jego problem najwaziejszy i bez wyjscia:-(.
oj dziewczyny mam nadzieje, ze z kazdym tygodniem bedzie lepiej
caly czas jestem tez przeziebiona wiec tez bardziej marudna, wiec sorki

gjoasia nie smuc sie. wiesz mnie tez czasem nachodza takie czarne mysli . ale jak sobie pomysle ze neiktorzy maja naprade wielkie problemy:(( powinnysmy sie cieszyc ze urodzimy zdrowe dzieciaczki i ze mamy naprawde duzo .
anowi teraz juz czesciej bede miec wizyty . i napewno ebde uwazac bardziej. bo nawet teraz mam brzuch twardy ;/

a marudz nawet na 10 stronach .jak masz ochote,nie raz lepiej sie wyzalic niz trzymac w srodku,
a wogole z innej beczki,dzisiaj rozmawialam z kolezanka i ne uklada sie jej w malzenstwie moze bedzie rozwod,nie uklada im sie w sypialni,matko boska ja fiutka ponad 2 miesiace nie widzialam i zyje i mam to gdzies:-).i tak mysle ze bez tego sexu naprawd emozna,a jej poradzilam szczera rozmowe mozna sobie zycie w lozku polepszyc tego tyle jest,

a marudz nawet na 10 stronach .jak masz ochote,nie raz lepiej sie wyzalic niz trzymac w srodku,
a wogole z innej beczki,dzisiaj rozmawialam z kolezanka i ne uklada sie jej w malzenstwie moze bedzie rozwod,nie uklada im sie w sypialni,matko boska ja fiutka ponad 2 miesiace nie widzialam i zyje i mam to gdzies:-).i tak mysle ze bez tego sexu naprawd emozna,a jej poradzilam szczera rozmowe mozna sobie zycie w lozku polepszyc tego tyle jest,
kurde ilosc rozwodow mnie przeraza, teraz jest tak, ze ludziom chyba szkoda czasu na rozmowy, wyjasnienia, nie podoba im sie i ida do sadu...
zreszta u mnie tez tak bylo, ale ze mnie madrala:-D

w moim otoczeniu to wszyscy sie rozchodza na obkolo .ja bym chciala z kims dzielic zycie i nie moge a inni psuja z jakich powodow,a teraz dla ludzi jest wygoda najlepiej sie nikomu nie tlumaczyc pelen luz

gjoasia na wszystko na pewno potrzeba czasu, ale bywa i tak, ze trzeba sie jakos wspomoc specjalista. mnie moja polozna, widzac moj fatalny stan, skierowala do terapeuty. i dobrze, ze tak sie stalo, bo bylam wtdey strzepkiem nerwow... czekalam na synka i sie z niego bardzo cieszylam, a jednoczesnie nie chcialam dluzej zyc... :no:. w jedne 5 min cieszylam sie jakas glupotka a potem 5 godzin ryczalam non stop. nie umialam sobie tego wszytskiego ulozyc w glowie. i przede wszytskim nie potrafilam uwierzyc, ze jeszcze bede szczesliwa. do dzis mam w sercu gleboka zadre a w umysle skrzywione postrzeganie ludzi i swiata. ale mimo braku pelnej rodziny jestem szczesliwa. mam zdrowego slicznego synka i powoli normuja mi sie rozmaite sprawy.
nie powiem bym sie calkiem pogodzila z tym, ze moje zycie akurat tak sie ulozylo. wciaz wypominam sobie glupote. ale ucze sie z tym zyc.
Ty tez kroczek po kroczku dojdziesz do rownowagi :tak:. wyznaczaj sobie malutkie cele na kazdy dzien. realizuj je. to pomaga. postaraj sie dostrzec co masz i nie mysl tyle o tym, czego jeszcze Ci brakuje.i moze faktycznie pomysl o jakiejs terapii?
jeszcze odzyskasz radosc :tak: i nadzieje. zobaczysz :tak:

reklama
gjoasia za nic nie przepraszaj po to jest to forum by sie pozalic, i przeczytac ze nie jest sie samemu w tej sytuacji. asuzana sobie swietnie radzi ty katerinka tez napewno dacie rade. wiem jakie dokuczliwe jest przeziebienie w ciazy wez jakies homeopaty poloz sie i oby cie nie rozlozylo bardziej chorobsko
samasamotna ja tez mam czesciej wizyty, ale to bardzo dobrze bo do tterminu porodu jeszcze duzo czasu. uwazaj na te skurcze obserwuj sie, duzo lez, nie denerwuj sie i bedzie dobrze
katerinka sex mily dodatek, ale teraz to sie zrazilam. ktoras dziewczyna okreslila tak samo jak ja czuje. ze sex kojarzy mi sie tylko z ciaza

Do góry