reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Taka jestem podekscytowana porodem Panegiryki, że aż tutaj nie zaglądałam przez cały dzień. No ale już jestem i przeczytałam, co pisałyście.
Anowi Mam nadzieję, że poczeka ;) Mam jakąś fazę na galaretki z bitą śmietaną. Wczoraj robiłam i dzisiaj też. Do tego robimy przemeblowanie w mieszkaniu. Trochę późno, ale może Kubulek poczeka, tak jak piszesz ;)
Emejj Niestety, ale zgodzę się z tym, co napisała Katerinka i Anowi...Mój ex też mówił o ślubie, na usg prawie że płakał. No i co z tego? To są tylko pojedyncze momenty, a prawda jest taka, że Cię zdradził i zawiódł. Wiadomo, że to Twoje życie, Twoja decyzja, ale my tutaj wypowiadamy własne zdanie i mam nadzieję, że pomoże Ci to w podjęciu decyzji.
Katerinka Jak pisałam, mi wyszło 3,5 tysiąca za wyprawkę i ciążą... Nie mogę przestać myśleć, ile mnie nerwów, płaczu i wyrzeczeń kosztowała ta ciąża, a teraz już termin się zbliża i ten dupek sobie po prostu przyjdzie i będzie się zachwycał dzieckiem...
Anowi W pełni Cię rozumiem jeśli chodzi o dziadków i nikt nie powinien Ci zarzucać, że odcinasz od nich swoje dziecko. Bo jednak to, jak 'teściowie' traktują nas też o czymś świadczy...

reklama
anowi dochodze do siebie, chociaz nadal jakbym mogla t walnelabym sie do wyrka i spala:))
katerinka skurcze mam nadal, ale moje podejscie jest jakies lightowe:) i jakos nie czuje, zeby cos sie dzialo, wiec siedze sobie spokojnie w domku
dzisiaj moj synek dal mi tak popalic, ze myslalam, ze urodze przez te nerwy, ale juz jest ok
emejj nie wiem co ci radzic, z jednej strony moze rzeczywiscie przemyslal, ale ja z doswiadczenia wiem, ze kiedy rodzice nie akceptuja mlodych to wczesniej czy pozniej na tym punkcie tez beda rozne wymowki, wiec jesli obawiasz sie, ze kiedys sytuacja sie powtorzy z twoim ex to nie ryzykuj. nie dosc, ze stracisz rodzine to zostaniesz ze wszystkim sama. jak tak bardzo cie kocha to niech zrobi wszystko zeby przekonac do siebie twoja rodzine

Ostatnia edycja:
auchan tez mam zamiar odwiedzic zawsze jak tam jestem to cos kupie. duzy wybor i ceny fajne. tam kupilam komplet spioszki+kaftanik ale rozmiar 56 moja siostra sie smieje ze Malutka nie ubiore w to, a tak mi sie podoba. ciekawe jak w tesco, ostatnio tez mi sie udalo bo akurat przed inentaryzacja byli i spora wyprzedaz byla. np kupilam body za jedna sztuke wychodzilo 2zl (a byly z firmy cheeroke)

ja sie wczoraj nalazilam po sklepach nawet na forum wieczorem sily nie mialam, ale dzis odpoczelam

emejl gjoasia ma racje,sluchaj ja tez kiedys ie chcialam mamy sluchac bo ex byl wazniejszy ale mama nie odpuszczala i teraz w mamie mam najwieksze wsparcie ,
bezsenna mnie to tez denerwowalo przy malej,jak juz byla odchowana to stary ja wiecej bral bo sie juz nie bal ze cos jej zrobi jak zlapie,i wogole,niestety takie czasy z emusimy same sobie radzic,'
a teraz widzisz tak samo jest,glowa do gory i nie denerwuj sie juz z tego powodu bo oni i tak sobie z tego nic nie robia
anowi a ja kupuje 74 rozmiar ,mam nauczke po malej bo mialam wszytko malutkie kupione amala byla dluga i np spioszki byly za male,wiec wole wieksze i skarpetki zalozyc
ja w auchanie wydalam 80 zla le dwie rzeczy zwrocilam bo mialy zla cene wiec jak odejdziesz od kasy to sprawdz paragon

Ostatnia edycja:
Katerinka Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby moja mama źle oceniła mojego jakiegoś mojego faceta. Jej przeczucia zawsze się sprawdzały...
Dlatego Emejj naprawdę się zastanów... Bo faceci przychodzą i odchodzą, a tylko rodzina zostaje już na zawsze...

wlasnie sie objadam malinami, tata wlasnie mi przyniosl z dzialki. mniam :)

co do rodzicow exa mam poprostu zal, nie glupia msciwosc czy zawisc. ale poprostu zal. boli mnie to ze zrobili ze mnie dziwke, boli ze sie wysmiewali (to delkikatnie powiedziane)z moich rodzicow i wiele innych przykrych rzeczy. nie chce by moje dziecko poznalo tych ludzi.
ja jeszcze nie sumowalam ile do tej pory wydalam pieniedzy na ciaze i rzeczy dla Malutkiej. a jeszcze mam liste rzeczy do kupienia. mnie uratowala siostra, bo dzieki temu ze ona dwoje dzieci wiele zaoszczedze.

bezsenna moja mama tez,chociaz teraz mowi ze mam dac sobie z nim spokoj mimo ze dwojka dzieci i wogole,zawsze wyrazi swoje zdanie i mowi co mysli,i to szanuje,nie ukrywa ze jak na randke bede chciala isc to mnie pusci ale jak moiw bedzie ciezko i sie smieje ze teraz juz mam naprawde uwazac i w koncu jakiegos normalnego wybrac
anowi ja juz w tym miesiacu szlaban na kupowanie a przyszlym najpierw musze corcie do przedszkola obkupic,buty kapcie rajstopy i tp
a ja wcinam nektarynki i ogorki,super polaczenie ale co zrobic na zachcianki:)

bezssenna a napiszesz ile panegiryka rodzila?przemeblowanie robisz w swoim pokoju?
katerinka ja tez sobie mowie ze koniec z kupowaniem. ale i tak sie skusze na jakies spioszki (ale juz wieksze niz 56) tym bardziej ze to mi poprawia humor :) chce zobaczyc jakie sa ceny w hurtowni dzieciecej. czy bedzie mi sie oplacalo jechac do rzeszowa,

reklama
mnie tez czeka nie dlugo przemeblowanie ale czekam na siostre az wroci,
a jesi chodzi o hurtownie nie wiem jak u ciebie ale u mnie ceny sa wyzsze niz w sklepach wiec wiekszosc kupuje w sklepach,mam zrobiona katrke i porownuje ceny,ale dzieki temu moge wiecej kupic,
ja tez sobie obiecuje ze juz nic wiecej ale corcie musze obkupic bo jak idzie do przedszkola to rajstopy ma na tydzien.

Do góry