reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

bezsenna ja tez pod koniec ciazy moglam gory przenosic. co prawda na raty :-D bo sie jednak meczylam, ale mialam mnostwo energii przede wszytskim w glowie. i wszytsko chcialam dla Fifinka pieknie przygotowac :tak:. a co do oznak porodu to owszem mialam skurcze przepowiadajace, ale one towarzyszyly mi dosc dlugo i nie byly bolesne. pamietam, ze we wtorek bylam jeszcze u poloznej i mialam wyznaczona nastepna wizyte. ale polozna mowila, ze cos czuje, ze sie juz nie spotkamy. w piatek wieczor kladlam sie spac jak zwykle. i spalam normalnie. dopiero wlasnie rano zbudzil mnie bol "okresowy". to bylo o 7.30. takie bole przy ktorych chodzilam po mieszkaniu i klelam zaczely sie ok. 9. o 10.35 dojechalam pod szpital. a o 12.52 Fifi sie urodzil. wiec naprawde bylam blyskawica. a z symptomow to mialam je tylko te bole "miesiaczkowe" i o 8.30 przeczyszczenie a kolo 9 krew. zadnych wod plodowych i czopow.

reklama
ten urzad sie nazywa UWV JA GO NIEZNAM POD INNA NAZWA ale tam nie jest napisane ile godz sie pracowalo ale jest srednia jego \
tygodniowki czyli jesli caly czas pracuje po 12 godz to tez tak pokaze wiecie co w polsce odpowiednikiem tego urzedu bedzie cos jak zus i ten urzad pracy

dokladnie anowi ja mam tak samo nienawdize go strasznie za to ze naraza mnie na takie stresy w ciazy...;/;/!! chociaz czasami mam takie dni ze placzei tesknie . ale to tylko chwilowe.

wlasnie mialam sie was spytac czy mialyscie cos takiego w 7 miesiacu jak bol bzucha przed ookresem?? ja tak mam przez pare dni tylko ze to nie jest mocny bol .

krropelka To super, że tak szybko się potoczyło. Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie.

Byłam właśnie z Lunką na dworze, super powietrze, takie wilgotne po burzy. Zamieściłyście zdjęcia wózków, to i ja umieszczę. Bo już kiedyś pokazywałam w internecie, jaki mam, ale swojego nie umieszczałam. Od razu uprzedzam pytania-on NIE JEST RÓŻOWY ;P Kwestia lampy błyskowej. Jest fioletowy. Różowa jest parasolka ;)

Załączniki

• wózek.jpg
    wózek.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 51
dzieki Marta za informacje. widze ze czeka mnie ogrom zalatwiania ale ja mu nie popuszcze. poszperam w necie moze cos znajde. juz wiem duzo dzieki tobie. przynajmniej wiem do czego mam sie zabrac.
samasamotna ja tez tesknie i nieraz mam taki dzien ze tak bardzo pragne by byl ktos kto mnie przytuli, ale juz nie do ex nie po tym co mi zrobil. ale jeszcze kiedys ktos nas pokocha. najpierw nasze dzieciaczki. a pozniej? pozyjemy zobaczymy. ale jedno wiem i ty i ja i kazda dziewczyna na tym forum. zreszta o tym dzis pisalyscie. wiemy ze poradzimy sobie bez faceta ze jestesmy silne ze damy rade. a to juz bardzo duzo. bo kiedys jesli juz uznam ze bede gotowa na kolejny zwiazek (a jak narazie napewno nie) to facet przynajmniej dla mnie ma byc milym "dodatkiem" a nie osoba dzieki ktorej bede mogla kupic np buty dla siebie czy dziecka bo sama nie dam rady zarobic. teraz wiem ze dam rade. ale jak kazdy z nas jest czlowiekiem i potrzebuje bliskosci, tego nie da sie wyplenic z siebie

[/QUOTE]
mam pytanie dotyczace w ktorym jestescie tyg tzn dokladnie chodzi mi na podstawie usg czy ostatniej miesiaczki macie to wyliczone bo u mnie jest tak ze na podstawie miesiaczki zaczal mi 36 tyd, a na podstawie usg 34tyd wiec nie wiem ktyry to edokladnie tydzien ale bardziej pasuje mi ten 36 tyd bo znam date poczecia mojej ksiezniczki jak jest u was[/QUOTE]
odpowie mi ktos jak to jest w waszym przypadku

anowi ja teraz przedewszytskim bede chciala dojrzalego mezczyzny! aw tym wieku to raczej nie mozliwe u nich..;/ wiec pewnie przez dlugo czas bede sama..narazie i taknie jestem gotowwa na kolejny zwiazek . :) chociaz czasami jest ciezko samej...dobrze ze mam pomagajaca i kochajaca rodzine:)

bezsenna fajny wozio i wyglada na bardzo skretnego :tak:
samasamotna wiek tu chyba nie ma nic do rzeczy. predzej faceta dopadnie starosc niz dojrzalosc... :tak:. a ja czuje, ze mam taka misje do spelnienia - zeby mojego synka wychowac zdecydowanie lepiej niz sie to udalo mamie ex :-)

reklama
Do góry