reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

anowi To jest lista ze strony szpitala.
CO ZABRAĆ DLA NOWORODKA DO SZPITALA?
- 5 szt. pieluszek tetrowych
- 20 szt. pieluszek jednorazowych
- kocyk lub rożek
- 3 szt. koszulek/kaftaników
- 3 szt. śpioszków/pajacyków
- 3 szt. czapeczek
- 3 szt. rękawiczek
- 3 szt. skarpetek
- ręcznik frote
- 5 szt. gazików Leko
- chusteczki nawilżające
- krem pielęgnacyjny

reklama
asuzana :-D:-D:-D rozwalasz mnie. mysle, ze ex kazdej z nas jest pod jakims wzgledem rekordzista. ale zaden w dobrej sprawie :no:
a zaludnianie naszej planety zostawie jednak naszym mlodszym kolezankom :tak:. bo poki co jakos moj zaped do rozrodu jest czysto teoretyczny jako, ze mi kompletnie nie grozi to sobie moge bajdurzyc :-). za piatym razem? :szok:. osz Ty! ale mi zyczysz :baffled:
ja juz sie w zyciu nie dam rady wyrobic sie z drugim maluszkiem. poza tym w mojej rodzinie nie "produkujemy" dziewczynek :-D. siostra- 3 synow, jeden brat- 2 synow, drugi brat- 1 syn. a ja to sama wiesz :-). ale przyznaje, ze male ksiezniczki sa takie slodkie. a rozowy to przesliczny kolor (w ktorym nijak nie byloby do twarzy Fifinkowi :-D:-D:-D)
Napisałam tak własnie bo jak znam zycie to kiedy ktoś usilnie chce dziewczynkę to chłopak za chłopakiem się rodzi. :-) i wiesz co lepiej żartowac jak chorować, wiem że te nasze exy to bezmózgie yeti ale nie mam zamiaru swojego już opłakiwać :-p niech spada na drzewo ... tam pasuje bardziej :tak:

anowi82 poki co kolega nawet nie ma odwagi mnie dotknac:-). no chyba, ze przypadkiem. ewentualnie wcale nie ma na to ochoty. ale poki co szczerze mowiac wole nawet nie wiedziec co on mysli :tak:
samasamotna mnie sie trudno wypowiedziec na temat tych boli, bo mialam je w dzien porodu. wiec moze faktycznie zadzwon gdzies i spytaj specjalisty.

samasamotna poco masz sie martwic zadzwon nawet teraz. i sie wypytaj. bedziesz spokojniejsza. albo przynajmniej jutro.
bezssenna to faktycznie mi to odpadnie, bo ja z tej listy mam pampersy tylko wziasc! a jakbym to miala jeszcze brac to napewno w taka walizke bym sie nie zmiescila

samasamotna ja przez takie bóle ze strachu już od 7 miesiąca byłam do szpitala spakowana :-) moja doktor mnie uspokajała co prawda że nic zlego się nie dzieje i że musze poprostu więcej wypoczywać ale i tak torba była gotowa :-) faktem jest że stres miał tu spore znaczenie ale jak tu było się niczym nie martwić. Więc przede wszystkim więcej spokoju i odpoczynku :tak:

bezssenna nie musze tez dla siebie nic brac. nawet podpasek. ale daja najtansze wiec ja sobie cos lepszego kupie i koszule tez swoja wezme(tak wogole to pierwszy raz w zyciu koszule bede kupowac bo zawsze pizamy wolalam)ale nazbiera sie recznik szlafrok. i siosra mowila bym zabrala pomadke ochronna (bo usta moge miec spierzchniete)

asuzana odpoczynku mam az za duzo;D
a ze spokojem to czasai trudno u mnie;/;d hmm mam nadzieje ze takie bole nic nie znacza;;( bo brzuszek boli mnie praktycznie cala ciaze..ale ostatnio wlasnie inaczej..tak jak przed okresem..dlatego sie zmarwtilam troszke

reklama
Krropelka Przeoczyłam Twojego posta odnośnie kolegi. Fajnie, że tak Ci pomaga :) Ja mam jednego kumpla, który mnie wspiera całą ciążę. Też się znamy jakoś z 4-5 lat, raz nawet próbowaliśmy coś więcej, ale to się prawie skończyło rozpadem przyjaźni, więc lepiej gdy jest jak jest, na zasadzie kumpel-kumpela. Zresztą ja już nie potrafię spojrzeć na faceta z uwielbieniem, z podziwem. Wiem, że nie wszyscy są tacy sami, ale żeby aż się niby zachwycać :] Nie ma czym. To tylko faceci, a ja zdesperowana póki co nie jestem.
anowi Ja pierwszy raz w życiu kupiłam szlafrok :) Wcześniej miałam jakiś, ale nie używałam. W sobotę mama mi kupiła fioletowy w kwiaty :D Za koszulami też nie przepadam, ale trochę ich mam, więc wzięłam 3 do szpitala.Ktoś mi pisał o tej pomadce, więc też spakowałam.

Do góry