reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

marta mi moj gin mowila ze na podstawie usg termin porodu mozna ustalic tylko w pierwszym trymestrze bo potem dziecko roznie rosnie sa rozne rozbieznosci i nie mozna sie tym sugerowac. to jest zdanie mojego gin prowadzacego. ja jestem w 22tc. a moja dzidzia wage ma juz z 24/25tc.
mi jak wyliczyli termin poorodu to nawet nie zapytali co ile mialam okres i wyliczyli dla okresu 28dniowego(tp na 29.10) ale jak bylam w szpitalu inny lekarz zapytal sie co ile mialam okres ja mialam co 32dni wiec tp przesunal mi sie na 05.11 moze o to chodzi?
samasamotna jesli chodzi o wiek mozna sie zdziwic, w moim przzypadku bardzo niemilo :( moj ex jest po 30stce. a zachowal sie jak?niechce konczyc. jeszcze moze byc tak ze poznassz np 18letniego chlopaka i zaskoczy cie pozytywnie bo bedzie dojrzaly odpowiedzialny. ja w rzeszowie mam kolezanke ona ma dziecko sama je wychowywala poznala chlopaka on ma 21 i sa razaem i urodzilo im sie wspolne dziecko. i sa szczesliwi. na wiek nie ma co patrzec nie ma jednej reguly
bezssenna wozek ladny ja mam srebrno pomaranczowy. bedzie nas z daleka widac heheh

reklama
Moje drogie koleżanki ... jesli chodzi o wiek faceta to mnie nikt nie przebije :-D:-D:-D:-D:-D

bezsenna wózio faktycznie super ... już niedługo bedziecie z Kubulkiem szlifować chodniki na osiedlu ... ach fajna sprawa :-)

KRROPELKA coś mi się wydaje że masz jeszcze jedną małą misję ;-) małe zaludnienie naszej planetki ... bo tak coś tęsknie na dziewczynki patrzysz ostatnio i wiesz jak jest ... może trafi się za jakimś piątym razem :-D

samasamotna mi bóle takie towarzyszyły już od 7 miesiąca do końca ... przed samym porodem nie mogłam się juz ruszac bo myslalam że zaraz mi wszystko wyleci. Każda z nas przechodzi to róznie ale jak nie masz żadnych plamień to chyba się nie ma co martwić. Chyba że bóle beda się nasilały to lepiej lekarza prowadzącego zapytaj.

Ostatnia edycja:
samasamotna mi sie wydaje ze bole przypominajace okres nie sa ok. ale ja po pierwsze nie jestem w 7mcu a po drugie niechce cie straszyc. jesli to cie martwi. to nawet zadzwon do ktoregos ze szpitali na odzial ginekol czy polozniczy i sie wypytaj. ja to wole wypytac dziesiec razy a nawet na panikare wyjsc anizeli pozniej ewentualnie w brode sobie pluc.
krropelka moze ten Kolego cosik wychodzi. i bedziemy patrzec na suwaczek?

Samasamotna Nie martw się, ja jeszcze łóżeczka nie mam, bo trzeba dopiero po nie pojechać :D Ale mnie to nie martwi, bo ja wszystko na ostatnią chwilę zawsze robię ;) Ty masz jeszcze czas.

samasamotna jak ja dzwonilam do szpitala to zawsze mi albo polozna udzielila info. albo poprosila lekarza i sie wypytalam o kazda pierdole. a cos cie jeszce boli masz jeszcze jakies inne objawy?
ale ty pisalas ze wozek bedziesz miec od siostry. wiec niejako masz. powiedz jaki kolor

asuzana :-D:-D:-D rozwalasz mnie. mysle, ze ex kazdej z nas jest pod jakims wzgledem rekordzista. ale zaden w dobrej sprawie :no:
a zaludnianie naszej planety zostawie jednak naszym mlodszym kolezankom :tak:. bo poki co jakos moj zaped do rozrodu jest czysto teoretyczny jako, ze mi kompletnie nie grozi to sobie moge bajdurzyc :-). za piatym razem? :szok:. osz Ty! ale mi zyczysz :baffled:
ja juz sie w zyciu nie dam rady wyrobic sie z drugim maluszkiem. poza tym w mojej rodzinie nie "produkujemy" dziewczynek :-D. siostra- 3 synow, jeden brat- 2 synow, drugi brat- 1 syn. a ja to sama wiesz :-). ale przyznaje, ze male ksiezniczki sa takie slodkie. a rozowy to przesliczny kolor (w ktorym nijak nie byloby do twarzy Fifinkowi :-D:-D:-D)

reklama
hmm bol jest maly ale jest...i wlasnie taki dziwny jak na okres..albo tak nisko jak by jajniki..oprocz tego raczej nic mi nie dolega oprocz tego ze mi slabo jest czesto czuje jak bym sie miala wywrocic zaraz..;/
no wozek od siostry tylko treba zobaczyc czy dobry jeszcze;DD a kolor jego jest niebieski z tego co pamietam;)

Do góry