reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

martusia0904 ja podalam ex jako ojca w odpowiednim urzedzie jeszcze zanim Fifi sie urodzil. potem ex tez tam poszedl i to potwierdzil. i ja chcialam miec wylaczne prawo do opieki nad synkiem na co ex sie zgodzil. nazwisko maly nosi moje, co bylo wylacznie moja decyzja. o alimenty nie musialam sie dopominac, bo tu panstwo reguluje takie sprawy jesli ojciec sam nie placi. czyli panstwo daje kase i egzekwuje je od ojca badz nie (jesli uzna, ze ojca nie stac)

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedz ja wlasnie niechce od niego zadnych alimentow i podawac tez go w akcie urodzenia niechce ja wychodze z zalozenia ze tak bedzie lepiej przez cala ciaze nic mi nie pomaga to pozniej tez nie pomoze tylko bedzie malej w glowie mieszal

nie orientuje sie ktos czy mieszkajac w niemczech musze go podac z nim dogadalam sie tak ze nigdzie go nie podaje i nic od niego niechce wzamian on znika na zawsze z naszego zycia​

nie jestem pewna swojej decyzji ale tak jest mi prosciej jak niema go w poblizu prosze o wasze opinie na ten temat
Zrobisz jak uwazasz, ja tez nie chcialam podawac ojca dziecka, tylko jak pomyslalam, ze w kazdym dokumencie do konca zycia moj syn w rubryce dane ojca bedzie wpisywal NN to mi sie przykro zrobilo. U mnie ojcec chce byc uznany, chce zajmowac sie malym (teraz jest zero zainteresowania...) a z tego co piszesz zgodzil sie na uklad, ze znika z waszego zycia - kurcze trudna sprawa:-(

ale wiesz z drugiej strony jak kogos poznasz z kim bedziesz ukladac sobie zycie to bedzie mogl zaadoptowac Twoja dzidzie i bedziecie rodzinka, wiec to moze dobre wyjscie zeby zniknal:))

Marta Wiesz, wszystko zależy od Twojej sytuacji finansowej. Ja mam 20 lat, mnie i brata utrzymuje moja mama. Teraz dojdzie jeszcze mój syn... Najchętniej w ogóle nigdzie bym nie wpisywała exa, ale wtedy nie dostałabym też pieniędzy. Niestety nie mogę sobie na to pozwolić w mojej sytuacji...

reklama
Hej Dziewczyny, ja tylko przelotnie, wrocilam przed chwila z tego odpustu, kicha jak nigdy. Jakies zespoly cos graly, lawek nie bylo, stalam 3 godziny w miejscu, pozniej sie zmeczylismy i poszlismy do cioci, no i oto jestem :) jestem wymeczona, jakbym w kopalni pracowala :)
Milkada GRATULUJE SYNKA PRZESLICZNY!!! Fajnie ze opisalas swoj porod, zawsze to latwiej bedzie, jak sobie podczas porodu przypomne co robilas ;) nie chodzilam do szkoly rodzenia wiec kazda informacja jest zlota :)
Martusia ja podam mojego ex o alimenty, uwazam ze Ty tez powinnas to zrobic, moze Tobie jest lepiej jak nie ma ex w poblizu, ja tez mam takie odczucia i nawet sama chcialam tak zrobic, ale pomyslalam co powiem dziecku jak dorosnie i zacznie pytac gdzie jest tata? kim jest? itp. wole znosic czasem obecnosc ex, niz odbierac dziecku ojca, bo jakby nie bylo dziecko potrzebuje ojca tak samo jak matki
Czytalam wszystkie wiadomosci jakie dzis napisalyscie, ale z tego zmeczenia w ogole nic nie pamietam :) Ide sie juz wykapac i polozyc, bo leb mi spada na klawiature :) Dobranoc !!

Do góry