reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

dodatkowa wartswa tluszczu ktora odklada sie jako zapas eneretyczny na okres karmienia piersia-1700g
woda zgromadzona w tkankach-2000g
zwiekszona objetosc krwi-1250 g
powiekszone piersi-400g
wody plodowe =800g
lozysko-650 g
powiekszona macica-900g
tyle rzeczy wchodzi w wage przybrana w ciazy
no i oczywiscie dzidzius:))

reklama
ja juz wykapana i w pizamce. i oczywiscie musze jeszcze na chwilke na forum zajrzec :tak:
koldunek witaj :-). cos wize, ze nam tu statystyka rosnie w zastraszjacym tempie. wczesniej byly dlugie przerwy miedzy przybyciem nowych dziewczyn. a dzis jedna dziennie to norma. a dzis juz nawet dwie. bardzo to przykre... ile nas jest... :-(
ale grunt, ze jestesmy tu razem. bo razem rozgromimy wszytskie smutki :tak:
i naprawde fajnie, ze mozna tu napisac o wszytskim co nas boli i co czasem jest bardzo przykre i wstydliwe :tak:. a z twojego ex bezczel i egoista :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
anowi82 ja dzis troche zaszalam i nabylam sobie czarne sandalki, bezowe klapki, rozowa bluzeczke i jasne jeansy. a poza tym to rozne tam pierdoly do mieszkania - kilka talerzykow, lampke itp. wiec ogolnie jestem z zakupow zadowolona. tylko zlazilam sie niemilosiernie. zwlaszcza, ze tu upal dzis byl :tak:. a jak wrocilam do domku to moje dziecie zadowolone, usmiechniete od ucha do ucha wlasnie przebudzilo sie z drzemki :-). milo jest tak moc sobie od maluszka odpoczac :tak:. zaraz sie robie po tym jakas cierpliwsza :tak:.
Reiko zgadzam sie w pelni z anowi82 - zycze Ci jak najlepiej i mam nadzieje, ze choc Tobie sie uda. ale badz ostrozna i uwazna. patrz facetowi na rece i wymagaj jak najwiecej. obserwuj i oceniaj. zawiodl zaufanie i teraz musi dowiezc, ze zasluguje na druga szanse. ja po swoich osobistych przezyciach patrze na deklaracje facetow bardzo bardzo sceptycznie. moj ex tez chcial wrocic, zgodzilam sie mimo, ze zaszlo juz wiele zlego - po 2 dniach sie rozmyslil. teraz niby od 7m-cy co jakis czas wspomina, ze moze jednak... ale za cholere uwierzyc mu nie moge a nawet juz nie chce. mam nadzieje, ze u Ciebie potoczy sie wszytsko pomyslnie i wlozysz w nasze serca nadzieje i wiare w to, ze jednak czasem facet potrafi cos przemyslec i naprawic. z calego serca Ci tego zycze :tak:

krropelka no to zakuy udane , ja tez musze sie wybrac na zakupy jakies w nast tygodniu. a w sobote na wesele sie wybieram hihi ;)) mam nadzieje ze bedzie fajjnie u mnie tez dzisiajladna pogoda byla caly dzien tylko wieczorem sie burza zerwala i teraz leje caly czas..;/;/ mam nadzieje ze dojutra przejdzie ;p

Kabaretka,Milkada...Gratulacje!!!!
Wszystkiego-dobrego-zycze!....
Kabaretka...dzidzius-sliczny-i-widac-bardzo-zadowolony..
Milkada..mam-nadzieje-ze-zamiescisz-zdjecie-swojego-bobaska.

Dziewczyny...ciezko-nadrobic-za-wami...jest-nas-coraz-wiecej,niewiem-co-mam-o-tym-myslec,uff..
postaram-sie-nadrobic...czytaniem...i-postami..:-)
wszystkiego-dobrego-zycze-Wam-mamuski!!!;-)

Ankaa Też mnie przeraża to, że jest nas coraz więcej :( Zanim znalazłam forum myślałam, że tylko ja mam taką sytuację. Nie mogę uwierzyć, że to spotyka tyle kobiet...

A z bardziej optymistycznych spraw, to chyba mam instynkt wicia gniazda :) Już myślę o sprzątaniu :) A nigdy mi się to nie zdarzało, bo nie przepadam za ścieraniem kurzy czy odkurzaniem. Teraz jednak wiem, że musi być czyściutko dla Kubulka :)

Bezsenna- moze juz nadchodzi Wasz czas powoli? :D ja czasem mam takie rzuty zeby posprzatac wszystko dokladnie, ale zazwyczaj tylko powierzchownie sprzatam bo mi sie nie chce :) ciekawe czy przed porodem mnie dopadnie sprzatanie :)
Ja mam czasem wrazenie ze wszystkie spotkalysmy sie z jednym facetem :) no moze z kilkoma, ale oni sa tak do siebie podobni, ze az strach poznac kogos teraz, wiadomo czy sie nie trafi znowu taki sam? :/ Moi bracia siedza za granica i mam ograniczone rozmowy z nimi, wczoraj rozmawialam z jednym z nich powiedzial ze jak spotka mojego ex to mu leb urwie doczepi rogi i powiesi na sciane wtedy bedziemy grac w rzutki :) wiem ze zartuje, ale w sumie nie glupi pomysl :) U mnie leeeeje jak z cebra, wstalam o 8 a juz jestem spiaca :) Jak sie dzis czujecie?

Bezsenna - na suwaku widzę, że już dużo czasu ci nie zostało :) SN rodzisz??

NIestety, dużo tych ferajerów..... zawsze myślałam, że to są takie rzadkie przypadki...jakieś patologie i mnie to nie spotka bo przecież spotykam się z normlanym facetem..... Ja uciekam do nauki w poniedziałek obrona

bezsenna ja tez pedanktka nie jestem, ale jakos przed porodem mialam taki zryw do porzadkow, ze wypucowalam na blysk cale mieszkanko:tak:. szkoda tylko, ze majac dziecko juz sie nie da tego stanu rzeczy podtrzymac :-(. ale caly czas z tym walcze :-). nie wiem kiedy zamiescilas swoja fotke z brzusiem. ja ja w kazdym badz razie dostrzeglam dzis. fajny brzucholek :tak: i pewnie w nim jest piekny synek :tak:
mloda1 faceci jada po prostu wedlug jednego beznajdziejnie banalnego schematu. i stad sie bierze to wrazenie, ze dorwalysmy jednego i tego samego drania :tak:. a pomysl Twojego brata mi sie podoba :-D. w ogole mozna by stworzyc caly salon takich lbow do odstrzalu :tak:
a u mnie pogoda calkiem calkiem. jest sloneczko tylko powiewa wiaterek. moze przynajmniej nie bedzie tak duszno jak wczoraj
lece szykowac siebie i Fifinka, bo my tu jeszcze w spioszkach a zaraz kolezanka po nas przyjedzie.
zycze milego dnia :-)

hej dziewczyny musialam poczytac i znowu sie nazbieralo.u mnie leje od wczoraj i znowu dzien z głowy to tez będe sprzatac.ale wiecie co ja nie lubie sprzatac generalnie a w ciazy pedantka chodze i wyzywam normalnie jak jest balagan,moze to taki urok:)
KOŁTUNEK co za cham !!!! dziecko wazniejsze niz sex .ale mi sie tez cos takiego zdarzylo tylko ze ten byl pijany i nic nie pamietal a rano mi wmowil ze chce w nim wzbudzic wyrzuty sumienia,(wogóle lubil ta spiewke).kochac sie mozna zawsze.
ciekawe jak by sie cos stalo czy taki madry ten twoj by byl
SAMASAMOTNA fajnie opisalas co i le wazy ale ja mam wrazenie ze u mnie sa najciezsze cycki i plecy mnie bola od nich.ale z karmieniem sie poswiece dla kubusia?
KROPELKA ten przyrost samotnych matek to chyba NOWA MODA bo tak sie otwarcie o tym nie mowi naprawde.a forum to najlepszy tego przyklad.ja cie ciesze ze tu trafilam,nawet nie wiecie jaka to ulga moc sie wyzalic i uslyszec dobre slowo jak sie siedzi tyle czasu w domku.
BEZSENNA super fotka ładny masz brzusio:)
MŁODA1 wpieprz ,ze tak sie wyraze? mój kuzyn to o niczym innym nie mowi zeby mu w...! ale moze jak by tak wszyscy dostali to zmadrzeliby a nam byloby lzej.ale jal to sie mowi na chorobe nie ma rady i głupote

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry