reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ile ja bym dala zeby juz utulic moja malutką..mam dosc wszytskiego ..=/ placze i placze :(( i coreczce sie chyba udzielilo bo mniej rusza sie . :(
tragedia jednym slowem..;(

reklama
kabaretko! gratuluję Syna!Życzę dużo zdrówka i wszystkiego co dobre!
ciekawe co tam u Milkady?
samasamotna ja mam termin na 29.10 takze ja napewno ci potowarzysze do wrzesnia. zastanawiam sie jak to bedzie gdy beda upaly a z duzym brzuszkiem. tak jak napisaly dziewczyny sama na forum nie zostaniesz bo niestety nas przybywa :(
bezsenna życzę Ci powodzenia na egzaminach, byś spokojnie mogla sie przgotowywac na przyjscie Kubulka, by nic Ci nie zakłócalo spokoju. szczególnie ex, k***ale on ma tupet!poprostu brak słów.
Witam na forum mloda1 od razu widac że jestes odpowiedzialną osobą i zdajesz sobie sprawę ze dziecko to DZIECKO, bo on raczej z tego chyba sobie sprawy nie zdaje. pytalas o wiek bylych ja mam 27 a on 34. nauczylo mnie to jednego nie wolno generalizowac ze jak starszy to madrzejszy, ile moze miec umyslowo?nawet nie chce sie zastanawiac.
Witam też Reiko za jakis czas popatrzysz na swoja sytuacje troche inaczej. bardzo dobrze ze masz wsparcie u mamy siostry to bardzo duzo. wsparcie dobre slowo dostaniesz tez od nas na forum bo coz jestesmy w podobnej sytuacji. Na pewno sobie poradzisz bo musimy byc silne dla naszych maluszkow!

U mnie było troche inaczej. Dalam sobie reke uciac, ze nie jestem w ciazy a moj ex caly czas kiwal glowa, ze jest przekonany ze tak. Jak zrobilam test i sie potwierdzilo to odziwo dla niego nie bylo opcji aborcji czy oddania dziecka do adopcji. To raczej ja w klotni wykrzyczalam mu, ze przeciez to dopiero 4 tydzien i moze tej ciazy nie byc (pls nie osadzajcie mnie... hormony). Jeju myslalm, ze mnie zabije zwrokiem. Oczywiscie teraz mam wykrzykiwane, ze traktuje ta ciaze jako narodzenie dziecka drugiej kategorii i ze on moze zabrac dziecko i sam je wychowac. Niewazne, ze to ja popieprzalam do lekarza co tydzien kiedy nie bylo jeszcze wiadomo czy ciaza jest zdrowa, ze to ja bralam leki na podtrzymanie i modlilam sie, zeby z dzidzia wszystko bylo ok. Fakt faktem, ze sama spakowalam jego rzeczy i kazalam spieprzac z naszego zycia, ale cwaniaczek jest pamietliwy i juz nieraz uslyszalam, ze chcialam sie pozbyc ciazy... palant

samasamotna
wiem ze placz pomaga bo sama plakalam do 19tc, ale postaraj sie moze znalezc jakies zajecie idz do kogos poogladaj film, cos co Cie uspokoi, bo TWOJA CÓRCIA CZUJE ZE SIE DENERWUJESZ. ja przez te swoje nerwy byc moze bylam w szpitalu. ja cie nie chce straszyc chodzi mi o to ze choc placz pomaga postaraj sie tak nie denerwowac zajac sie czyms innym. Ja Cie prosze Samasamotna!
ja jeszcze niewiem jaka plec nosze pod sercem (dwoch gin mowi co innego i chyba trzeba pojsc do trzeciego gin) Ania ladne imie ja sie zastanawiam nad martyną albo darią albo niewiem. bo dla synka od paru lat mam upatrzone imie.

ja mialam jechac do pracy zagranice ale cos sama niewiec co tknęło mnie by najpierw zrobic test ciazowy(koniec lutego) zaopatrzylam sie w bardzo czuly test (bo okres jeszcze sie nie spoznial) i wyszlo ze w ciazy jestem. ale nie uwierzylam tego samego dnia polecialam zrobic bHCG prywatnie i dalej pozytywnie. chyba z godzine siedzialam w poczekalni laboratorium i patrzylam na kartke z wynikiem. wtedy juz mialam tkliwe piersi (ale nieraz tak mialam przed okresem) a wy tak mialyscie? ja chodzilam w kurtce zimowej + kamizelka do konca marca i tak nieraz bylo mi zimno mimo ze pod spodem jeszcze kilka warstw ubrania. teraz jestem w 21tc

Krropelka Jak piszesz posta, to weź zaawansowaną edycję. Tam nad tekstem będzie taki spinacz podpisany 'załączniki'. I to właśnie tam się umieszcza zdjęcie :)
Abundzu Plemnik z kokardką :D Zazdroszczę, że exowi się już znudziło. Mój teraz będzie na etapie udawania kochającego tatusia... :/ Również uważam, że na urodzinach Smoka powinni być tylko najbliżsi. Na pewno nikt z rodziny dawcy.
samasamotna Przepraszam, że to napiszę, ale nie powinnaś płakać za kimś, kto Cię tak traktował... Mój też mnie wyzywał, raz uderzył w twarz i dla mnie to już wystarczający powód, żeby nigdy do niego nie wrócić... Dlatego nie rozumiem takiej tęsknoty, bo to tęsknota za ideałem, który masz w głowie, a nie za Twoim exem... Bo z tego, co piszesz, to on odpowiednim facetem dla Ciebie nie jest...
Imię Anna ładne. Tak samo jak Hanna.
gjoasia U mnie też bylo gadanie, że urodzę i on zabiera dziecko i wychowa je razem z rodzicami :/ Także takimi tekstami się nie przejmuj. Oni wszyscy tak na początku gadają, tylko zanim znalazłam to forum, to nie wiedziałam o tym i bardzo się przejęłam groźbami exa. Teraz wiem, że niepotrzebnie...
anowi Mnie bardzo bolały piersi, jak ex je dotykał to mnie to drażniło i się darłam na niego, ale byłam pewna, że to spowodowane okresem, bo wtedy zwykle też tak miałam. Niestety, to nie był okres...A, i ja płakałam przez połowę ciąży. Do 21 tygodnia. Wtedy się dowiedziałam o płci i już lepiej znosiłam ciążę, ale mimo wszystko załamania zdarzają się do tej pory. Dobrze, że już niewiele mi zostało. Jakoś nie lubię stanu bycia w ciąży, nie służy mi...

Ostatnia edycja:
hej czytam i nie wierze .nasz tatusiek tez jest po 30 i pzrestraszyl sie obowiazków.i zostalam z mała i drugim w drodze.po prostu pzrezylam szok malo nie poronilam z nerwow. z tym kontaktem to prawda.zawsze wraca nadzieja.
nie rozumiem tylko jak to co dobre pryska jak bajka i nic sie nie liczy ........

anowi82 no ja tez sie martwie jak to bedzie w te upały..:( mi sie juz nie chce nigdzie chodzic i najchetniej caly czas lezalabym w domciu..;/ a znasz juz plec maluszka?
gjoasia moj ex tez probowal mi wmowic ze nie poradze sobie ze nie dam rady itp..probowal mi narobic problemow ,zeby mnie wyrzucili ze szkoly;/ <niestety chodzimy do jednej jak dorbze ze wakacje sie juz zaczely> szkoda slow na nich ale naszczescie to my nosimy nasze dzieci i oni jeszcze beda zalowac tego ze nie bylo ich przy nas w tak pieknym czasie:)

katerinka111 Też nie mogłam uwierzyć zanim nie trafiłam na to forum... Wydawało mi się, że mój ex jest najgorszy na świecie i że nikt nie ma takiej sytuacji jak ja i nikt mnie nie zrozumie...Myślałam też, że jak mi się zachciało sexu w nastoletnim wieku, to teraz mam. Ale tutaj zrozumiałam, że wiek nie gra roli, zresztą przejrzyj wcześniejsze posty, dziewczyny pisały ile lat mają ich byli faceci...
Teraz już się nie denerwuj, masz Maluszka w sobie. I córeczkę. Trzeba żyć dla nich.

reklama
samotna nie przejmuj sie grozbami itp.facet po prostu nie wie jak ma wyjsc z takiej sytuacji,to są po prostu ś.....ja se tez wiele nasluchalam ,jak powiedzialam ze nie bedzie wiedzial jak urodze zmienil front.nie raz tzreba dać kontre
ja jeszcze mam 18 tygodni i musze dać rade dla dzieci:)

Do góry