reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Ja juz tez poprawilam suwaczek!

Jestem w lozku, zastanawiam sie kiedy przyjdzie na mnie czas... jakos mam przeczucie, a moze tak bym po prostu chciala by porod zaczal sie w nocy, przynaj mniej bede miala pewnosc w korkach nie utkne. A poza tym w nocy to jakos tak bardziej wszytsko na spokojnie sie wydaje. Ale jak bedzie to zobaczymy. A co sadzicie o stosowaniu roznych "przyspieszaczy"? Ja czytalam o piciu herbatki z lisci malin, swiezym ananasie, seksie (jednak w moim przypadku to niemozliwe) czy olejku rycynowym...

reklama
Ankaaa Gratuluję suwaczka :) Ja się sporo na początku namęczyłam, żeby go wstawić :p
Kabaretka Faktycznie chyba lepiej jakbyś w nocy zaczęła rodzić. U Ciebie może być problem z mostem. Nie lubię go :p Kojarzy mi się tylko z korkami.Ja nie słyszałam o żadnym przyspieszaczu oprócz sexu, a to w moim wypadku tez odpada i to na dłuuuugo. Ale herbatki bym się napiła bez względu na wszystko. I ananasa też zjadła :)

Ostatnia edycja:
bezsenna...dziekuje..w-koncu-sie-udalo!
kabaretka..co-do-przyspieszenia-porodu..to-pamietam-jak-dzis...siedzac-w-pokoju-mojego-synka,glaszczac-brzuszek-wyczytalam-ze-mozna-przyspieszyc-porod-chodzeniem-po-schodach(to-bylo-tydzien-przed-terminem)..i-tak-zaplanowalam...od-jutra-zaczne-biegac-po-schodach-poniewaz-tez-mi-sie-bardzo-dluzylo...z-takim-nastawieniem-zasnelam...
ale-na-drugi-dzien-juz-bylo-za-pozno...bo-od-godz-07-rano-liczylam-i-zapisywalam-wszystkie-skurcze-probujac-poprawnie-oddychac...ok-godz.10-zadzwonilismy-do-szpitala...a-oni-na-to-ze-skoro-to-pierwsza-ciaza-to-moge-przyjechac-to-sprawdza...ok.12-bylam-w-szpitalu-a-ona-na-to-ze-to-napewno-nie-dzis...ale-moge-zostac-na-obserwacji...po-chwili-musialam-isc-siusiu...a-tu-krew...troche-spanikowalam...pozniej-mialam-odpoczywac...czekalam-na-meza-2-godziny(mial-tylko-pojechac-po-rzeczy)..o-15-stwierdzili-9-cm-rozwarcia..i-wtedy-to-juz-szlam-na-porodowke...za-pozno-na-kapiel-itd....w-koncu-synek-przyszedl.o-16.45...zdrowy-i-to-bylo-najwazniejsze...
hehe...mam-nadzieje-ze-was-nie-zanudzilam...ale-jak-mysle-o-was...to-wszystko-wydaje-sie-bardzo-swierze...

Emejj ja też byłam nacinana, poczułam tylko jakby mnie ktoś szpilką ukłuł, no ale miałam znieczulenie :-p więc szycie też nie bolało, ale przy szyciu czułam się tak, jakby ktoś przekładał przeze mnie sznurówki i mnie wiązał :-D

Moja Majula dziś o 12:20 skończyła 5 miesięcy, jak ten czas leci :szok:
tfu.. wczoraj.

Załączniki

• majula.jpg
    majula.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 40
bezsenna wózek jest super :-). Ja nowego nie kupowałam,odkupiłam od znajomych:-).Może nie jest taki nowy ale na początek musi wystarczyć :-).No i karuzela też jest śliczna,mnie też zależało żeby była pluszowa żeby można było wyprać te zabaweczki :-). I wydaje mi się że ta karuzela od samego początku to tylko tak dla nas jest,żeby łóżeczko ślicznie wyglądało. A dzidzie to w pierwszym czasie raczej ona interesować nie będzie :-).

Emejj badanie przezierności karkowej wykonuje się podczas USG między 10 a 13 tygodniem ciąży .

Nie zapeszając coraz częściej zdarzają mi się skurcze :-),chodz nie wiem czy to na 100% to :sorry:.Ale mam nadzieje że tak :-).
Miłego dnia życzę :-).

revenalka a córcie masz śliczną :-)

ravenalka cudna twoja mala. :-)

milkada ja ci zabraniam zostawiac mnie sama :-p eh, ja czasem zaczynam watpic, ze maly bedzie chcial opuscic mame i mam wrazenie ze bedzie siedzial po terminie. Chociaz nie ukrywam ze jeszcze nie mam wszystkiego gotowego wiec do konca tygodnia niech siedzi, a od poniedzialku sama bede go wypychac na swiat ;-)

A dzisiaj o 5 rano obudzialam sie na siusiu, i tak mnie bolalo krocze ze wstac nie moglam, potem klucie okropne i bole podbrzusza, napinania, i taka nadzieja ze moze jak zaraz zasne to za kilka godz obudza mnie silne skurcze...:-D W koncu powiedzialam lekarzowi ze 10 czerwca chce urodzic, wiec niby to dzis :rofl:

Ankaaa To szybko u Ciebie się potoczyło :) Pisz, jakoś przebolejemy te myślniki ;)
ravenalka Ja jak myślę o porodzie, to bardziej się obawiam szycia, niż samego rodzenia.Jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żeby mi w miejscu intymnym ktoś igłą majstrował...Śliczne włoski ma Twoja córeczka :)
Mikada Masz rację. Karuzela na początku pełni funkcję estetyczną. Tak samo jak baldachim nad łóżeczkiem, ale ja też mam, bo nie mogłam się powstrzymać ;P Ale tak sobie myślę, że u mnie chyba on długo nie pobędzie, bo podobno strasznie kurz zbiera. Ja łóżeczko będą mieć najprawdopodobniej od znajomych. Jestem ciekawa jak się odczuwa skurcze. U mnie nie ma żadnych oznak, że już za miesiąc mam rodzić. Dosłownie nic. Czuję się tak jak miesiąc lub 2 miesiące temu. 4 dni Ci zostały :)
Emejj Udało się suwaczek wstawić :) Fajny :) Pamiętam jak ja siedziałam na stronach o ciąży i czytałam, co w jakim tygodniu się dzieje :) Teraz już nie mam takiej frajdy, bo dziecko już praktycznie tylko przybiera na wadze.
Kabaretka A już myślałam, że dziś nie napiszesz :p Czego Ci oczywiście cały czas życzę ;)

Oj bezsenna chcialabym bys miala racje. Ale jestem, co wiecej czuje sie zdecydowanie lepiej niz tydzien temu, moglabym gory przenosic. :-)

A ja czekam na lozeczko jeszcze, dzisiaj mam posciel dla malego dostac. Fotelik samochodowy zostal wyslany wczoraj z uk wiec wtorek powinien byc. A co do wozka to jestem tak wkurzona bo wyobrazcie sobie, ze jeszcze nie opuscil fabryki w niemczech (wybralam taki produkowany na specjalne zamowienie). czekam na niego juz 10 tygodni. :angry::angry:

reklama
Do góry