reklama
Adka Specjalnie sprawdzilam na naszym ostatnim USG ile Nikos wazyl w 33 tygodniu 1760g ..... wiec nie wiele wiecej Waga przy urodzeniu to 2950g i mial 52 cm a teraz (prawie 7 miesiecy) wazy okolo 10 kg i ma 80 cm, wiec dosc szybko mi rosnie no .... moze nie tak szybko jak Gjoasi Wiec nie wazne ile bedzie wazyc Maluszek, wazne zeby byl zdrowy!!! )
Powiedzcie mi jeszcze, czy podczas zabkowania MUSZE smarowac Nikosiowi dziasla? Czy jesli nie marudzi i widac, ze Go nie boli, to moge sobie odpuscic? Bo w sumie posmarowalam moze 2 razy, ale moja kuzynka mi pluje, ze powinnam ciagle smarowac :/
Powiedzcie mi jeszcze, czy podczas zabkowania MUSZE smarowac Nikosiowi dziasla? Czy jesli nie marudzi i widac, ze Go nie boli, to moge sobie odpuscic? Bo w sumie posmarowalam moze 2 razy, ale moja kuzynka mi pluje, ze powinnam ciagle smarowac :/
Ciągle smarować? A jaki to żel? Na tych co ja miałam, to pisało, że działają do pół godziny :] Więc może o to jej chodziło, że nie trzymają długo, ale wg. mnie to tylko jak marudzi i widać, że go boli. Ja tak robię.Adka Specjalnie sprawdzilam na naszym ostatnim USG ile Nikos wazyl w 33 tygodniu 1760g ..... wiec nie wiele wiecej Waga przy urodzeniu to 2950g i mial 52 cm a teraz (prawie 7 miesiecy) wazy okolo 10 kg i ma 80 cm, wiec dosc szybko mi rosnie no .... moze nie tak szybko jak Gjoasi Wiec nie wazne ile bedzie wazyc Maluszek, wazne zeby byl zdrowy!!! )
Co do wagi urodzeniowej to też myślę, że nie warto się nią sugerować. Kubulek ważył ponad 4 kg, a teraz nie jest duży, jest średni. Na 50 centylu.
A wiedziałaś, że tyle waży? Ja nie wiedziałam. Na ostatnim usg, miesiąc przed porodem było 2,5 kg, więc nastawiałam się, że może jeszcze z kg przytyje, a tu ponad 4;-) Ale dowiedziałam się o tym dopiero po porodzie, choć w trakcie czułam, że coś 'ciężko idzie' ;-)carlaa Mikus mial 4 kg jak sie urodzil wiec wyobraz sobie jak fajnie sie go rodzilo hehe:-)
Adka Niezły tekst :] Oni już tak mają, podwójna osobowość jak to dziewczyny nazwały...
Ostatnia edycja:
Bezsenna ja mam Dentinox N, ktory mozna uzywac tylko max 3 razy na dobe, ale jej chodzilo o to, ze nawet jesli nic nie boli, to trzeba smarowac tyle ile napisane na opakowaniu (czyli wlasnie 3 razy), bo niby pozniej nie boli ) Ona smaruje Kacperkowi dziasla od 3 m.z. bo jej facet tak robil z pierwszym dzieckiem i niby nie plakal ani nic podczas zabkowania, a kuzynka mi sie zali ciagle, ze Kacper jest marudny przez zabki ) Takze mozna wierzyc, ze tak jest heh Tylko juz sama nie wiedzialam czy smarowac faktycznie codziennie czy tylko jak widze, ze boli. Skoro Ty smarujesz tylko jak widzisz, ze cos sie dzieje, to i ja tak bede robic Nie wiem ile dokladnie Nikos wazy. Wazylam sie z Nim na mojej wadze i mniej wiecej wyszlo mi, ze 10 kg. Z tego wynika, ze jest na 90 centylu?
Adka Juz Ci Bezsenna dobrze opisala wage dzieciaczkow Podobno w ciagu ostatniego miesiaca Maluszki najszybciej przybieraja na wadze, wiec nie martw sie, wszystko jest w normie
Tak Was czytam o karmieniu i sobie przypominam jaki to byl fajny okres Szkoda, ze Nikos nie chcial mojego cyca Ja tam bym chetnie pokarmila jeszcze ..... nie ma nic lepszego ale nie jest mi to juz dane chociaz wkurza mnie, ze dalej mam troche pokarmu :/ powinno go juz chyba nie byc!
Adka Juz Ci Bezsenna dobrze opisala wage dzieciaczkow Podobno w ciagu ostatniego miesiaca Maluszki najszybciej przybieraja na wadze, wiec nie martw sie, wszystko jest w normie
Tak Was czytam o karmieniu i sobie przypominam jaki to byl fajny okres Szkoda, ze Nikos nie chcial mojego cyca Ja tam bym chetnie pokarmila jeszcze ..... nie ma nic lepszego ale nie jest mi to juz dane chociaz wkurza mnie, ze dalej mam troche pokarmu :/ powinno go juz chyba nie byc!
KRROPELKA
Fanka BB :)
mloda1 to smarowanie dziaselek jak nie bola to dla mnie jak branie panadolu na wszelkie wypadek zanim glowa zacznie bolec... a to,ze jakies tam dziecko nie marudzilo potem, bo mu profilaktycznie smarowano dziaselka do mnie nie przemawia. bo moj Fifek np. tez jakos nie przezyl zabkowania - ani nie marudzil,ani nie plakal, ani tez nie meczyl sie w nocy.a nie smarowalam mu praktycznie w ogole. chyba tylko kilka razy. wiec ja bym sobie odpuscila. zaczna bolec bedziesz smarowac.i tak jak bezsenna pisze - to ma polgodzinne dzialenie wiec nie wiem co to by mialo pomoc na dalekosiezna przyszlosc.
a ja dostaje na leb. siedze juz murem w domu od ponad 2 tyg.i bede siedziec jeszcze z tydzien.bo Fifek wyglada nadal niewyraznie wiec przedszkole odpuscimy. a ja oszaleje w tych 4 scianach
a ja dostaje na leb. siedze juz murem w domu od ponad 2 tyg.i bede siedziec jeszcze z tydzien.bo Fifek wyglada nadal niewyraznie wiec przedszkole odpuscimy. a ja oszaleje w tych 4 scianach
ANAAA
Śliczne masz malenstwo ile mialo jak sie urodzilo?orchidea no to zaszalalas :-) bedziesz mogla sobie wozek dopasowywac do stroju:-)
katerinka111
CZESC MAMUSKI A MY MAMY ZA SOBA SWIETO NASZEGO KOCHANEGO KUBUSIA)))mala relacja
a wiec wczoraj ex przjechal po mnie na nauke do kosciola i myslalam ze walne od jego opowiesci ale mniejsza z tym
dzis na samo wejscie w kosciele mala wymiana zdan,jak stwierdzil wygladam jak to ja bym miala wesele, hm fryzjerka zrobila mi super fryzurke ,umalowalam sie i ot o to krzyk, i cos tam sapal ,to mu burknelam ze jak sie nie podoba i za dobrze wygladam sama moge isc z malym,zamknal sie ,potem koniecznie chcial sie tata pochwalic synem i miec go na reku a kubus w placz ,to go mialam cala msze na reku i slodko spal u mamuni:-)
msza przebiegala sprawnie ,podobal mi sie nawet rytual ale jak wyszedl proboszcz na mownice to ja myslalem ze pier...ze smiechu a ex zapadnie sie pod ziemie.
takie pierdyknal kazanie ze ja wale,ze nie ktorym to nie spieszy sie do obowiazku bo wole wolnosc bez sensu.nie maja uczuc ,nie wiedza co to samotne macierzystwo i wycho,dzieci,i jeszcze maja tupet byc na mszy i przyrzekac rozne rzeczy i takie tam.ex co chwile mnie sztural i mowi to do mnie .a ja no tak ,ale dobrze ze ludzie nie wiedzieli ze to sie nas tyczylo ,a po mszy ksiadz podszedl do mnie i mowi nie moglem sie powstrzymac zeby temu chamowie nie powi, no to sa jednak ludzie na tym swiecie ktorzy wiedza jaki to trud wychowac samemu dzieci,
a potem w knajpie odbyla sie impreza pod tytulem wspaniala rodzinka mam taka sesje z ex i dziecmi ze sama nie wierze a ex juz ma filmy co on zrobil nam!
przywiozl nas do domu i siedzial zadowolony i smial sie jak do sera .'
ALE WIECIE CO MALY MA W NIEGO JAK BY TO POWI,WYWALONE,BO GO NIE WIDZI I NARESZCIE DOSTAL CHLOP NAUCZKE EMOCJONLANA I NIE TYLKO
ZE BEZ NIEGO TEZ DAMY RADE CHOCBY NIE WIADOMO CO SIE DZIALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a wiec wczoraj ex przjechal po mnie na nauke do kosciola i myslalam ze walne od jego opowiesci ale mniejsza z tym
dzis na samo wejscie w kosciele mala wymiana zdan,jak stwierdzil wygladam jak to ja bym miala wesele, hm fryzjerka zrobila mi super fryzurke ,umalowalam sie i ot o to krzyk, i cos tam sapal ,to mu burknelam ze jak sie nie podoba i za dobrze wygladam sama moge isc z malym,zamknal sie ,potem koniecznie chcial sie tata pochwalic synem i miec go na reku a kubus w placz ,to go mialam cala msze na reku i slodko spal u mamuni:-)
msza przebiegala sprawnie ,podobal mi sie nawet rytual ale jak wyszedl proboszcz na mownice to ja myslalem ze pier...ze smiechu a ex zapadnie sie pod ziemie.
takie pierdyknal kazanie ze ja wale,ze nie ktorym to nie spieszy sie do obowiazku bo wole wolnosc bez sensu.nie maja uczuc ,nie wiedza co to samotne macierzystwo i wycho,dzieci,i jeszcze maja tupet byc na mszy i przyrzekac rozne rzeczy i takie tam.ex co chwile mnie sztural i mowi to do mnie .a ja no tak ,ale dobrze ze ludzie nie wiedzieli ze to sie nas tyczylo ,a po mszy ksiadz podszedl do mnie i mowi nie moglem sie powstrzymac zeby temu chamowie nie powi, no to sa jednak ludzie na tym swiecie ktorzy wiedza jaki to trud wychowac samemu dzieci,
a potem w knajpie odbyla sie impreza pod tytulem wspaniala rodzinka mam taka sesje z ex i dziecmi ze sama nie wierze a ex juz ma filmy co on zrobil nam!
przywiozl nas do domu i siedzial zadowolony i smial sie jak do sera .'
ALE WIECIE CO MALY MA W NIEGO JAK BY TO POWI,WYWALONE,BO GO NIE WIDZI I NARESZCIE DOSTAL CHLOP NAUCZKE EMOCJONLANA I NIE TYLKO
ZE BEZ NIEGO TEZ DAMY RADE CHOCBY NIE WIADOMO CO SIE DZIALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnia edycja:
alicja!
Zaangażowana w BB
Katerinka - ja na koniec mszy chyba bym wstała i zaczęła proboszczowi bić brawo :-) Twój ex zasłużył sobie na takie potraktowanie. Gdyby jeszcze miał na sobie kartke z napisem "winny" to już w ogóle byłby full wypas :-)
A ja tak jak planowałam zrobiłam sobie małą przerwe w sobote i niedziele. Nie żałuje, że poszłam, chociaż bardzo często wracałam myślami do mojej Wikusi i zastanawiałam sie czy śpi, czy się bawi akurat itp. Ale fajny wieczór w gronie przyjaciól, rozmowa na luzie tez dużo mi dały. Od razu mam lepsze samopoczucie i chyba więcej optymizmu. Dzisiaj z kolei wybieram się z Wiktorią i Patrycją (siostrzenica) do kuzynki. Jak raz udało mi się wyrwać z domu to teraz mnie nosi, ale teraz już z córeczką. Wcześniej będe musiała zajść do spółdzielnie spytać się co z tą wózkownią, bo to przegięcie, żeby znalazło sie miejsce na siłownie a na wózkownie juz nie. W innych blokach jest, ale nie mogą z nich korzystać tylko tamci mieszkańcy. Wkurza mnie to. Chciałabym codziennie spacerować z Mała, ale nie zawsze mi się chce ciągać ten wózek i wyjeżdzamy na ... balkon.
A ja tak jak planowałam zrobiłam sobie małą przerwe w sobote i niedziele. Nie żałuje, że poszłam, chociaż bardzo często wracałam myślami do mojej Wikusi i zastanawiałam sie czy śpi, czy się bawi akurat itp. Ale fajny wieczór w gronie przyjaciól, rozmowa na luzie tez dużo mi dały. Od razu mam lepsze samopoczucie i chyba więcej optymizmu. Dzisiaj z kolei wybieram się z Wiktorią i Patrycją (siostrzenica) do kuzynki. Jak raz udało mi się wyrwać z domu to teraz mnie nosi, ale teraz już z córeczką. Wcześniej będe musiała zajść do spółdzielnie spytać się co z tą wózkownią, bo to przegięcie, żeby znalazło sie miejsce na siłownie a na wózkownie juz nie. W innych blokach jest, ale nie mogą z nich korzystać tylko tamci mieszkańcy. Wkurza mnie to. Chciałabym codziennie spacerować z Mała, ale nie zawsze mi się chce ciągać ten wózek i wyjeżdzamy na ... balkon.
reklama
alicja!
Zaangażowana w BB
Anowi 82 - ja nie dostaję zasiłku z tytułu samotnego macierzyństwa, więc nie mają mi co zabrać. Ja poza kasą z pracy za urlop macierzyński nic nie dostaje :-(
Podziel się: