reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Adka termin miałam na 20.02, a urodziłam 22.01, czyli w 36,3 tygodniu, ale w szpitalu pisali że był to 35,5 tydzień.
Jeśli masz zagrożenie to zabieraj się szybciutko za pakowanie żeby nie mieć później tego na głowie, ja na początku stycznia to zrobiłam i się przydało.
Gdybym wiedziała że mimo wszystko urodzę za wcześnie to bym z łóżka nie wstawała, a ja twierdziłam że skoro nie palę itp. to mnie to nie spotka. Ale z drugiej strony nie oszczędzałam się za bardzo i może dlatego... Ale teraz już po wszystkim, więc nie ma co gdybać :)

reklama
Nela ważyła 2640 g i 49 cm. Wszyscy mówią, że takiego maleństwa jeszcze nie widzieli :) Ale jest zdrowa i śliczna, a te jej czarne włoski mnie rozwalają :) Na zdjęciach nie widać jej rozmiarów, dlatego dodałam nasze zdjęcie żeby było widać.
A Ty daj spokój ze sprzątaniem, generalne porządki sobie odpuść. Ja praktycznie sama pokój remontowałam, ale teraz żałuję, bo później męki cierpiałam z bólu. Dla maleństwa warto, uwierz mi na słowo :)

adka ja drobniutka jestem, bo mam 155cm 50kg wagi, a Martyna miała 3920 i 57cm wagi. takze uwazam ze twoja waga nie ma znaczenia przy tym ile niunia bedzie wazyc.

jeszczeniesamotna (jesli pomylilam nicki to sorki) moja tez przez pierwszy miesiac ciagle domagala sie noszenia. albo ciagle chciala wisiec przy cycku. jak ja chcialam polozyc do łózeczka byl ryk.
ja jej kladlam moja bluzke (moj zapach) obok jej buzki i czasami pomagalo. albo wsadzalam w fotelik i wszedzie zabieralam ze soba.
teraz w koncu jest lepiej. potrafi polezec sama.

przyszla mama26 a jaki masz wozeczek dla Michalka?jaki kolor? ja zaluje ze kupilam swoj wozek.(ten byl najtanszy z najtanszych) wizualnie jest ladny ma gondole i moze byc spacerowka. ale jest bardzo ciezki. i na wiosne kupie jakis lzejszy. i moze tego czolga uda mi sie sprzedac

Ostatnia edycja:
Orchidea ja z moją małą byłam już 3 razy na dworze i raz u lekarza. A z tym werandowaniem to wystawiłam ją 2 razy do okna na 15 minut. położna mówiła że te pierwsze wyjścia po 4 tygodniach to głupota, ale oczywiście zależy od pogody. Ja bym w domu tak długo jak Ty nie wysiedziała :) Dzisiaj wyszłam tylko na chwilę bo zimniej niż myślałam, mam nadzieję że jutro dłuższa wyprawa się odbędzie...
:tak::tak:

No ja dzis juz tez małego "oknowalam" :-D 5minutek tak jak mowila agazoja :) Jutro wiecej troszke i mama nadzieje ze niedługo wyjdziemy na spacerek bo naprawde ukisze sie w tym domku.....W sumie bylam juz 3 razy i Jasia z babcia mialam zostawione bo urzedowe sprawy becikowe itd zalatwialam...ale myslalam ze mi serduszko peknie tak za nim tesknilam...:tak:Oj pogody zycze na spacery;-) Ale nie dlugo wiosna Moje kochane! i Zycie sie na nowo budzic bedzie!:)

Będę musiała uważać żeby nie skończyła tylko jak mamusia :) I będę musiała nauczyć ją, żeby nie była taka naiwna. Ja przed ciążą też drobna byłam, wręcz chuda, ale to chyba nie ma nic do rzeczy.
Anowi duża była Twoja córcia :) Podziwiam te dziewczyny co urodziły większe i cięższe dzieci od mojej, bo ja przy niej umierałam z bólu, a przy większym dziecku bym na pewno umarła :) A co do wózka ja też mam ciężki, ale świetnie się prowadzi, no ale targać po schodach nie muszę. Za rok też kupię lżejszą spacerówkę jak mój kurczaczek wyrośnie z gondoli :)

Orchidea ja tez werandowalam Martyne przy oknie.kazdego dnia wydluzalam o kilka minut. ja jesli z Martyna nie bylam dluzej niz 5dni na spacerze to znow zaczynalam od werandowania przy oknie. a dopiero potem na spacer. Mi spacer z mala dobrze robi. mala spi ja sie przejde odpoczne od jej krzyku. naladuje akumulatory i wracamy. :)

Carlaa ja skurczy dostalam o 22 w czwartek. w piatek okolo 8rano dotarlam na porodowke. meczylam sie do 22 wieczorem. o 22.25 przez cc w koncu urodzilam corke. takze dla mnie porod byl masakra.
sobie butow nie kupie ale spacerowke lzejsza kupic musze. bo martyna juz wazy 6,500. a co bedzie wiosna

Orchidea ja na wiosnę czekam jak na zbawienie... Zimy nienawidzę, chociaż zimą urodziło się moje szczęście...
Powodzenia przy werandowaniu, może trochę odważniej, jak jest ok 0 w górę to możesz go wystawić na dłużej. Ale sama wiesz jak będzie najlepiej :) W czwartek było tak ładnie że raz dwa się ubrałyśmy i poszłyśmy na pierwszy spacer, a mała tak pięknie spała później że szok!! Niech ta zima się kończy...

carlaa Mikus mial 4 kg jak sie urodzil wiec wyobraz sobie jak fajnie sie go rodzilo hehe:-)

adka ty sie kochana kladz do wyrka! z tym przedwczesnym porodem to nie ma zartow, lepiej sie teraz troche pomeczyc i ponudzic ale donosic ciaze.

reklama
Tylko sie nie smiejcie :-DJa mam w sumie 3 wozki :-) Jeden dostalam od kolezanki drugi od mojego chrzestnego a trzeci od Kolezanki mojej mamy bo jej corka juz ma duza dzidzie:) Wszystkie sa sliczne a ten trzeci na zamowienie specjalnie sprowadzany jakis baby lux :) Ale ciezki jak cholera wnosilam go do pokoju do siebie to myslalam ze umre :p Ale juz stoi i mlody w nim spi w dzien bo lubi bujanie ;-) Mimi iz jest ciezki jest bardzo funkcyjny ma duze kola amortyzatory moskitiere folie torbe duzy kosz itd itd... i same plusy normalnie wylapal u mnie :tak:

carla oj my wszystkie bedziemy naszym dzieciaczkom uczciwosc wpajac i po naszych doswiadczeniach wychowamy je na madrych wrazliwych ludzi!:tak: :)

Do góry